Je kijkt in de spiegel en ziet dat je kaaklijn niet meer zo strak is als dat je je van vroeger kan herinneren. Je trekt je huid strak en het beeld dat je ziet bevalt je wel. Het is eigenlijk de jongere versie van jezelf. Een facelift gaat weleens door je gedachten, maar is er ook een manier om je verslapte huid te kunnen verstrakken, zonder gebruik te hoeven maken van chirurgie?

Het goede nieuws is: ja dat kan!

De huid verstrakken

Wanneer we de huid strakker willen maken, dan moeten we een aantal dingen aan gaan pakken. Ten eerste willen we natuurlijk de collageen aanmaak activeren. Collageen zorgt voor de stevigheid van de huid en helaas neemt de productie hiervan af naarmate we ouder worden. Niet alleen neemt de productie af, ook de cellen die dit eiwit aanmaken vallen een beetje in slaap. Je hebt dus iets nodig om die cellen wakker te schudden, de productie op gang te brengen en het produceren te optimaliseren. Het antwoord hierop is: nimni cream. Een zeer speciale crème die al dit bovenstaande doet. De huid wordt voller en steviger.

Vervolgens moeten we de huid gaan liften. Hier hebben we ook verschillende technieken voor. De beste zijn de softlight laser en – nieuw – microcurrent behandeling.

De softlight laser zorgt voor meer energie in de huidcellen en werkt op alle lagen van de huid. Zeer mooi, zeker om de kuur mee te beginnen. Immers: geen energie in de cellen: geen optimaal resultaat!

Er was tot nu toe altijd één onderdeel die we nog niet konden behandelen. De technieken die we tot nu toe gebruiken werken perfect op de huid, maar om het gezicht te kunnen verstrakken moeten we ook nog een stapje dieper kunnen: de spierlaag.

Natuurlijk kun je gezichtsoefeningen doen en die werken heel goed. Denk aan gezichtsgymnastiek waarbij je ‘gekke bekken’ moet trekken om de spieren in je gezicht te trainen. Want dat is wat je doet met je spieren. Door ze actief te gebruiken worden ze steviger en boller (denk aan de spierballen!)

Nou ben ik zelf best actief als het gaat om dingen doen voor je huid om veroudering tegen te gaan. Ik heb zelfs eens een cursus gevolgd voor gezichtsgymnastiek. Het probleem hiervan is: niemand (althans, niemand die ik ken!) houdt het vol om elke dag, of zeker vier keer in de week trouw de oefeningen uit te voeren.

Het antwoord hierop heb ik voor je gevonden: microcurrent. Dit is een apparaat waarmee we veilige stroompjes door de spiertjes van het gezicht sturen, waarmee je als het ware passief kunt sporten. Hiermee kunnen we dus het gezicht helpen verstrakken, zonder dat hier ingrepen voor nodig zijn.

Samen met de andere technieken die we toepassen, zorgen we zo voor een heel mooi, natuurlijk resultaat!