Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen: een serum. Maar wat is een serum precies en hoe en wanneer gebruik je het? Je leest het allemaal inde ze blog.

Wat is een serum?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: een serum is een sterk geconcentreerde vloeistof of olie die de huid een extra boost geeft. Er zitten extra veel werkstoffen in, die bijvoorbeeld niet in een crème kunnen, maar die je huid wel nodig heeft om resultaat te behalen.

Wanneer gebruik je een serum?

In principe gebruik je een serum na het reinigen van je huid en voordat je een crème aanbrengt. Het is dus een extra laagje, een extra stap in je huidverzorgingsroutine. In sommige gevallen gebruik je een serum, bijvoorbeeld op basis van een olie, ná je crème. Bijvoorbeeld als extra voedende stap.

Wat doet een serum?

Afhankelijk van de werkstoffen die erin zitten is een serum echt een krachtpatser voor je huid. Neem bijvoorbeeld het Power Serum. Dit is een serum vol met peptiden die de collageenaanmaak stimuleren. Ik zeg altijd: wat eiwitshakes voor body builders zijn, dat is het Power Serum voor je huid!

Ook kan een serum bijvoorbeeld roodheid verminderen in je huid of de huid extra beschermen met antioxidanten. Dit zijn stofjes die schade in de huidcellen door stressfactoren tegengaan. Denk hierbij aan bescherming tegen luchtvervuiling, zon en stress.

Hoe gebruik je een serum?

Een serum breng je aan op een goed gereinigde huid. Je masseert het in totdat het helemaal is opgenomen. Omdat het sterk geconcentreerd is, heb je er ook niet veel van nodig. Een serum is heel zuinig in gebruik.

Welk serum is voor mijn huid geschikt?

Hoewel bijna iedereen bij ons op het Power Serum gaat om huidveroudering te vertragen, is het afhankelijk van je huidconditie welk serum je nodig hebt. Hierbij adviseren wij je graag!