We hebben het in onze blogs vaak over natuurlijke huidverjonging, maar wat is dat nou precies en wat kun je ervan verwachten? Je leest het in deze blog!

Wat bedoelen we met natuurlijke huidverjonging

Met natuurlijke huidverjonging bedoelen we dat we de huid als het ware gaan aansporen zich op dezelfde manier te gedragen als toen deze jaren jonger was, zónder dat daarbij gebruik gemaakt hoeft te worden van cosmetische ingrepen en/of injectables. De huid moet het zelf gaan doen. Je kunt dit proces vergelijken met sporten. Je gaat trainen om een betere conditie te krijgen en vollere spieren te krijgen. Dit doen we ook met de huid: de behandelingen en producten zorgen voor een betere conditie, dus dat alle processen in de huidcellen beter verlopen en de cellen meer energie hebben en de huid wordt voller, doordat de levende huidlaag waar collageen aangemaakt wordt dikker wordt.

Hoe krijgen we natuurlijke huidverjonging

In ons HuidCenter werken we alleen met technieken die bijdragen aan een gezondere huid, zónder dat daar agressieve technieken aan te pas hoeven komen. Veel behandelingen zijn er namelijk op gebaseerd eerst een beschadiging te creëren, waarna de huid wel moet herstellen. Maar dit is niet onze filosofie.

Wanneer een huid namelijk tekorten heeft, en die heeft een verouderde huid, anders was ‘ie niet verouderd, is het heel lastig voor een huid om te herstellen. Uiteraard doet de huid dat altijd, want daar is een huid voor ‘voorgeprogrammeerd’. Maar de manier waarop is niet hoe het volgens ons het beste kan. Wij geven de huid wat het tekort komt: energie, voedingsstoffen, werkstoffen, de mogelijkheid om afvalstoffen kwijt te kunnen en geven de huid de juiste prikkel tot activatie. Hierdoor zie je niet alleen vrijwel direct een verschil, maar ook op de lange termijn. Denk aan over tien en twintig jaar!

Wat kun je verwachten van natuurlijke huidverjonging

Er zitten aan alle behandeltechnieken grenzen en zo ook aan natuurlijke huidverjonging. We kunnen iemand die een zeer verslapte huid heeft, geen huidje van een twintigjarige teruggeven. Wat we wel kunnen: de huid gladder maken, frisser, egaler, stralender. De contouren wat verstevigen, fijne lijntjes laten verdwijnen en diepere lijnen verminderen. De huid voller en steviger maken, waardoor je er weer net wat frisser en fruitiger uit ziet. Op de kalender word je ouder, maar je huid wordt de eerste tijd allen aar jonger! Het mooiste is dit te zien op onze voor- en na foto’s, want een beeld zegt meer dan duizend woorden!