Slappe huid in het gezicht behandelen

Je kijkt in de spiegel en bent niet tevreden met wat je ziet. Je trekt je wangen strak om het resultaat te zien en eigenlijk zou je willen dat je huid zo zou blijven staan. Wanneer je een verslapte huid hebt is het goed om te weten dat daar ook op een natuurlijke manier iets aan gedaan kan worden!

Hoe krijg je een verslapte huid?

Naarmate je ouder wordt neemt de collageenproductie in de huid af. Collageen is een eiwit dat voor de stevigheid in de huid zorgt. Ook elastine, voor de elasticiteit en andere stofjes die de huid volume geven, nemen af. De huid bevat ook verschillende types collageen, Zo zullen ook de aanhechtingen van de huid en de verbindingen tussen de huidlagen onderling verslappen. Daar bovenop komt nog dat als gevolg van het ouder worden de zogenoemde vetpockets afnemen. Deze geven een jonge huid het mooie, bolle uiterlijk én neemt de botmassa van je schedel af. Plat gezegd: je schedel krimpt. Al met al dus niet zo gek dat je huid kan gaan verslappen!

Wat kunnen we er aan doen?

Om de huid op een natuurlijke manier te verjongen, moeten we voor drie dingen zorgen: bouwstoffen, werkstoffen en activatie. Deze drie dingen zijn cruciaal wil je je huid verjongen. Bouwstoffen zijn stoffen (eiwitten) die je via je voeding binnen krijgt. wanneer je je huid wilt gaan verjongen, dan kun je eigenlijk niet meer alleen van je voeding op aan. Je krijgt  genoeg binnen voor dagelijks gebruik, aar als je wilt gaan verjongen dan heb je veel grotere hoeveelheden eiwitten nodig. Speciale huidsupplementen met collageen bieden uitkomst. Hierin is viscollageen verwerkt. Het grote voordeel van viscollageen is dat dit qua moleculaire structuur identiek is aan menselijk collageen.

Werkstoffen haalt je huid uit goede huidproducten. Deze zorgen ervoor dat je huidcellen zo goed mogelijk kunnen functioneren. Ten slotte is het activeren van de huid erg belangrijk. Dit doen wij in ons HuidCenter met de behandelingen. Dit kun je vergelijken met sporten! Als je je lichamelijke conditie wilt verbeteren, dan moet je aan de bak! En dat is met je huid precies hetzelfde! De behandelingen hebben een duidelijke opbouw; eerst energie geven, dan liften en verstevigen.

Wil je weten wat wij voor jouw huid kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!