Natuurlijk heb je al van vitamine C gehoord! Het is de vitamine bij uitstek die in verband wordt gebracht met weerstand en gezondheid. Het is ook écht een huid-vitamine. Want wist je bijvoorbeeld dat voor collageenaanmaak vitamine C nodig is? En dat het een fantastische vitamine is om pigmentvlekjes op te lichten? In deze blog ga ik je er alles over vertellen én maak je kennis met het nieuwe serum én vitamine C behandeling van Hydropeptide!

Verschillende vormen van Vitamine C

In cosmetica worden verschillende vormen van vitamine C gebruikt. Afhankelijk van het doel van het product, of de samenstelling, wordt een bepaalde vorm gekozen.

De meest bekende vorm is ascobic acid, oftewel acorbine zuur. Dit is de meest voorkomende vorm van pure vitamine C. Nadeel van deze vorm is dat deze heel onstabiel is. Je kunt deze vorm niet in een crème verwerken, omdat de werking dan al gestopt is voordat jij het opsmeert.

Deze vorm van vitamine C is verwerkt in het nieuwe masker die tijdens de nieuwe vitamine C behandeling vers voor je klaargemaakt wordt. In een ongekend hoog percentage van 87%! De resultaten zijn dan ook spectaculair!

Andere vormen van vitamine C die gebruikt worden in producten zijn: tetrahexyldecyl ascorbate, een hele stabiele vorm die perfect is om pigmentvlekjes aan te pakken, magnesium acorbyl phosphate, minder krachtig, maar daardoor heel geschikt bij gevoelige huiden en sodium ascorbyl phosphate, een stabiel vorm van vitamine c die in hoge concentraties heel mooi huidverjongend werken.

Hoe werkt vitamine C in de huid

Vitamine C is een krachtige antioxidant. Dit wil zeggen dat vrije radicalen, die ontstaan in het lichaam en in de huid, onschadelijk worden gemaakt door vitamine C.

Vitamine C werkt verhelderend op pigmentvlekjes. Het zorgt ervoor dat het proces van aanmaak van pigment onderbroken wordt en helpt bij het afvoeren van teveel pigment in de huidcellen.

Vitamine C werkt verstevigend. De cellen die collageen aanmaken in de huid: de fibroblast, heeft vitamine C nodig om collageen te maken. Belangrijk dus om zowel een goed product op je huid te gebruiken met vitamine C, als ook extra Vitamine C in te nemen!

Wanneer gebruik je een product met vitamine C het beste?

Dit is afhankelijk van het huidprobleem dat je hebt. Bij pigmentvlekjes is het belangrijk dat de cellen die pigment aanmaken constant geremd worden. Het luma pro c serum moet dan ook elke ochtend en elke avond gebruikt worden.

Wil je je huid beschermen tegen invloeden van de zon? Gebruik dan het firm a bright serum in de ochtend mét een SPF 30 erover heen.

Wil je huidverjonging? Dan is het firm a bright serum perfect in de avond te gebruiken. Voor extra effect mag het ook zowel in de ochtend als in de avond gebruikt worden én kunnen serums gecombineerd worden voor een intensief effect. We kunnen dan echt maatwerk leveren!

Benieuwd of vitamine C ook iets voor jou is? Wij bekijken graag je huid en maken een advies op maat!