Tips om huidveroudering te voorkomen

Wist je dat je leeftijd niet het probleem is van huidveroudering, maar dat het erom gaat hoe gezond je huidcellen zijn? Waarom heeft de ene vrouw van 50 een stralende, gladde huid als een druif en de ander een doffe, slappe huid als een krent? Natuurlijk spelen genen een rol. Echter is dit slechts bepalend voor 30%. De overige 70% heb je zelf in de hand! Dit noemen we met een mooi woord: epigenetica. Dit houdt in dat we de omstandigheden van de huidcellen dusdanig positief maken, dat je huid veel minder snel zal verouderen en bovendien veel langer mooi en gezond blijft.

Gezonde huidcellen

Alles draait dus om de gezondheid van de huidcellen. Door allerlei invloeden krijg je een cumulatief effect van schade aan de cellen. Eerst kunnen de huidcellen dat nog prima verwerken, maar wanneer er telkens weer schade aan de cel optreedt, raakt de cel dusdanig beschadigd dat deze niet meer naar behoren functioneert. Dit zie je als de eerste tekenen van huidveroudering: de eerste lijntjes ontstaan, hier en daar verschijnt een pigmentvlekje en de huid begint wat volume te verliezen. Dit is de fase waarin we nog heel veel in kunnen halen en om kunnen zetten! We kunnen de schade in de  huidcellen weer repareren en erger voorkomen.

Is de huidcel al echt beschadigd, dan kunnen we nog wel wat herstelwerkzaamheden verrichten en erger voorkomen. Waar we dus eigenlijk naar streven zijn Happy Cells!

Hoe gaan we dit nou aanpakken?

Dit klinkt misschien allemaal een beetje ingewikkeld en eigenlijk is het dat ook wel! We hebben het in wezen over huidverbetering op cellulair en moleculair niveau. Ik krijg les van de beste wetenschappers op dit gebied en vertaal graag naar jullie toe wat je moet doen om je huidcellen zo gezond mogelijk te krijgen en te houden!

Ten eerste gaan we je huid resetten. Dit doen we door de huid te gaan geven wat het nodig heeft: bouwstoffen, voedingsstoffen en energie. We gaan een ideale omgeving voor je huidcellen creëren.

Vervolgens gaan we ervoor zorgen dat je huid meer collageen gaat aanmaken. Collageen is een bouwstof dat voor de stevigheid van de huid zorgt. Door de huid te activeren zal deze er veel beter en gezonder uit gaan zien!

Na deze fase gaan we de puntjes op de i zetten. Bijvoorbeeld dor heel specifiek rimpels aan te pakken, grove poriën of pigmentvlekken te verminderen etc.

Daarnaast gaan we je huidconditie natuurlijk op peil houden.

Tips

Natuurlijk ook nog een aantal tips die je zelf kunt toepassen om huidveroudering te voorkomen:

  • Begin jong! Hoe jonger je bent met het goed verzorgen van je huid hoe beter! De uitdrukking voorkomen is beter dan genezen geldt ook voor het voorkomen van huidveroudering.
  • Het is nooit te laat om te beginnen! Ben je niet zo piep meer? Begin gewoon vandaag nog. Je huid is een fantastisch orgaan dat ALTIJD kan verbeteren!
  • Pas je lifestyle aan. 70% van het verouderen van je huid heb je zelf in de hand. Zorg dus dat je datgene doet waar je lichaam en dus ook je huid, gezonder van wordt. Dus gezonde voeding, niet te veel in de zon/onder de zonnebank, veel water drinken, niet roken, voldoende rust en ontspanning, sporten, geen alcohol, veel water drinken etc.
  • Weet welke producten goed voor je huid zijn. Zorg dat ze exact afgestemd zijn op jouw huidbehoeften.
  • Gebruik deze producten elke dag én op de juiste manier. Alles wat je op dagelijkse basis doet heeft de meeste impact op je huid. (zowel de positieve dingen als de negatieve dingen! Zorg dus dat je het juiste doet!)
  • Wees  rustig met je huid. Ik zie soms mensen in hun gezicht of ogen wrijven, dat ik denk “Help! Doe dat niet!!!” Je rekt, zonder dat je daar zelf erg in hebt je huid uit. Met alle gevolgen van dien…
  • Eet voldoende eiwitten. Dit zijn de bouwstoffen voor je lichaam en dus ook voor je huid. Eet regelmatig een eitje. Zorg dat dit een rondeel-ei of Leifde-ei is.
  • Slik speciale huid-supplementen om er zeker van te zijn dat je huid de voedingsstoffen en bouwstoffen krijgt die het nodig heeft.
  • Behandelingen zorgen ervoor dat je huid naar een hoger niveau getild worden. Een kuur zorgt voor het opbouwen van de huidconditie. Zelf hou je dit effect bij met de producten die je thuis gebruikt.