Wow, wat is het warm geweest, hè?!? Hoewel het nu ietsje koeler is, komen er wel weer warme dagen aan, dus hierbij wat tips voor je huid in de hitte!

Water

Water drinken is niet alleen goed voor je lijf, maar ook voor je huid. Met die hoge temperaturen zweet je meer en verlies je dus ook meer vocht. Voldoende water drinken is dus een must. Hou je niet zo van water? Voeg dan eens wat fruit toe aan je water, zoals aardbeien, blauwe bessen, frambozen, citroen en/of een takje munt. Zo heb je in een handomdraai een verfrissend drankje!

Smeren!

We kunnen het echt niet vaak genoeg zeggen: SMEREN! De zonkracht is op deze dagen echt heel hoog. Dat betekent dat de kans dat je verbrandt ook echt heel hoog is. Je huid is nog niet heel veel gewend en dus moet je je goed insmeren! Smeer je in voordat je de deur uitgaat en herhaal elke twee uur. Een filter verliest zijn werking en na twee uur moet je echt bijsmeren. Onthou dat de factor die op de verpakking staat alleen bereikt wordt wanneer je heel dik smeert. Smeer je dus wat dunner, dan heb je ook niet de factor die op de verpakking staat.

Een factor 30 beschermt voor 97% een factor 50 met 98%. Daar zit dus niet zoveel verschil in. Het verschil zit ‘em in hoeveel langer je in de zon kunt blijven. Ga je dus een hele dag op pad, kies dan voor factor 50.

Verkoeling

Zet je hydraterende masker eens in de koelkast. Na een dagje zon is het heerlijk verkoelend voor je huid (en voor jezelf!) om dit heerlijk koele masker op te doen!

Luchtigere crème

Wanneer de temperatuur stijgt, kan het zijn dat je huid om wat luchtigere producten vraagt. Gaat je huid glimmen in de loop van de dag? Of zweet je makkelijk? Dan kan je met wat minder volle producten uit de voeten. Wij adviseren je graag!

Sprayen

Heb je tussendoor behoefte aan wat verkoeling en verfrissing? De Somnifera root mist is een heerlijk hydraterend product dat je tussendoor op kan sprayen. Zelfs over je make-up heen! Het beschermt je huid ook meteen tegen de straling van blauw licht door beeldschermen én het is heerlijk verkwikkend!

Decolleté

Vergeet je decolleté niet! Wat zien wij vaak verbrande decolleté’s voorbij komen in ons HuidCenter! Het gezicht wordt wel ingesmeerd, maar dat arme decolleté wordt vergeten. Ook als je maar even in de zon zit, is het vaak met een decolleté snel gebeurd. Zorg dat je altijd een zonnefactor in je tas hebt zitten, zodat je altijd in kunt smeren. Wist je dat wij ook altijd miniatuur verpakkingen hebben? Zo is het altijd handig om een mini zonnefactor bij de hand te hebben!