Verslapte huid verstevigen

Merk je dat je huid verslapt? Sta je weleens voor de spiegel de huid van je kaaklijn op te trekken met het idee: zo zou het moeten zijn… Om vervolgens je huid weer los te laten en verzuchtend naar die slappe kaaklijn te kijken? Je bent niet de enige! Wij krijgen veel vrouwen in ons HuidCenter die hun verslapte huid willen verstevigen. We hebben hier dan ook verschillende behandelingen voor.

Waarom verslapt mijn huid?

Naarmate je ouder wordt, neemt de hoeveelheid collageen in je huid af. Collageen is een eiwit dat in de huid aangemaakt wordt en dat voor de stevigheid zorgt. Ook de onderliggende collageenverbindingen nemen in stevigheid af, waardoor de huid niet meer zo stevig aanhecht aan de spieren eronder. Ook de vetlaagjes die onder je huid aanwezig zijn nemen af én je botmassa krimpt, waardoor je schedel iets krimpt. Dit alles bij elkaar zorgt dat je huid gaat verslappen. Invloeden van buitenaf kunnen dit proces verder stimuleren zoals: veel zonnen/zonnebank/verbranden, roken, slecht slapen, alcohol drinken, slechte voeding zijn allemaal factoren die niet echt meewerken…

Wat kan ik eraan doen?

Gelukkig kunnen we je huid activeren en wakker schudden! Door te werken op het stimuleren van de huidfuncties, gaan de huidcellen weer optimaal functioneren en kunnen we liften en verstevigen. En dat klinkt je waarschijnlijk als muziek in de oren. Helemaal als ik je vertel dat dit ook nog een fijne behandelingen zijn om te ondergaan!

Licht voor een stevige huid

De eerste behandeling waar we aan moeten denken als we gaan liften en verstevigen is de softlight laser. Door middel van lichtstralen geven we de huidcellen energie. Door deze energie gaan de huidcellen weer functioneren als jonge cellen. Doordat de stralen op iedere laag in de huid komen, kunnen we heel mooi liften.

Wanneer het energie niveau in de huid weer op peil is, is de tweede behandeling waar we aan moeten denken de bindweefselmassage. Door de huid als het ware te laten trainen met de stevige massage, merk je dat je huid steviger wordt. Ook kunnen we heel specifiek de probleemzones extra aandacht geven.

Wil jij weten hoe we jouw huid optimaal kunnen verbeteren? Nee dan contact met ons op!