Tips voor je huid na de feestdagen

De kerstdagen zijn weer voorbij. Twee dagen van gezelligheid, genieten, lekker en veel eten, laat naar bed en misschien wel meer make-up dan gebruikelijk. Met deze tips geef jij je huid na de feestdagen een oppepper!

Warmte

Ken je de warme doekjes die we in de behandelingen altijd gebruiken? Heerlijk is dat hè?!? Deze kun je ook heel goed thuis inzetten om je huid even een boost te geven. Neem een gastendoekje en maak deze nat. Wring het uit en leg het een minuutje in de magnetron. Neem het voorzichtig uit de magnetron, want het doekje kan erg heet worden! Leg het gastendoekje vervolgens zo heet als dat je het hebben kan op je gezicht en laat het een tijdje liggen. Door de warmte wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor je huid een boost krijgt. Heb je meerdere gastendoekjes? Leg er dan een paar in de magnetron, zodat je nadat je doekje afgekoeld is, meteen een nieuwe kunt pakken. Dit is een hele simpele manier om je huid een oppepper te geven.

Peel it off!

Een milde peeling is een perfecte manier om je huid wakker te schudden en een boost te geven. De Primum Elixer is een milde fruitzuurpeeling die je thuis kunt gebruiken die je huid binnen no time stralend en glad krijgt. Als je nu begint met een minikuur is niet alleen de vermoeidheid van de kerst van je huid verdwenen, maar zie je er ook stralend uit tijdens de jaarwisseling! Een kuurtje bestaat uit drie tot vijf dagen elke avond na het reinigen van je huid, de Primum Elixer inmasseren, gevolgd door je hannah crème.

Detox masker

Een hele fijne en makkelijke manier om je huid een oppepper te geven is door de Cleansing Clay te gebruiken. Dit is een detox masker op basis van natuurlijke klei dat je huid ontgift, kalmeert en verzacht. Na het reinigen van je huid aanbrengen en lekker in laten trekken voor 15-20 minuten. Lekker met een kop thee en een goed boek erbij.

Water drinken

Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt. Je hebt het wellicht vaker gehoord! Na twee dagen van lekker (veel) eten en misschien wel alcohol drinken is het fijn voor je lichaam én voor je huid om veel water te drinken. Het zorgt ervoor dat afvalstoffen beter afgevoerd kunnen worden en daar knapt ook je huid van op!

Let op je voeding

Eerlijk is eerlijk; kerst is vaak een (vr)eetfestijn! (In de positieve zin van het woord!) Het is allemaal net wat lekkerder en wat meer dan anders. Let deze dagen na de kerst extra op je voeding door wat meer groente en fruit te eten, zodat je lichaam weer in balans kan komen. Smoothies zijn een makkelijke manier om op een lekkere manier voldoende groenten binnen te krijgen!

Ga naar buiten

Na de feestdagen, die zich voornamelijk binnen afspelen, is niets lekkerder dan de natuur in te gaan. Maak een lekkere strand of boswandeling. Door de frisse lucht gaat je huid er stralender uitzien!