We hebben al heel veel tips gedeeld in onze blogs, maar wat is nou mijn ultieme huidverzorgingstip? Eigenlijk heb ik er drie voor je!

Ultieme routine

Een van dé tips om een gezonde en stralende huid te krijgen, is het samenstellen van dé ultieme huidverzorgingsroutine. Het resultaat dat je wil bereiken met je huid staat of valt namelijk met hoe je je huid thuis verzorgt. Dit doe je namelijk maar liefst 730 keer per jaar en dit jaar zelfs 732 keer! Overdag heeft je huid voornamelijk hydratatie en bescherming nodig, in de nacht gaat de herstelmodus van je huid aan en ligt de focus op voeding en collageenaanmaak. Hierop kun je dus perfect inspelen met je routine.

Zorg er in ieder geval ook voor dat je reiniging on spot is! Wij adviseren altijd een dubbele reiniging. Waarom? De eerste keer haal je al het vuil van je huid, de tweede keer reinig je echt je huid zelf en kun je met de cleanser inspelen op je huidbehoefte. Sluit altijd af met een toner op een wattenschijfje. Je kunt dan ook de zones die wat extra aandacht nodig hebben extra ‘boenen’ voor een optimaal effect.

Mix en rouleer

Het volgende wat ik je wil meegeven is dat het goed voor je huid is om regelmatig wat anders aan je routine toe te voegen. Je huid blijft dan voldoende geprikkeld en blijft actief. Je kunt dit vergelijken met de sportschool. Als je altijd dezelfde oefening doet, met hetzelfde gewicht, dan heeft dat in het begin echt resultaat, maar na verloop van tijd ben je eraan gewend en doet het niks meer voor je spieren. Dit geldt ook voor je huid. Wissel regelmatig af om aan de behoefte van je huid te voldoen en je huid actief te houden. Je kunt bijvoorbeeld af en toe retinol inzetten in je avondroutine, mixen met vitamine C voor een extra boost en je nachtcrème af en toe vervangen door een olieserum (moisture reset).

Supplementen

Als derde tip van mijn ultieme huidverzorgingstips noem ik de supplementen, omdat dit een enorme gamechanger is voor je huid. Je huid moet je aan de buitenkant verzorgen met goede producten en behandelingen, maar een huid bouwt zich op van binnenuit met de voedingsstoffen die jij eet. Een normaal voedingspatroon is voldoende voor de basisfuncties van de huid, maar wij willen geen basisconditie, wij willen een topconditie. Wij willen er zo lang mogelijk jong, fris en stralend uitzien! Dan heb je dus meer nodig dan je basisvoeding. Supplementen komen dan om de hoek kijken en zullen een enorm verschil gaan maken. Omdat onze supplementen speciaal gemaakt zijn om je huid in topconditie te brengen, zul je snel zien dat je huid gladder, zachter en egaler wordt. Minder droog is en steviger wordt.

Dit gebeurt natuurlijk niet van de een op de andere dag. Je huid heeft tijd nodig om met de voedingsstoffen die het binnen krijgt een vollere huid te bouwen. Maak het innemen van supplementen daarom tot jouw standaard ritueel in de ochtend en je gaat er de vruchten van plukken. Ook in de toekomst! En bijkomend voordeel: niet alleen je huid wordt er mooier van, ook krijg je meer energie, een betere stofwisseling, een beter geheugen etc.!

Wil jij ook een persoonlijk huidverzorgingsadvies? Wij doen niets liever dan jou voorzien van dé ultieme routine. Dit werken we voor je uit in een persoonlijk e-book, zodat je precies weet wat je moet doen, wanneer, hoeveel etc. Neem gerust contact met ons op!