Je bent wat je eet

 

Dit is een veel gehoord gezegde en er zit een hele grote kern van waarheid in. Je lichaam voedt zich en bouwt nieuwe cellen op met de voedingsstoffen die je eet. Ook je huid wordt van binnenuit opgebouwd met de voedingsstoffen die via je voeding in de bloedbaan terecht komen.

Tijd dus om te kijken naar welke voeding goed is voor je huid!

Avocado’s

Je kent ze vast wel: avocado’s. Bomvol essentiële vetzuren, vitamines en vezels. Wist je dat je elke dag een avocado mag eten? Heerlijk door smoothies, op een rijstwafel of door een salade. De gezonde vetten zijn ontzettend goed voor je huid. Zeker als je huid wat droog is.

Blauwe bes

Dit zijn ware anti oxidant bommetjes. Door celdelingen, ademhaling, maar bijv. ook roken, stress en te veel zonlicht ontstaan er vrije radicalen. Door vrije radicalen kan je huid sneller verouderen. Vrije radicalen worden weggevangen door de zogenaamde anti oxidanten. Maar dan moeten die natuurlijk wel in voldoende mate in je lichaam aanwezig zijn. Blauwe bessen bevatten enorm veel anti oxidanten en mag je dan ook lekker veel eten!

Eiwitten

Wanneer je aan eiwitten denkt, denk je aan bouwstoffen. bouwstoffen zijn nodig om bijvoorbeeld collageen in je huid aan te maken. Eiwitten zitten bijvoorbeeld in ei, vis en kip. Wist je dat de nieuwste inzichten zijn dat je elke dag een eitje mag eten? Goed voor je huid dus!

Water

Het is niet per definitie zo dat wanneer je een vochtarme huid hebt, je meer water moet drinken. Daar is welwat meer voor nodig dan een glas water alleen. Maar zeker wanneer je veel te weinig water drinkt, zul je het ontzettend snel aan je huid merken dat je huid opknapt. Water zorgt bovendien voor een betere afvoer van afvalstoffen. Ook zeer belangrijk voor een mooie huid.

Wortels

Wortels zitten bomvol carotenen. Dit wordt in je lichaam omgezet in vitamine A. Vitamine A is dé huidvernieuwingsvitamine bij uitstek. Heel belangrijk bij het produceren van nieuwe huidcellen en stevigheid van je huid.

Groene thee

Groene thee (de echte) zit afgeladen vol met anti oxidanten. Bovendien zorg je er met het drinken van groene thee meteen voor dat je voldoende vocht binnen krijgt.

Natuurlijk zijn er nog tal van andere voedingsstoffen en superfoods die goed zijn voor je huid, maar als ik die allemaal zou moeten beschrijven, dan krijgen we wel een heel lang blog 😉

Ook kun je je dagelijkse portie bouwstoffen, antioxidanten en gezonde vetten ook binnenkrijgen middels nutricosmetics. Speciale supplementen die afgestemd zijn op de behoeftes van je huid. Daar heb ik een leuk filmpje over:

 

[su_youtube_advanced url=”https://www.youtube.com/watch?v=-QvU76n5HYw” rel=”no” theme=”light”]