Wat is een chemische peeling

De dagen worden korter, de temperatuur gaat naar beneden en de zon is niet meer zo krachtig. Ik verklaar het peeling seizoen voor geopend! Maar wat doet nou een peeling en waarom wordt het een chemische peeling genoemd?

Chemische peeling

Een peeling is een perfecte behandeling om je huid een flinke oppepper te geven, maar bij het woord ‘chemisch’ krijgen veel mensen twijfels. Misschien komt dit mede door de huidige trend van ‘groen’, misschien omdat men niet zo goed weet wat chemisch precies inhoud. Je denkt bij dit woord al snel aan enge vloeistoffen en gasmaskers, maar niets is minder waar!

Chemisch wil alleen zeggen dat er een scheikundige reactie plaatsvindt. Namelijk: het zuur van een fruitzuurpeeling zorgt ervoor dat het bovenste laagje van de opperhuid loslaat om zo de celvernieuwing te stimuleren. Niets engs dus! Het woord chemisch klinkt alleen niet zo ‘natuurlijk’.

Stevigere huid

Naast dat een peeling de celvernieuwing stimuleert in de opperhuid, heeft het nog een werking die we heel fijn vinden: het stimuleert de aanmaak van collageen. En dát is natuurlijk fantastisch voor het verjongen en jong houden van je huid!

Maar er is nog meer! Een peeling zorgt o.a. voor: een verfijning van de huidstructuur, verhelderen van pigmentvlekken, verminderen van rimpels en lijntjes. vervagen van littekentjes, verminderen van acne en/of verstopte huid, kortom voor ieder huidprobleem is er wel een peeling!