Wat is een huidcoach

Je zal de term ongetwijfeld vaker voorbij hebben zien komen in onze blogs en op onze site: huidcoach. Mar wat is een huidcoach precies en wat doen wij dan anders dan ‘gewone’ schoonheidsspecialisten of huidtherapeuten? Je leest het in deze blog.

hannah huidcoach

Een huidcoach is een gediplomeerd schoonheidsspecialist die zich verder heeft verdiept in de huid, huidproblemen en het oplossen ervan en hoe we de mensen die onze hulp voor hun huid vragen zo goed mogelijk kunnen coachen, hoe zij zelf hun huid moeten verzorgen. Heel belangrijk, want doe je dagelijks de verkeerde dingen met je huid, dan wordt het er natuurlijk niet beter op.

Huidcoach is een term die is bedacht door het Nederlandse huidverbeteringsmerk hannah. Nadat je klaar bent met je opleiding tot schoonheidsspecialist, volg je bij hannah eerst nog een opleiding tot huidcoach, voordat je met hannah producten mag werken en voordat je je huidcoach mag noemen. Omdat de term huidcoach geen beschermde titel is én heel populair, zie je dat ook schoonheidsspecialisten die niet door hannah zijn opgeleid zich zo gaan noemen.

Na de opleiding tot huidcoach, is het mogelijk om je nog veel verder in de huid te verdiepen. Zo kun je de opleiding tot de hannah bindweefselmassage volgen en het vervolg daarop: de rimpel reductie therapie en kun je trainingen volgen in huidziektes, acne, intens treatments, etc.

Verplichte nascholing

Wat uniek is aan het ‘huidcoach-zijn’ is dat we verplicht zijn om elk jaar een nascholing te volgen. En die verplichte nascholing geldt voor alle onderdelen. Dus voor de titel huidcoach, voor de bindweefselmassage en voor de rimpel reductie therapie moeten we elk jaar laten zien dat we het nog in de vingers hebben. Dit is bij geen enkele titel! Zo weet je dat je bij de huidcoach in goede handen bent.

Huidmeting

Wat ook uniek is aan de methode die wij als huidcoach hanteren, is dat wij ELKE behandeling starten met een huidmeting. Hierdoor weten we exact wat het vochtgehalte, het vetgehalte en de zuurgraad van de huid is, op dat specifieke moment. We kunnen hierdoor dus echt maatwerk leveren en de behandeling aanpassen aan de behoeften van jouw huid.