Je wordt wakker na een onrustige nacht en kijkt in de spiegel: wallen!!! Maar niet alleen na een nacht slecht slapen, ook wanneer je moe of gestrest bent kun je last hebben van vochtwallen. In deze blog deel ik je mijn beste tips tegen wallen!

Hoe kom je aan vochtwallen

Allereerst even wat theorie over hoe vochtwallen ontstaan, want wanneer je weet hoe je hieraan komt, hoe beter je weer hoe je er ook weer vanaf kunt komen!

Naast de bloedbaan heeft het lichaam ook een ander ingenieus systeem om vocht af te voeren en daarmee afvalstoffen kwijt te kunnen: het lymfesysteem. Dit lymfesysteem begint in de huid, in het bindweefsel. Dit wordt ook wel interstitium genoemd en is pas geleden benoemt tot nieuw orgaan.

Via de huid, waar de uitwisseling van allerlei stoffen plaatsvindt op heel klein niveau, worden afvalstoffen via dit lymfesysteem meegenomen en afgevoerd. De bloedbaan heeft een pomp, het hart, waarmee alles rondgepompt wordt. Het lymfe heeft dit niet en werkt door de bewegingen die wij zelf maken.

Op het moment dat dit lymfesysteem dus dichtgedrukt wordt, of wanneer het lymfevocht als het ware te dik wordt, dan kan het niet goed meer afgevoerd worden en kan het vocht ‘blijven staan’. Voila: je vochtwallen!

Hoe kom je er weer vanaf

Zoals je hierboven hebt gelezen ontstaan vochtwallen door een verslechterde circulatie. Bijvoorbeeld omdat je een buikslaper bent en je gezicht de hele nacht platgedrukt in je kussen ligt. Je kunt je voorstellen dat het lymfevocht dan niet goed afgevoerd kan worden. Ook wanneer je veel stress hebt of bijvoorbeeld weinig water drinkt, kan het erger worden. Hier dus wat tips:

Satijnen kussensloop. Ik blijf dit echt de beste investering voor je huid ooit vinden! Het satijnen kussensloop! Wat maakt dit zo bijzonder? Doordat de structuur van het satijn erg glad is, blijft je gezicht kreukvrij na een nachtje slapen. Je wordt wakker met minder slaapvouwen én minder wallen!

Rugslapen. Een van dingen die de conditie van je huid enorm verbeteren is slapen op je rug. Doordat je huid niet platgedrukt wordt, blijf je kreukvrij én kan het lymfevocht goed afgevoerd worden.

Kun je nou niet goed op je rug slapen? Zorg er dan voor dat je de laatste tien minuutjes dat je in bed ligt even op je rug gaat liggen, zodat het lymfe alsnog goed afgevoerd kan worden. Rustig wakker worden is sowieso een goede tip voor een frisse huid.

Oogcrème. Een hele fijne oogcrème om te gebruiken bij vochtwallen is de Eye authority. Hierin zitten niet alleen peptiden die de collageenaanmaak stimuleren, ook zorgt het voor een verbeterde circulatie, waardoor wallen en kringen verminderen.

Rozenkwarts roller. Een fijne manier om vochtwallen weg te werken is het gebruik van een rozenkwarts roller. Doordat de roller lekker fris is krijgt je huid direct een oppepper en trekken vochtwallen sneller weg. Zeker wanneer je dit gebruikt in combinatie met de andere tips, ben je in no time van je vochtwallen af. Deze zijn binnenkort in ons HuidCenter verkrijgbaar.

Water drinken. Deze heb je waarschijnlijk wel vaker gehoord, maar is zo belangrijk! Door voldoende water te drinken blijft het lymfevocht soepel en vloeibaar genoeg en kan het beter afgevoerd worden.

Hopelijk heb je wat aan deze tips!