Wat is een peeling

Een peeling, ook wel fruitzuurpeeling genoemd, is een behandeling waarbij met een vloeistof de huid wordt behandeld. Deze vloeistof verwijdert het bovenste laagje aan dode huidcellen waardoor de huid gladder en egaler wordt. Ook geeft de peeling in de huid een werking. Omdat de vloeistof zuur is krijgen de huidcellen een soort schok. Hierdoor worden de cellen geprikkeld en wordt de collageenaanmaak en de celdeling geactiveerd. Een peeling is geschikt voor het behandelen van grove poriën, pigmentvlekken, zonschade, rimpels, verslapte huid, acne en acnelittekens, of als oppepper voor de huid. Een peeling wordt gegeven door een ervaren schoonheidsspecialist.

Soorten peelings

Er zijn veel verschillende soorten peelings. Deze worden onderverdeeld in AHA’s en BHA’s, wat staat voor Alpha Hydroxy Acid’s en Bèta Hydroxy Acid’s. De eerste heeft de meeste soorten en zijn in water oplosbaar. De BHA’s zijn in vet oplosbaar, wat ze meteen zeer geschikt maakt bij bijvoorbeeld acne.

Onze favoriete peelings bevatten: glycolzuur, melkzuur, appelzuur, amandelzuur en salicylzuur. Sommige peelings bevatten slechts een zuur, andere (onze voorkeur) bevatten een cocktail van zuren. Hierdoor versterken de zuren elkaar en heb je minder percentage nodig om resultaat te krijgen.

Effect van een peeling

Wij zijn echt fan van peelings! Het effect is dan ook direct zichtbaar na je behandeling. Omdat elke peeling een specifieke werking heeft, kiezen we de peeling die het beste bij je huid past. Wil je werken aan fijne lijntjes of diepe rimpels, verslapping, pigmentvlekjes of aan acne? Voor elk huidprobleem hebben we een passende peeling.

Je voelt meteen dat je huid super zacht is. Je huid ziet er gladder uit en oneffenheden zijn weg. Ook in de dagen erna zul je het effect van een peeling zien aan je huid.

Wanneer je wat vaker achter elkaar een peeling ondergaat, kunnen huidproblemen verholpen worden. Je geeft je huid dan echt een make-over.

Voordelen van een peeling

Het is onze filosofie dat een behandeling de huid niet mag beschadigen. Wij werken dan ook niet met peelings waarbij de vellen erbij gaan hangen. Puur omdat de meeste huiden in een te slechte conditie zijn om dat aan te kunnen. En het is ook zeker niet nodig om resultaat te behalen. Buiten dat kan een huid van binnen meer schade oplopen, die je in eerste instantie aan de butenkant nog niet ziet. (maar die wij wel zien met onze observ 520 huidanalyse apparaat)

Milde peelings dus, met een optimaal resultaat. Gelukkig is de werkwijze van ons peelingmerk HydroPeptide aansluitend op onze visie. Peelings zonder downtime (Downtime is de tijd de je huid nodig heeft om te herstellen na een behandeling).

Wanneer  je regelmatig een peeling ondergaat help je je huid met de collageenaanmaak en de celdeling. De laag aan dode huidcellen wordt dunner, de laag aan levende huidcellen wordt dikker. Precies zoals een jonge huid ook in elkaar zit.

Wil je dus ook een gezondere huid? It’s peeling time!