Vakantie tips voor je huid

Heerlijk: vakantietijd! Of je nu naar het buitenland gaat of gewoon lekker in Nederland blijft, tips voor je huid zijn altijd handig!

  1. Water! Drink in de zomer voldoende water. Hele belangrijk voor een mooie huid! Hou je niet van water? Overweeg dan eens een speciale waterfles te kopen met een reservoir voor fruit. Zo geef je niet alleen je water een lekker smaakje, je krijgt meteen extra antioxidanten en vitaminen binnen!
  2. Smeren, smeren, smeren! Heel belangrijk: smeer je huid altijd in met een SPF als je naar buiten gaat! Het maakt voor je huid en de zon niet uit of je op een handdoek ligt of naar de supermarkt loopt: buiten=buiten en licht=licht. “Ik hoef me niet in te smeren want ik ga niet liggen bakken” gaat dus echt niet op!!
  3. Zo makkelijk mogelijk op vakantie? (wat huidverzorging betreft 😉 ) Neem producten met dubbele functie: zoals reiniging waarbij je geen lotion hoeft te gebruiken, een zonnecrème met ‘dagcrème-ingrediënten’ of een zonnecrème met kleurtje zodat je geen make-up mee hoeft te nemen. Keep it simple!
  4. Na een zomers dagje kan je huid wel een vochtboost gebruiken! Neem dan een heerlijk ‘dorstlessend’ masker zoals het hydromask. Dit is de beste aftersun die er is!
  5. Niet scrubben! In de zomer wordt je opperhuid dikker om zich goed te beschermen tegen UV-stralen. Ga je dit beschermlaagje enthousiast wegscrubben, bijvoorbeeld met het zand op het strand, dan ben je je beste bescherming kwijt en kun je sneller verbranden! Niet doen dus! Na de zomer gewoon een goede peeling bij ons in de salon ondergaan 😉
  6. Ook je lichaamshuid  kan wel wat extra aandacht gebruiken! Na een zonnige dag doe je je huid een heel groot plezier met de body oil van hannah met argan en macadamia olie.
  7. Eet veel fruit! Je krijgt meteen alle antioxidanten binnen die je huid nodig heeft voor de bescherming tegen UV-stralen. En vind je ook niet dat fruit in de zomer veel lekkerder smaakt?!?
  8. Geniet! Pluk de dag en geniet  van ieder zonnestraaltje dat je mee kunt pakken! Of beter: wees zelf je eigen stralende  middelpunt!
Vakantie tips voor je huid
Vakantie tips voor je huid