Slaap je jong!

Een leuke titel, al zeg ik het zelf! Want het klinkt natuurlijk fantastisch, lekker slapen en ondertussen verjongen. Maar het gebeurd echt, dankzij melatonine.

Melatonine

Melatonine is een hormoon dat ons lichaam aanmaakt in een klier in onze hersenen. Het stofje wordt aan ons bloed en hersenvocht afgegeven en komt zo bij alle weefsels terecht. Het wordt aangemaakt wanneer het gaat schemeren en stopt wanneer het weer licht wordt. Hierdoor wordt het slaap waak ritme bepaald.

slaap je jong
slaap je jong

Wanneer we dus ’s avonds veel licht aanhebben, achter de computer of tablet zitten en dus veel licht in onze ogen krijgen, kan dit slaap waakritme verstoord worden. Doe dus ook ’s nachts geen licht aan als je bijv. naar het toilet moet; de productie van melatonine stopt dan direct.

Melatonine voor een jongere huid

Dat voldoende nachtrust goed is voor je huid, kun je waarschijnlijk wel bedenken. Wanneer je onvoldoende uitgerust bent kun je last hebben van wallen, kringen en een grauwe of bleke huid.

Melatonine is namelijk een heel krachtige natuurlijke antioxidant. Het zorgt ervoor dat het DNA in onze cellen, en dus ook in onze huidcellen hersteld wordt. Dit houdt onze huidcellen jong!

Een van de voornaamste oorzaken van huidveroudering komt door het beschadigen van het DNA in de celkernen. Hierdoor worden de huidcellen die opnieuw geproduceerd worden steeds een klein beetje slechter. Er sluipen als het ware kleine foutjes in die op een gegeven moment zichtbaar zijn in de vorm van pigmentvlekjes, rimpeltjes en verslapping.

Zorg dus voor voldoende nachtrust. Dim ’s avonds het licht, zet de tv wat eerder uit en verzorg je huid ’s avonds goed. Omdat ’s nachts de celdeling en het herstel van je huid op volle toeren draait, kunnen de werkstoffen uit je serum en crème goed hun werk

slaap je jong
slaap je jong

doen!