Nog even en alle regio’s hebben zomervakantie! En ook van veel klanten horen wij dat ze heerlijk op vakantie gaan. Maar hoe zorg je ervoor dat je ook op vakantie je huid goed blijft verzorgen, zonder al teveel poespas en hoe zorg je ervoor dat je geen zonschade oploopt? Je leest het in deze nieuwe blog!

Reinigen

De basis van elke huidverzorging blijft natuurlijk reinigen, want op een vieze huid heeft het gewoon geen zin om je goede crème aan te brengen. Deze zal dan gewoon niet goed in kunnen trekken. Het makkelijkste voor op vakantie is de cleansing gel. Deze cleansing gel is er zelfs in een makkelijke 50 ml. travelsize, is zeer zuinig in gebruik, reinigt effectief, maar zonder irritaties én je hebt geen lotion nodig na afloop. super makkelijk dus!

Crème

Neem 1 goede crème mee die je zowel overdag als ’s nachts kunt gebruiken. Dat is wel zo makkelijk. ga je naar een warm land, dan is de luchtige crème zoals aquaboost of de facelift ideaal. hier ga je niet van glimmen en je hebt toch alle werkstoffen die je je huid wil geven.

SPF

Heel belangrijk natuurlijk! Smeer je iedere 2 uur in met een goede SPF. Heel populair bij ons is de Solar Defense tinted voor het gezicht en de Solar Defense body voor het lichaam, maar óók voor het gezicht. Dit is namelijk een handige spray, factor 30 (eigenlijk 44, maar dat mag er wettelijk niet op staan) die bovendien 80 min. water resistant is. Dit is dus echt ideaal voor een zoon, zee, strand vakantie! Bovendien is de geur van deze zonproducten echt hmmm!

Peeling

Je weet het vast wel als je bij ons komt: peelen is belangrijk. Het haalt de bovenste dode huidcellen weg, maakt je huid glad en stralend en maakt de weg vrij voor nieuwe, frisse huidcellen. Ook wanneer je last hebt van pukkeltjes is peelen heel belangrijk. Maar hoe doe je dat nou op vakantie. Nou, niet te intensief én heel makkelijk: met de 5× power peel doekjes. Dit zijn doekjes (van bamboe, reuze duurzaam!) waar een milde peeling vloeistof aan is toegevoegd. Het enige dat je hoeft te doen is na het reinigen het doekje over je huid heen te halen (vergeet hals, decolleté en handen niet!) Dit spoel je niet af en hierover gaat gewoon je serum,je crème en dan je SPF. Op vakantie adviseren we dit twee keer in de week te doen om je routine op peil te houden.

Voorkom zonschade

Natuurlijk heel belangrijk, want voorkomen is beter dan genezen! Hierbij wat tips:

  • Geniet van de zon, maar ga niet tussen 12.00 en 15.00 uur in de volle zon zitten, liggen of lopen.
  • Draag een leuk hoedje of pet, zodat je gezicht meer schaduw heeft.
  • Smeer je altijd goed in met SPF. Maar ga niet te lang in de zon, je zult dan alsnog verbranden omdat je ook met een SPF op maar een beperkte tijd in de zon kunt.
  • Er is geen verschil in liggen in de zon of lopen in de zon (voor je huid dan!) buiten=buiten en zon=zon. Vaak hoor ik: ja, maar ik ga niet in de zon liggen bakken hoor! Maar gaan wel wandelen, fietsen of sporten in de zon. Maar zodra je buiten bent is je huid in het zonlicht, ongeacht of je nou ligt of loopt… Altijd smeren dus!
  • Smeer je gezicht ná het zonnen ook goed in met je serum en crème, zodat je huid weer voldoende antioxidanten krijgt om te herstellen.
  • Antioxidanten kun je ook eten voor een goede bescherming van binnenuit. Eet zoveel mogelijk fruit dat felle kleuren heeft en ook voldoende groenten!