Stamcellen; je hebt er vast al eens van gehoord. Dit zijn blanco cellen, die nog kunnen veranderen in cellen die je lichaam op dat moment nodig heeft. Ook de huid bevat stamcellen. Indien nodig kunnen deze stamcellen veranderen in huidcellen of vetcellen. Maar wist je dat ook in huidverzorgingsproducten gebruik wordt gemaakt van stamcellen? in deze blog alles over dit superingrediënt!

Botanische stamcellen

In huidverzorgingsproducten worden uiteraard geen menselijke of dierlijke stamcellen gebruikt, maar plantaardige. Dit klinkt misschien een beetje apart, maar ik ga uitleggen waarom botanische stamcellen fantastisch zijn voor je huid.

Ook planten bevatten stamcellen. Afhankelijk van wat er nodig is in de plant kunnen dit wortels, de stam, blad of bloem worden. Omdat een stamcel heel snel een bepaalde cel moet worden, bevat het heel veel voedingsstoffen zodat het in no time uit kan groeien tot bijvoorbeeld een bloem. Deze extracten uit de botanische stamcel worden gebruikt in cosmetica. Dus niet de stamcel zelf (daar heeft je huid trouwens niets aan, want dat wordt niet herkend) maar de extracten ín de cel worden gebruikt.

Neusje van de zalm

Je snapt misschien wel dat het proces om de werkstoffen uit een plantaardige cel te halen een kostbaar klusje is. En dat er veel cellen en dus ook planten nodig zijn om er voldoende uit te kunnen halen. Dit maakt botanische stamcelextracten dan ook het neusje van de zalm in cosmetica.

Wat doet het voor je huid

Omdat de extracten in de stamcel de plant zo snel kunnen laten groeien is het echt een SUPERFOOD voor je huid! Het zorgt ervoor dat het DNA van de huidcellen hersteld wordt, zijn super antioxidanten, zorgt voor een betere celdeling, remt ontstekingen en vertraagt het verouderingsproces.

Met recht een superfood voor je huid dus! Je vindt botanische stamcellen in de volgende producten: Hydrostem serum, pre treatment toner, apple peel (salon peeling) en het Radiance mask.

Wil je meer weten over botanische stamcellen en wat jouw huid nodig heeft? Wij adviseren je graag!