Verslapte huid verstevigen

Wanneer we ouder worden krijgen we er allemaal mee te maken: het verslappen van de huid. Maar ook bijvoorbeeld na gewichtsverlies kan je huid wat verslapt raken. Natuurlijk willen we een strakkere huid en het goede nieuws is dat dit ook

verslapte huid verstevigen
verslapte huid verstevigen

daadwerkelijk kan op een natuurlijke manier.

Wanneer we naar een verslapte huid kijken, dan is dit een huid met tekorten. Tekorten aan voornamelijk eiwitten. Collageen is een eiwit dat voor de stevigheid in de huid zorgt. We moeten dus de collageen aanmaak stimuleren en de huid bouwstoffen (de eiwitten) geven. Dit kan op verschillende manieren, waarbij een combi altijd voor het mooiste resultaat zorgt.

Wanneer we een verslapte huid willen gaan verstevigen, moeten we dus zowel van buitenaf als van binnenuit gaan werken. Van buitenaf gaan we de huid stimuleren tot harder werken; meer activiteit in de fibroblasten. Dit zijn de collageenfabriekjes in de diepere huidlagen die voor het aanmaken van collageen zorgt. Dit kunnen we doen met bindweefselmassage, de softlight laser, rimpel reductie therapie, de collageen booster, en dermatude meta therapie. Dit zijn allemaal technieken die we in het instituut gebruiken om die fibroblasten harder en beter te laten werken. Maar collageen moet je huid wel zelf aanmaken, en dat doet je huid met de voeding die jij eet.

Tot ongeveer je 25e levensjaar kan je huid prima collageen aanmaken met hetgeen je eet, maar daarna neemt het vermogen om collageen aan te maken af. Collageen zit voornamelijk in vissenhuid en kraakbeen…. En volgens mij eet niemand dit… Daarom zijn supplementen zo’n uitkomst. Hierin zit dit collageen in hapklare stukjes speciaal afgestemd op de huid. Omdat dit eiwitten zijn moet dit in hele kleine stukjes ‘geknipt’ worden, peptiden genaamd. Op deze manier kan het heel gemakkelijk opgenomen worden via de spijsvertering en via de bloedbaan naar de huid getransporteerd worden. Het effect hiervan merk je al binnen een week, maar zal na langer gebruik, in combinatie met de behandelingen een fantastisch resultaat geven.

een mooie huid van binnenuit
een mooie huid van binnenuit

Vitamine C

Denk er ook vooral aan extra vitamine c in te nemen! Vitamine c is nodig in het proces van collageen aanmaak. Als je rookt, of veel stress hebt, verbruikt je lichaam meer vitamine c en heb er dus meer van nodig. Voor een mooie huid is deze vitamine onmisbaar.

Geduld

Wat je vervolgens nodig hebt is een beetje geduld!

Collageen aanmaak duurt 300-500 dagen. Met andere woorden; 1 tot 2 jaar. Wanneer je aan de slag gaat voor een stevigere huid, dan kan het dus even duren voor je het gewenste effect krijgt, simpelweg omdat collageen aanmaak een tijdje duurt. Eerst wordt er ‘babycollageen’ aangemaakt, wat vervolgens omgezet wordt in definitief collageen. Je geduld gaat zeker beloond worden: eenmaal nieuw aangemaakt collageen gaat 14-28 jaar mee!

In het kort

Wil je een verslapte huid verstevigen? Denk dan aan de volgende dingen:

  • slik collageensupplementen én extra vitamine c om tekorten van binnenuit aan te vullen
  • gebruik speciale producten die van buitenaf werkstoffen toedienen aan je huid
  • onderga op regelmatige basis collageen stimulerende behandelingen

Deze drie dingen zullen voor een gegarandeerd resultaat zorgen!