Verschil tussen huidtype en huidconditie

De termen huidtype en huidconditie komen regelmatig voorbij en worden vaak door elkaar heen gebruikt. Maar wat is wat, wat is het verschil en hoe kun je je huidtype of je huidconditie verbeteren? Je leest het in deze blog!

Huidtype

Een huidtype is een indicatie om het vetgehalte van de huid te benoemen: vet, droog, normaal of gecombineerd en dit is genetisch bepaald. Je hebt van nature nou eenmaal een vettere huid of niet. Hier is niet zo heel veel aan te doen. Een gecombineerde huid heeft iedereen: de t-zone (voorhoofd, neus, kin) is bij iedereen wat vetter. Welcome to the club!

Huidconditie

De huidconditie is voor ons als huidcoach wel interessant, want hier kunnen we veel aan verbeteren. Een huidconditie zegt ons namelijk heel veel, bijv. is de huid vochtarm, gevoelig, verslapt, onzuiver, heeft iemand acne of littekentjes van acne, rimpels, pigmentvlekken, eczeem. Dit zijn allemaal indicaties waar wij heel veel aan kunnen doen. Soms heeft iemand last van meerdere huidproblemen tegelijk. Iemand kan last hebben van een vochttekort, een gevoelige huid die ook verslapt is, rimpeltjes heeft en een pigmentvlekje hier en daar. Helaas is dit natuurlijk niet in één behandeling op te lossen, maar door een persoonlijk plan van aanpak te maken, kunnen we ervoor zorgen dat ieder probleem aangepakt wordt.

Wil je weten wat jouw huidconditie is en wil je jouw huidprobleem aangepakt hebben? Boek dan eens een Meet&Treat. Dit is een kennismakingsbehandeling met een uitgebreide huidanalyse met de Skinanalyzer en de Observ 520, een behandeling die op maat gemaakt is voor jouw huid en een productpakket voor thuis, zodat je meteen aan de slag kunt om jouw huidconditie te verbeteren.

Boeken kan eenvoudig online door hier te klikken.