Tips om je huid goed te verzorgen

Wil jij je huid verbeteren? Een wat gladdere huid, wat fijne lijntjes verminderen, minder verstoppingen… of droom je van een mooie glow? In deze blog geef ik je tips om je huid goed te verzorgen.

Alles staat of valt namelijk met wat je zélf met je huid doet! Als je elke dag, ’s ochtends en ’s avonds je huid met de juiste producten én op de juiste manier verzorgt, krijg je een mooie en gezonde huid. Als je elke ochtend en elke avond het verkeerde gebruikt, of misschien zelfs niets gebruikt, dan kun je misschien wel bedenken wat dat met je huid doet. Een mooiere huid heb je dus voornamelijk zelf in de hand! En dát is fijn om te weten!

Meten is weten

Op de eerste plaats is het belangrijk om te weten wat je huidconditie op dit moment is. Hoe is het vochtgehalte, het vetgehalte en de zuurgraad van je huid? Je kunt dit niet met het blote oog inschatten! Daar heb je echt meetapparatuur voor nodig. Daarom kun je bij Beautiful Balance gewoon langskomen (wel even aanbellen 😉 ) voor een huidmeting en productadvies. Wanneer je weet wat je huid nodig heeft kun je dit naast je wensenlijstje leggen; ben ik bereid om veel tijd in mijn huid te investeren, of hou ik van kort en krachtig? Wil ik een vollere crème of een wat luchtigere? Ben ik tevreden met een goede verzorging of wil ik het maximale uit mijn huid halen? Allemaal vragen die belangrijk zijn, want hierop kun je je huidverzorgingsroutine afstemmen.

Reinigen

De eerste stap is de reiniging. Heel belangrijk, want als je huid niet schoon is, dan kan je crème ook niet goed opgenomen worden. Hoe je je huid het beste kunt reinigen lees je hier. Draag je veel make-up? Doe dan een dubbele reiniging; zo is zeker weten alle make-up van je huid verwijderd.

Peeling

Het regelmatig verwijderen van een laagje dode huidcellen bevordert de celdeling. Dit is gunstig, want op die manier komen de frisse, jonge huidcellen eerder boven en het je dus een gladdere huid. Heb je last van een onzuivere huid, dan voorkomt het het verstoppen van de talgklieren. Een enzymatische peeling mag een tot twee keer in de week gebruikt worden voor een gezonde huid.

Doorbloeden

Een zeer belangrijke stap! Hoe beter de doorbloeding van je huid, hoe gezonder! Je huid voedt zich met de voedingsstoffen die via de bloedbaan geleverd worden. Ook zuurstof wordt via het bloed naar de huid gebracht. Dus door met een doorbloedingscrème de doorbloeding in je huid tijdelijk flink toe te laten nemen, geef je je huid echt een zuurstofboost! Eigenlijk is het doorbloeden van je huid voor elk huidtype en elke huidconditie een must. Zelfs de meest gevoelige huiden of wanneer je last hebt van rode adertjes brengt dit verbetering!

Smeren

De crème die je gebruikt moet goed bij je huid passen. Misschien een open deur, maar we komen vaak dames tegen die zomaar wat smeren. Je wilt dat een crème de tekorten die je huid van nature heeft aanvult, zodat je huidcellen optimaal kunnen functioneren. Wil je advies over de juiste crème voor jouw huid? Kom gerust langs in onze HuidWinkel!

Serum

Een goede manier om je huid een boost te geven, is met een serum. Een serum is een krachtige olie met pure werkstoffen die een extra effect aan de huid geven. Een serum gebruik je vóór je crème en masseer je goed in. Wanneer je een serum gebruikt, krijgt je huid een mooie glow. Skin Conditioner en Opulence serum zijn serums die je huid écht een boost geven.