Steelwratjes verwijderen

Steelwratjes, ook wel fibromen genoemd, zijn kleine, meestal huidkleurige ‘frummeltjes’ op de huid. De meeste mensen storen zich hieraan. Wist je dat wij deze steelwratjes heel eenvoudig kunnen verwijderen?

Het is niet zeker hoe deze steelwratjes ontstaan. Het heeft in ieder geval niets met echte wratten te maken! Maar er is wel een link gelegd met wrijving en een te hoge suikerinname (insulineresistentie). Vaak zien we steelwratjes in de hals. Hier wrijft vaak een kraag of sjaal. Ook zijn ze vaak te vinden onder de oksels, op de plek van bh-bandjes of op de oogleden. Allemaal plekken waar wrijving plaats kan vinden.

Ook is er een link gelegd met het eten van teveel suikers. Wanneer iemand door een te hoge suikerinname insulineresistent wordt (het stadium voor diabetes) zien we meer van deze steelwratjes, met name in de hals en onder de oksels. Er blijken meer mensen met insuline resistentie dan zijn dan men denkt, dus als je er veel last van hebt loont het de moeite te kijken of je niet teveel suikers binnenkrijgt.

De behandeling

Steelwratjes verwijderen is heel eenvoudig. Dit zoen wij d.m.v. coagulatie. Dit houdt in dat wij met een speciaal apparaat met warmte dit kleine huidfrummetje kunnen verwijderen. De behandeling is snel. is het een klein steelwratje, dan is ie vaak na een ‘flits’ al weg. Is ie wat groter, dan moeten we hem wat vaker aantippen.

De behandeling is niet pijnloos. Omdat we met warmte werken, voel je het wel. Het gaat echter zo snel, dat voordat jij au zegt, het steelwratje er al af is. Daarna is het en heel klein wondje dat binnen twee weken volledig is genezen. en daarna… zie je er helemaal niets meer van!

Voordat we de behandeling starten doen we even een huidanalyse en nemen we even wat dingen door. Zo kun je deze behandeling niet ondergaan als je een pacemaker hebt bijvoorbeeld. Belangrijk om te weten!

Stoor jij je aan een ontsierend steelwratje en wil je deze verwijderen? Boek je behandeling eenvoudig online door hier te klikken, of bel ons: 010-2730609