Wat is natuurlijke huidverjonging

Aanpakken die rimpel

Er zijn verschillende manieren om huidveroudering aan te pakken: de quick fix en de natuurlijke methode. De quick fix vind je bij de cosmetisch arts: botox, fillers of ingrepen. Er is een rimpel, daar wordt iets ingespoten en de rimpel is verdwenen. Meteen resultaat, maar er is niets gedaan aan de conditie van je huid. Niets is mee als je daarvoor kiest, maar ik ben natuurlijk een huidcoach en ik houd ervan om jouw huid te verbeteren! De natuurlijke manier is hoe wij weken. Door te kijken welke tekorten er in de huid zijn, (en geloof me, je huid heeft tekorten, ander was ie niet verouderd!) kunnen we daar aan gaan werken en dat oplossen.

Net als sporten

Jullie weten het: ik trek vaak de vergelijking met sporten! Omdat het zo’n ontzettend goede metafoor is. Stel je wilt een marathon gaan lopen. Dan ga je daarvoor trainen. Je lichaam kan het nog niet, je oefent en oefent, schakelt hulp in van een trainer en na een strak trainingsschema ben jij in staat om de marathon te lopen.

Deze vergelijking kun je ook met je huid maken: Stel, je huid is verouderd en je wilt deze verbeteren. Dus eigenlijk de conditie verhogen. Dan gaan we er dus eerst voor zorgen dat je huid energie (softlight) krijgt, bouwstoffen (collageen supplementen en producten) krijgt en de juiste workout krijgt (behandelingen) Door je aan een persoonlijk schema te houden, krijg je een betere (huid) conditie.

Bodybuilding voor je huid

Wat we eigenlijk willen is bodybuilding voor je huid, om maar eens lekker bij de sport metafoor te blijven. Stel, je wil gaan gewicht heffen. Je wil een gewicht van honderd kilo tillen. Je loopt er naar toe, bukt om het gewicht op te tillen… maar het lukt je niet. Hoe kan dat? Je hebt immers gewoon spieren.

Je kan het nóg niet; je moet gaan trainen. Door met iets lichters te beginnen en zo steeds zwaarder te tillen, bouw je spieren op. Totdat je wel honderd kilo kan tillen.

Ook hier kunnen we een hele mooie parallel trekken naar natuurlijke huidverjonging: je hebt huid, dat zit er altijd en dat functioneert verder prima. Het doet wat het moet doen: de temperatuur op peil houden, genezen als er een wondje zit. Maar wanneer we de huid op een natuurlijke manier willen gaan verjongen, dus eigenlijk willen gaan gewichtheffen, dan moet de huid geprikkeld worden meer huid aan te maken (collageen) net zoals je spierballen ging kweken om je gewicht van honderd kilo te kunnen optillen. Dit activeren van de huid doen we met onze behandeltechnieken. Voorbeelden hiervan zijn: bindweefselmassage, collageen lamp, softlight laser, dermatude.

Net zoals een sporter zijn/haar voeding aanpast (denk maar eens wat een bodybuilder moet eten om meer spieren op te bouwen!) moet je ook aan je voeding denken als je meer huid (= collageen) wil gaan aanmaken. Gelukkig is dit heel gemakkelijk met speciale collageensupplementen en hoef je geen kip met rijst te gaan eten, al mag dat natuurlijk wel 😉

Natuurlijke huidverjonging

Dus als antwoord op de vraag: wat is natuurlijke huidverjonging, kunnen we geven: behandelingen, producten en supplementen die ervoor zorgen dat tekorten in de huid aangevuld gaan worden en dat de huid geactiveerd wordt om meer collageen aan te maken en zo, zonder kunstgrepen, een jaren jongere uitstraling krijgt!