Stappenplan voor je huidverzorging

Om je huid optimaal te verzorgen en zo je huid in een goede conditie te houden, is het nodig dat je je huid zelf goed verzorgd. Het wordt nogal eens onderschat hoe belangrijk het is om je huid dagelijks twee keer te verzorgen. Dit heeft overigens de meeste impact: elke ochtend en elke avond je huid met de juiste producten verzorgen heeft de meeste invloed op hoe gezond je huid is. Een behandeling heeft alleen zin als je het effect ervan onderhoudt met de juiste producten.

Vergelijk het maar met sporten: van een keer in de maand naar de sportschool gaan krijg je geen sixpack. Van elke dag sit-ups doen wel! Of met de kapper. Je kunt bij de beste kapper ter wereld je haar laten knippen; als je thuis je haar niet wast en kamt, dan is er van je mooie kapsel ook niet veel over. Of de tandarts: je kan een of twee keer per jaar naar de tandarts gaan, maar als je tussendoor niet elke dag je tanden poetst, wordt het niets met je gebit. En zo kan ik nog wel even doorgaan met voorbeelden!

Om het je makkelijker te maken gaan we vanaf nu werken met stappenplannen. Je krijgt bij je behandeling een stappenplan op maat zodat je precies weet wát je moet gebruiken en hóe je het moet gebruiken.

Dit stappenplan passen we aan, aan de conditie van je huid en je persoonlijke wensen. Hou je van snel en makkelijk, of hou je ervan om lekker de tijd te nemen voor jezelf. We nemen het allemaal mee in je plan. Het stappenplan voor je huidverzorging bevat wel een minimale basis; dit is hetgeen je écht nodig hebt om je huid in conditie te houden. Dit basis-stappenplan bestaat uit: een reiniger, een lotion, een hydraterende vitamine spray, een crème en een beschermend product. Vijf producten vormen de basis van jouw juiste huidverzorgingsroutine.

Wist je dat wanneer je deze vijf producten gebruikt, je niet langer bezig bent met je huid dan twee minuten? Dit is dus niet langer dan tanden poetsen of haren kammen!

Dit stappenplan kan vervolgens, indien je dit wenst, uitgebreid worden. Bijvoorbeeld met een collageensupplement om je huid te verjongen, of een serum die je huid extra voedt. Ook kun je er bijvoorbeeld nog een peeling of een doorbloedingscrème aan toevoegen. Deze producten gebruik je niet dagelijks, maar een à twee keer in de week.

Wil je eens weten hoe jouw persoonlijke stappenplan eruit zou kunnen zien? Je mag altijd een afspraak maken voor een HuidScan. Dan analyseren we je huid met de Skin Analyzer en nemen we een kijkje in je huid met de Observ520. Samen met de wensen die jij hebt, kunnen we een stappenplan voor jouw persoonlijke huidverzorging maken!