Collageen; je hebt er vast wel over gehoord, want als het over huidveroudering of huidverjonging gaat, dan is collageen een soort toverwoord dat altijd ter sprake komt.

Dat komt omdat collageen het belangrijkste eiwit in de diepere huidlagen is en het de stevigheid aan de huid geeft. Hoe ouder je wordt, hoe meer de collageenaanmaak afneemt en het bestaande collageen afbreekt. Hierdoor krijg je dus rimpels en een verslapte huid.

Maar wist je dat je collageen ook kunt trainen? Eigenlijk net zoals je je spieren kunt trainen voller en steviger te worden, zo kun je je huid ook trainen om voller en steviger te worden!

Met hele simpele oefeningen, die je gewoon thuis kunt doen, heb je al resultaat.

Wist je bijvoorbeeld dat 4 minuten touwtjespringen al een huidverjongend effect heeft? Dit komt omdat springen de spieren dusdanig prikkelt, dat er speciale hormonen vrijkomen. Deze groeihormonen werken verjongend op alle weefsels.

Nog een simpele manier om specifiek het collageen in het gezicht te stimuleren: bellen blazen. Ja echt! Door de beweging die je maakt tijdens het blazen, worden de spieren in je gezicht geactiveerd. Dit heeft ook een gunstig effect op de collageenaanmaak in het gezicht!

Er zijn tegenwoordig ook high tech producten die de collageenaanmaak stimuleren. Onze Nimni cream bijvoorbeeld. Deze crème werkt op de principes van de epigenetica: dat wat je zelf kunt doen om huidveroudering tegen te gaan.

De Nimni Cream bevat een gepatenteerd werkstoffencomplex dat het collageen-gen aan zet. (dus de collageenaanmaak wordt gestimuleerd) De fibroblasten worden wakker gemaakt én het proces van collageenaanmaak wordt geoptimaliseerd. Dit resulteert in een vollere en stevigere huid.

Ik ben benieuwd, gaan jullie ook touwtjespringen en bellen blazen?