Wat gebeurd er met je huid als je ouder wordt?

We worden steeds ouder en natuurlijk wil je er zo mooi mogelijk uit blijven zien. Maar wat gebeurd er met je huid als je ouder wordt? En natuurlijk; wat kun je er aan doen om je huid er zo lang mogelijk mooi uit te laten zien.

Jonge huid

Een jonge huid is stevig, gezond en stralend. Vooral de stevigheid en het volume willen we behouden. Alle cellen werken optimaal. Zo tussen het twintigste en vijfentwintigste levensjaar begint de huid te verouderen. Dit merk je nog niet meteen. Kijk maar naar foto’s van toen je vijfentwintig was; prachtige, stevige wangen! Maar de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur is over het hoogtepunt heen en neemt langzaam af. Zo rond je dertigste ga je de eerste tekenen van huidveroudering merken. De eerste rimpeltjes komen tevoorschijn.  Dit proces zet zich langzaam voort. Afhankelijk van je levensstijl gaat het bij de een sneller dan bij de ander.

40+

Een huid die ouder is geworden heeft minder actieve cellen in de diepere huidlagen. Vooral de fibroblasten werken iets minder hard. Fibroblasten zijn speciale cellen in de tweede, levende huidlaag, die collageen en elastine aanmaken. Doordat er minder

wat gebeurd er met je huid als je ouder wordt
wat gebeurd er met je huid als je ouder wordt

van deze bouwstoffen aangemaakt wordt en de productie van hyaluronzuur afneemt, zal je huid langzaam ‘inzakken’. Je ziet bij een ouder wordende huid vooral veel volumeverlies. De huid wordt dunner en verslapt.

Menopauze

Zo rond je 50e doet ook de menopauze nog een duit in het zakje. Door de veranderende hormoonhuishouding wordt de huid nog dunner en droger. Vaak gaat het in een keer heel hard in deze periode. De huid verslapt nog meer.

Wat kun je er aan doen?

Natuurlijk gaat huidveroudering altijd door, maar we kunnen  enorm veel doen om de huid zo mooi mogelijk te laten verouderen. Uiteraard is een goede dagelijkse verzorging een eerste vereiste. Laat je altijd goed adviseren, want alleen producten die bij jouw huid passen, zullen goed hun werk doen en voor resultaten zorgen. (Een huidmeting bij Beautiful Balance is altijd kosteloos!)

Je huid goed actief houden is de volgende stap. Dit doe je door regelmatig een enzymatische peeling te gebruiken om de celdeling, die naarmate je ouder wordt vertraagd, op peil te houden. En door regelmatig de doorbloeding in je huid te activeren. Hierdoor krijgt je huid voldoende voedingsstoffen en zuurstof en kunnen afvalstoffen goed afgevoerd worden. Dit zijn belangrijke vereisten voor een gezonde huid.

Met speciale huidverjongende behandelingen wordt je huid nog eens extra gestimuleerd goed te werken. Belangrijk is dat je een behandeling ondergaat die op jouw huid afgestemd is en op een natuurlijke manier de cellen in je huid activeren.

Naast bovengenoemde aspecten is het héél belangrijk om ook de binnenkant aan te pakken. We kunnen aan de buitenkant wel van alles willen en doen, maar collageen zit niet in een crème, niet in mijn apparaten en niet in mijn handen. Ddat moet je huid zelf maken en dat kan alleen met datgene dat jij eet.

Een mooie huid van binnenuit

wat gebeurd er met je huid als je ouder wordtNou is het zo dat een oudere huid altijd tekorten aan voedings- en bouwstoffen heeft (anders was ‘ie niet verouderd) en zul je het met je voeding alleen niet meer redden. Je kunt deze tekorten aanvullen met speciale supplementen die het collageen in je huid gaan aanvullen. Hiermee is resultaat gegarandeerd!!