Wanneer begin je met een anti rimpel crème?

Meestal hoor je dat huidveroudering begint rond je vijfentwintigste. Is dat dan de leeftijd dat je begint met een anti rimpel crème? Of begin je daarmee rond je dertigste of veertigste? We krijgen regelmatig vragen hierover. In deze blog ga ik je er alles over vertellen.

Wanneer begint huidveroudering?

Ik zal met de deur in huis vallen. Schrik niet, het proces begint rond je elfde… Klinkt jong. Ik leg het uit. Wanneer je jong bent is je lichaam in opbouw. Zo rond je elfde is je lichaam op z’n sterkst. Zodra de hormonen een rol gaan spelen, zo’n beetje rond het elfde jaar, dan treed het proces heel langzaam al in. En dan klopt als je ook weet dat collageen een levensduur heeft van 14 tot 28 jaar. Hierdoor zie je rond het vijfentwintigste jaar de eerste tekenen van huidveroudering. De eerste fijne lijntjes komen tevoorschijn. Maar hoe voorkom je die lijntjes en hoe zorg je ervoor dat het niet snel erger wordt.

De juiste producten

Er zit geen leeftijdslimiet aan een crème. Afhankelijk van de conditie van je huid en de wensen die je hebt, kies je een geschikt regime. Over het algemeen komt het erop neer dat je huid vocht, voeding en bescherming nodig heeft. De leeftijd is van ondergeschikt belang. Je voorkomt een hoop huidveroudering door je huid structureel goed te verzorgen. Ook het slikken van collageen supplementen voorkomt en hersteld huidveroudering. Je voorkomt hier ook echt rimpels mee.

Behandelingen

Natuurlijk zijn behandelingen ook belangrijk om je huid jong en strak te houden. Omdat al onze behandelingen niet agressief zijn, kun je al op jonge leeftijd onze behandelingen ondergaan. Ik ben geen voorstander van heel intensief peelen of behandelen met needling bijvoorbeeld, zoals de zogenaamde ‘bloedbehandeling’. Veel te agressief voor je huid, zeker als je nog in de twintig bent. Met behandelingen als bindweefselmassage stimuleer je op een natuurlijke wijze de huid en alle huidfuncties.

Heb je een persoonlijk advies nodig? Neem dan gerust contact met ons op.