Tips voor een warme dag

Wow! Wat een mooie nazomer hebben we! Terwijl ik deze blog schrijf is het buiten al ruim boven de twintig graden en het belooft weer een tropische dag te worden. Hoe je je huid door deze tropische hitte loodst lees je vandaag!

Water

Waarschijnlijk weet je het allang; water is ontzettend belangrijk op zo’n warme dag als deze. Heb je normaal gesproken anderhalf tot twee liter per dag nodig, nu mag je iets meer drinken om het vochtgehalte van je lichaam op peil te houden. Door het extra zweten verlies je meer vocht. Hou je niet van water? Probeer eens wat stukjes fruit of komkommer in je water. Dit geeft een lekker smaakje. Afgekoelde (groene) thee is ook lekker verfrissend.

Smeren

Als huidcoach kunnen we het niet vaak genoeg herhalen: smeer je goed in!!! Ook als je ‘alleen maar even’  boodschappen gaat doen of de was gaat ophangen, buiten is buiten en licht is licht. Herhaal elke twee uur om je bescherming optimaal te houden.

Verkoeling

Na een warme dag is het heerlijk om je huid te hydrateren en te verkoelen. Dat doe je optimaal met het hydromask. Dit is echt dé perfecte aftersun. Bewaar het in de koelkast voor een extra fris moment!

Leg ook je oogcrème eens in de koelkast: weg puffy oogleden!

Verkoeling is ook lekker in de vorm van een spray op je huid. Ideaal hiervoor is de sparkling spray met aloe vera. Dit geeft meteen een verkoelende hydratatie boost! Let er wel op dat je niet sprayt als je in de zon zit; de druppeltjes werken dan als lens op je huid en dit vergroot de kans op verbranding. Dit geldt voor alle vormen van spray/water op je huid!

Anti glim

Het warme weer en een zonnecrème zorgen ervoor dat je huid veel sneller gaat glimmen. Dit kun  je tegengaan met een laagje Touch of Silk. Dit matteert direct! Smeer ’s ochtends eerst een laagje zonnecrème en daaroverheen Touch of Silk. Dit kun je in de loop van de dag herhalen.

Denk aan je zuurgraad

Van al dat zweten verlies je meer mineralen. Dit kan ervoor zorgen dat de zuurgraad van je huid omhoog schiet (even een klein beetje scheikunde: dan is het getal hoger, maar je huid minder zuur!) Op de juiste manier reinigen is dan belangrijk. Dit doe je het beste met de Cleansing Milk die je kunt mixen met water voor een intensieve, doch voor je huid milde reiniging. De Cleansing Milk herstelt de zuurbalans van je huid!