Kunnen rimpels verdwijnen door een crème?

De cosmetica claims liegen er tegenwoordig niet om. Het ene na het andere merk belooft van alles en zéker op het gebied van rimpels. Maar zijn die claims waar en werken die crème’s echt?

Werkstoffen in crème’s zijn van groot belang

Om een crème werkzaam te maken, is het van belang dat er voldoende verschillende werkstoffen in zitten én dat deze werkstoffen in voldoende hoeveelheden aanwezig zijn. Hier zijn allerlei wetenschappelijke onderzoeken naar gedaan. Een bepaalde stof in een crème is dus alleen werkzaam als er voldoende ondersteunende werkstoffen aanwezig zijn en als al deze stoffen in de juiste verhouding tot elkaar aan de crème zijn toegevoegd. Zo werkt dus ook een hele grote hoeveelheid van een stof niet, omdat de juiste klinische levels aangehouden moeten worden.

Daarnaast moeten er ook voldoende ’transport’ middelen aanwezig zijn. De juiste hoeveelheid is belangrijk, maar we willen die werkstoffen natuurlijk wél daar hebben waar ze nodig zijn; in de diepere, levende huidlaag. En daar zit ‘em nou net de moeilijkheid.

verdwijnen rimpels door een creme
Verdwijnen rimpels door een creme

In tegenstelling tot wat er vaak op internet voorbij komt, neemt je huid maar moeilijk werkstoffen op. (eigenlijk bijna niets, dat heeft o.a. met de molecuul grote te maken) Dit komt omdat je huid een ingenieus systeem heeft bedacht om indringers buiten te houden. Je huid is (bijna) hermetisch afgesloten voor de buitenwereld. Super handig, anders zouden bacteriën en schimmels voor de meest vreselijke ziektes kunnen zorgen en zouden we vollopen met water als we in bad zouden gaan zitten.

Maar dat maakt het voor ons als huidverbeteraars er niet makkelijker op!

Naast dus hele goede werkstoffen, moeten deze ook naar de diepere huidlagen gebracht worden. Dat kan met bijv. lipiden (vetten) of peptiden (hele kleine eiwitdeeltjes) Deze ‘herkent’ je huid en mogen er door.

Maar kunnen rimpels verdwijnen door crème’s ?

Ja en nee. Nou, lekker duidelijk hoor ik je denken. Ik ga het uitleggen.

Het ligt ook aan de soort rimpel. Wanneer je last hebt van wat droogte lijntjes, dan zullen die heel snel verdwijnen wanneer je je huid op de juiste manier gaat verzorgen, met goede producten die op de juiste manier en in de juiste volgorde gebruikt worden. In die zin gaan rimpels dus weg.

verdwijnen rimpels door een creme
verdwijnen rimpels door een creme

Heb je diepere rimpels, bijvoorbeeld door veel lachen of fronzen, dan wordt het al wat lastiger, omdat er constant beweging is in dat gebied. De rimpel wordt er als het ware steeds in geduwd. Dan kun je met nog zulke goede werkstoffen aankomen, maar die rimpels gaan dus niet weg. Deze kunnen we wel een heel stuk verminderen met de combinatie van juiste behandelingen, de juiste producten en supplementen om tekorten van binnenuit aan te vullen.

Belangrijk om te weten is dat wanneer je je rimpels wilt gaan verminderen je ook wat geduld nodig moet hebben. Een rimpel was er ook niet in een dag, daar heeft ‘ie jaren over gedaan. De werkstoffen in een goede anti-rimpel crème hebben de tijd nodig om goed in te werken, de tekorten op te vullen en de huidcellen te activeren. Maar geduld wordt altijd beloond, in dit geval met een stralende huid, met minder rimpels!!!

Hier een leuk filmpje van Hydropeptide over de Power lift:

PS. Goede anti rimpelcrème’s waar ik hele goede resultaten mee boek zijn de Power lift en de Face lift van Hydropeptide en de Personal Choice van hannah.