We willen allemaal oud worden, maar er niet oud uitzien! Gelukkig heb je voor een heel groot deel zelf in de hand hoe je huid veroudert!

Dit noemen we met een moeilijk woord ook wel epigenetica: het door je leefstijl aan of uit zetten van je genen. Om een voorbeeld te geven: stel je vader en moeder hebben een prachtige huid. Dan is de kans groot dat ook jij genen hebt dat je huid er lang goed uit blijft zien. Maar rook je, lig je drie keer per week onder de zonnebank, eet je alleen maar junkfood en ga je gebukt onder een hoop stress, dan bepaal je met deze levensstijl dat je huid en waarschijnlijk niet zo mooi uitziet. Andersom werkt het ook zo; hebben jouw ouders helemaal niet zo’n mooie huid, maar heb jij wel een gezonde levensstijl en verzorg je je huid en jezelf goed, dan bepaal je hiermee hoe je huid veroudert. In dit geval langzaam. Snap je het principe van epigenetica? Mooi hè?!?

Huidverjongend traject

Wanneer je je huid wil verjongen dan werkt het het mooist wanneer we een traject aangaan. Simpelweg omdat je huid niet in 1 behandeling er weer uitziet als jaren geleden. Het proces van je huidcellen geven wat ze nodig hebben en ze vervolgens te laten doen wat we graag willen, namelijk collageen aanmaken, duurt even. 1-2 Jaar om precies te zijn. Daarom zijn trajecten zo mooi, omdat je op de kalender ouder wordt, maar je huid er steeds jonger uit gaat zien! Tot op zekere hoogte natuurlijk 😉

Een traject bestaat bijvoorbeeld uit maandelijkse behandelingen die afgestemd zijn op je huid en je wensen. De een wil rimpeltjes aanpakken, de ander stoort zich aan haar verslapte oogleden. Maatwerk is dus van belang!

Naast de behandelingen is een dagelijkse huidverzorgingsroutine belangrijk. Immers, wat je elke dag doet heeft ontzettend veel impact. Omdat je het dus elke dag doet, moet je ervoor zorgen dat je het juiste met je huid doet. Weet je nog wat ik schreef over epigenetica? Het is hetgeen dat je doet wat impact heeft. Dus zorgen we voor een superstrakke huidverzorgingsroutine! Daarnaast geven we ook altijd advies op het gebied van huidsupplementen en bijvoorbeeld ook advies voor stressvermindering met aromatherapie.

Wat kan je verwachten van een huidverjongend traject?

Na je eerste afspraak ga je dagelijks elke ochtend en avond aan de slag met je huidverjongende producten. Binnen een paar dagen zul je hiervan het eerste verschil merken: je huid wordt gladder, egaler en stralender. Slik je ook supplementen zoals collageen, dan merk je vaak in de tweede week dat je huid wat gladder en zachter wordt en minder droog is.

Na je eerste gezichtsbehandeling zul je al een verschil merken in versteviging van je huid en een vermindering van lijntjes en rimpeltjes. Dit is het directe effect dat je meteen in de spiegel ziet en wat je dus vasthoudt met je dagelijkse verzorging thuis. Zou je dit niet doen, dan ebt het effect van een behandeling na een aantal dagen weg.

Onze behandelingen zijn altijd aangenaam en zonder hersteltijd. Je huid gaat niet vervellen en je hoeft er niet voor thuis te blijven! Wel raad ik altijd aan om na een behandeling niet in de zon te gaan en niet diezelfde dag nog intensief te gaan sporten of te zwemmen.

Het aanmaken van collageen duurt 1-2 jaar. Daarom zijn de echte resultaten wat later zichtbaar. Omdat we regelmatig in een traject foto’s van je huid maken, zien we precies welke verbeteringen er hebben plaatsgevonden. En het mooie is: we hebben altijd resultaat!!

Wat we vaak te horen krijgen van onze klanten is dat het vriendinnen, collega’s en zelfs hun mannen ( 😉 ) opvalt dat hun huid er beter uitziet!

We blijven realistisch!


We zullen altijd realistisch zijn! Iemand van 60 kunnen we er niet uit laten zien als iemand van 20, maar gelukkig is dat ook niet de wens van onze klanten. Wat wel kan: het eerste jaar op de kalender ouder worden, maar er jonger uitzien dat toen we begonnen, vijf, tien of vijftien jaar jongere huid creëren, afhankelijk van de huidconditie, lichamelijke conditie en in hoeverre je bereid bent thuis aan de slag te gaan.

Wil jij dit nou ook?

Wil jij nou ook weten hoe je je huid op een natuurlijke manier kunt verjongen? Neem dan gerust contact met me op: kantoor@beautiful-balance.nl