Retinol. Een werkstof in cosmetica waar je vast al eens iets over gehoord hebt. Maar wat is het precies en wat doet het voor je huid? En waarom zijn wij er zo enthousiast over?

Vitamine A

Retinol is een afgeleide van vitamine A. Vitamine A is een wetenschappelijk bewezen huidverjongend ingrediënt, maar is zeer agressief en bovendien alleen op doktersrecept verkrijgbaar. Daarom is er een afgeleide van vitamine A: retinol. Een ingrediënt dat in de huid omgezet wordt naar vitamine A.

Maar wat doet vitamine A, of retinol nou precies? Retinol is een stof dat stimulerend op de cellen werkt. Het zorgt ervoor dat de celdeling versnelt wordt en de collageenaanmaak versnelt en verbetert. Hierdoor wordt de laag aan dode huidcellen dunner en de levende huidlaag dikker. Precies zoals we graag zien wanneer we onze huid willen verbeteren.

Het gebruik van retinol

Doordat retinol een actieve stof is, moet het gebruik ervan wel opgebouwd worden. Zie het als sporten. Een marathon loop je ook niet in een keer, daar moet je voor trainen.

Meestal beginnen we met het gebruik van retinol om de twee dagen, wanneer dat goed gaat om de dag, als dat goed gaat mag je naar elke dag, maar niet iedereen kan dat hebben. Omdat retinol de celdeling stimuleert, zou het kunnen zijn dat je schilfertjes krijgt of misschien wat kleine bultjes. Dit is absoluut geen probleem en geen allergische reactie, maar een teken dat de celdeling wel heel erg versnelt is. Een stapje terug is dan de oplossing. In plaats van elke dag ga je weer even naar om de twee dagen en gaat kijken hoe vaak je het kan hebben zonder de irritatie.

Waarom wij er zo blij van worden

Wij worden ontzettend blij van retinol, omdat het voor heel veel huidverbetering zorgt. Het zorgt voor meer volume en versteviging, vermindering van rimpels en pigmentvlekken, het vermindert acne en acne littekentjes, kortom, het is een echte huidverbeteraar!