Verjongende cosmetica producten

Producten kunnen huidverjongend werken! Hoe? 1) ze moeten de juiste ingrediënten bevatten 2) ze moeten de juiste hoeveelheid goede ingrediënten bevatten 3) ze moeten ’transportmiddelen’ bevatten die ervoor zorgen dat de juiste werkstoffen diep in de huid komen.

1) De juiste ingrediënten.

Goede ingrediënten in huidverjongende cosmetica producten zijn: peptiden (bouwstoffen voor je huid) antioxidanten,vitaminen, groeifactoren. Deze zorgen ervoor dat tekorten in de huid aangevuld worden en de huid signalen krijgt harder te gaan werken. Peptiden bijvoorbeeld zijn ‘bodybuilding’ voor je huid. Misschien ken je wel de eiwit shakes die sporters gebruiken om meer spiermassa op te bouwen? Peptiden zijn hele kleine eiwitdeeltjes die helpen bij bijvoorbeeld het aanmaken van collageen in de huid en daarmee helpen bij het verstevigen van de huid. Antioxidanten zijn erg belangrijk om alle schade die ontstaan door vrije radicalen ongedaan te maken.

HydroPeptide2

2) De juiste hoeveelheid ingrediënten

Belangrijk is ook dat exact de juiste hoeveelheid ingrediënten toegepast wordt in een product. Te weinig heeft geen effect, maar te veel hoeft ook niet altijd beter te zijn. Studies tonen aan in welke hoeveelheden werkstoffen het beste effect hebben.Wanneer aan de juiste hoeveelheden voldaan wordt, heeft je huid het meeste effect ervan.

3) Transportmiddelen

Alles leuk en aardig, maar een product werkt alleen als de juiste werkstoffen, in de juiste hoeveelheden op de juiste plaats in de huid terechtkomen. Een peptide die de collageenaanmaak moet stimuleren doet natuurlijk niets als deze oppervlakkig in de huid blijft, die moet in de diepere huidlagen komen. En dat is niet gemakkelijk! Je huid is er namelijk op gebouwd om zoveel mogelijk buiten te houden. Superhandig als er ziekmakende bacteriën op je huid komen, minder handig als je je huid wilt verjongen. Alleen goede transportmiddelen zorgen ervoor dat de werkstoffen dieper in de huid komen, zodat je huid er ook daadwerkelijk iets mee kan.