Tips voor een mooie huid

Een mooie huid, wie wil dat nou niet? Volgens verschillende onderzoeken is het hebben van een mooie, gezonde huid beauty-wens nummer 1.

Maar hoe krijg je een mooie huid?

Allereerst begin ik met de definitie van een mooie huid. Natuurlijk is dat voor iedereen anders, maar je kunt van een mooie huid spreken wanneer de huid egaal en glanzend is en een mooie kleur (teint) heeft.

Niet iedereen is gezegend met een mooie huid, maar er zijn genoeg dingen die je zelf toe kunt passen om een, voor jou, zo mooi mogelijke huid te krijgen. En de tips die ik je ga geven zijn helemaal niet moeilijk en voor iedereen toe te passen.

 1. Water drinken. Drink minstens 1,5 l. (gefilterd) water per dag voor een goed gehydrateerde huid
 2. Stop met roken.
 3. Eet je huid gezond: eet voldoende groenten, fruit, gezonde vetten en eiwitten. Vul je gezonde voeding aan met speciale supplementen als je je huidconditie verder wilt verbeteren.
 4. Slaap voldoende; ’s nachts kan je huid zich herstellen.
 5. Sporten zorgt voor een betere doorbloeding én voor de aanmaak van groeihormoon en dat is goed voor je huid!
 6. Reinig elke ochtend én elke avond je huid, ook al ben je nog zo moe.
 7. Gebruik altijd een goede dagcrème.
 8. En gebruik altijd een nachtcrème. Zoals je eerder kon lezen is je huid ’s nachts actief. De werkstoffen uit je crème worden ’s nachts dus beter gebruikt.
 9. Geef je huid minimaal 1 keer per week een peeling, dit houdt de celdeling van je huid actief.
 10. Geen tijd voor een masker? Gebruik een crèmemasker ipv een nachtcrème.
 11. Gebruik alleen producten die afgestemd zijn op jouw huidconditie.
 12. A little SPF a day, keeps the wrinkles away.
 13. Onderga regelmatig een professionele behandeling, deze zet je huid aan het werk, wat je vervolgens zelf thuis bijhoudt met je producten.
 14. Wees gelukkig: gelukshormonen laten je huid stralen. Wees blij met jezelf!

  Tips voor een mooie huid
  Tips voor een mooie huid
 15. Geef jezelf regelmatig een glimlach in de spiegel. Het is wetenschappelijk bewezen dat je gelukshormonen aanmaakt wanneer je naar jezelf lacht en het je zelfbeeld positief beïnvloedt. Het leuke hiervan is dat je niet per se vrolijk hoeft te zijn; ook een geforceerde glimlach naar jezelf zorgt voor de aanmaak van deze hormonen. Lekker veel lachen naar jezelf dus!
 16. Doorbloeden, doorbloeden, doorbloeden… Het allerbeste voor een mooie huidskleur. Gebruik hiervoor de Cell Active en/of lees ons gratis e-book hierover.
 17. Frisse buitenlucht zorgt voor meer zuurstof in de huid, dus maak die strand- of boswandeling, of maak eens wat vaker een ommetje.
 18. Ontspan regelmatig. Teveel stress is  niet goed voor je lichaam en dus ook niet voor je huid. Zorg voor voldoende ontspanning (bijvoorbeeld tijdens een heerlijke huidbehandeling 😉