Tips voor huidverjonging

Ouder worden we allemaal. Er oud uitzien heb je voor het grootste gedeelte zelf in de hand. Het is onze missie om jou te helpen bij het verjongen van je huid en om huidveroudering zo veel mogelijk te voorkomen. In deze blog vind je een lijst met tips die je eenvoudig toe kunt passen om je huid én je lichaam, te verjongen.

 1. Reinig twee keer per dag je huid. Een schone huid is de basis voor verdere huidverzorging en je verwijderd vuildeeltjes zoals fijnstof dat een verouderende werking op de huid heeft.
 2. Twee keer per week een peeling. Door regelmatig, maar niet té vaak(!), een peeling toe te passen verwijder je dode huidcellen en zet je de huid aan om actief te blijven. We weten allemaal dat rust roest, dus activeren die huid!
 3. Doorbloeden is een van de belangrijkste dingen die je voor je huid kunt doen. Je huid krijgt van binnen uit voedingsstoffen en zuurstof, dus door je huid regelmatig te doorbloeden geef je je huid een echte boost. Dit heeft wel persoonlijke uitleg nodig, dus vraag ons om advies.
 4. Detox je huid. Door afvalstoffen op regelmatige basis uit je huid te verwijderen, wordt je huid stralender en blijft langer jong. Afvalstoffen zorgen voor een snellere huidveroudering.
 5. Bindweefselmassage. Dit is een van onze meest geboekte behandelingen en niet voor niets. Wat fitness met je spieren doet, doet bindweefselmassage met je huid. Eens in de vier tot zes weken een behandeling houdt je huid in conditie.
 6. Collageen licht zorgt voor de aanmaak van collageen in de huid. Rood licht zorgt er namelijk voor dat de collageencellen in de huid, de fibroblasten, ‘aan’ gezet worden.
 7. Photonlaser behandelingen zorgen voor lifting en versteviging. Door omzetting van de energie die de laser aan de huid geeft en celenergie, worden de huidcellen opgeladen en gaan beter functioneren. Een oplader voor je huid, zeg maar!
 8. Eet veel fruit. Vooral met een felle kleur/schil. Hierin zitten veel antioxidanten die je huid helpen beschermen tegen verouderen.
 9. Ook groenten bevatten veel vitaminen, mineralen en antioxidanten. Onmisbaar voor een gezonde, verjongde huid.
 10. Kom je er niet aan toe om voldoende fruit of groente te eten? Drink dan gezonde sappen. Pers ze zelf met een slow juicer of koop ze kant en klaar.
 11. Smoothies zijn ook heel handig om voldoende groente en fruit binnen te krijgen. Je kunt hier ook meteen je collageensupplement aan toevoegen zodat je een echte collageendrank krijgt.
 12. Avocado’s. Dit zijn de meest gezonde vruchten ter wereld. Je mag ze elke dag eten en bevatten gezonde vetten die je huid soepel en jong houden en voldoende antioxidanten.
 13. Vette vis. Dit is een van de belangrijkste stoffen voor een gezonde huid (en een gezond lichaam!) Haring, makreel, zalm, sardientjes. Het mag allemaal. Moeite met voldoende vette vis te eten? Neem dan elke dag een goede kwaliteit visolie capsule in.
 14. Olijf olie is ook zo’n olie die je zeer regelmatig mag eten. Het zorgt er namelijk voor dat ontstekingen worden verholpen. Ontstekingen zijn een van de grootste oorzaken van veroudering. Let erop dat je olijf olie altijd koud eet! Het is NIET geschikt om in te bakken! Dan eet je namelijk geoxideerde vetten. Niet zo goed voor je.
 15. Masseer je huid zelf. dit hoeft niet per se elke dag, maar drie keer in de week is prima. Massage zorgt voor een betere doorbloeding in je huid, afvoer van afvalstoffen en betere opname van werkstoffen. Geïnteresseerd? Wij kunnen je aanleren hoe je een simpele bindweefselmassage thuis kunt toepassen.
 16. Collageen slikken. Collageen is een eiwit. Word je ouder, dan neemt dit af en dat zie je aan je huid. Door collageen in de juiste hoeveelheid en met de juiste extra vitamines ed. te slikken, vul je dit tekort aan en zal je huid enorm verbeteren. Echt een van de beste tips voor huidverjonging!,
 17. Gebruik je make-up? Zorg dan dat je make-up gebruikt die goed is voor je huid en je huid niet verstopt en beschadigt met toxische stoffen. gebruik altijd minerale make-up of onze foundation van Oxigenetics.
 18. Gebruik altijd een SPF op je gezicht. Voor de aanmaak van vitamine D en voor allerlei andere fijne processen door de zon is het nodig dat het licht goed op je huid kan komen. Echter, kan je huid wel verouderen als je niet goed met de zon omgaat. Daarom adviseren wij om op je gezicht altijd, (ook in de herfst en winter) een SPF te gebruiken en met de rest van je lijf regelmatig even maximaal 20-30 minuten in de zon te gaan. Nooit verbranden uiteraard!
 19. Misschien niet de fijnste tip, maar een koude douche werkt verjongend! Een beetje technisch verhaal, maar dit komt omdat door kou de electronen in je huid dichter op elkaar gaan zitten. Dit komt de communicatie en energieaanmaak tussen de cellen ten goede. Resultaat: verjonging. Elke dag een koude douche dus!
 20. Droog borstelen van je lichaamshuid is een mooie manier om dode huidcellen te verwijderen en je huid te prikkelen. Je merkt echt verschil. Wil je weten hoe het moet? Ik schreef er eerder al een blog over. Klik hier
 21. Kracht training zorgt voor het aanmaken van herstellende en verjongende hormonen. Zeker wanneer je dit ’s ochtends doet op een lege maag. Korte, pittige training zorgt voor verjonging. Lange trainingen, waarbij veel verzuring optreedt, zorgt voor veroudering.
 22. Stress is zeer verouderend. Zorg dat je zoveel mogelijk momenten hebt om je hoofd leeg te maken en even helemaal kunt ontspannen. Dat kan natuurlijk perfect bij ons in de stoel tijdens een heerlijke verjongende behandeling 😉
 23. Ga regelmatig de natuur in. Dit zorgt voor stressreductie, betere zuurstof opname en een goede opname van zonlicht. Je komt met een stralende huid weer thuis.
 24. Vermijdt zoveel mogelijk suiker. Suiker zorgt ervoor dat de cellen niet meer optimaal kunnen delen. En dit zorgt uiteindelijk voor veroudering van de huid.

Wil je deze tips nog eens op je gemak nalezen? Klik dan op de knop hieronder. Je krijgt de huidverjongende tips dan binnen een minuut in je mailbox en kun je ze op ieder gewenst moment nog eens nalezen:

 [enormail_form form_id=1]