Wat moet je doen om rimpels te voorkomen

De een vindt ze horen bij het ouder worden, de ander is als de dood voor ze: rimpels. Vroeg of laat krijgen we er allemaal mee te maken, maar het is wel zo fijn om zoveel mogelijk rimpels te voorkomen. Voorkomen is immers makkelijker dan eenmaal ontstane rimpels weg te krijgen. Hier dus mijn tips om rimpels te voorkomen.

Wat is een rimpel

Voordat we ingaan op wat we kunnen doen om rimpels te voorkomen, even een korte uitleg over wat een rimpel nou precies is.

Een rimpel is een plooi, een vouw in de huid. Hier zijn de huidlagen verkleefd en de huid dunner. Een rimpel kan onotstaan door bijvoorbeeld constante beweging: mimische rimpels, verslapping: bijvoorbeeld de neuslippenplooi, of bijvoorbeeld doordat je elke nacht erop ligt en de plooi er zelf in drukt.

Over het algemeen zijn horizontale rimpels niet de rimpels waar men zich het meest aan stoort. Dit zijn de verticale rimpels. Deze maken het gezicht ouder en norser. Denk maar aan de fronsrimpels.

Vanaf ongeveer je 25e beginnen de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar te worden. Het is dus fijn om zo jong mogelijk te beginnen met de tips. Zo voorkom je zoveel mogelijk huidveroudering. Geen 25 meer? Je bent nooit te oud om aan huidverjonging te doen!

Wat kun je doen om rimpels te voorkomen

Huidverzorging: Hetgeen je elke dag doet heeft de meeste impact op het resultaat. Zowel in positieve als in negatieve zin. Als je dus de juiste producten gebruikt, elke dag twee keer, dag in dag uit, heeft dat een zeer gunstig effect op het voorkomen van rimpels. Een goede huidverzorging bestaat minimaal uit een reiniging, een serum, een crème en een SPF. Hierbij kun je natuurlijk nog een aantal producten toevoegen, zoals een peeling, masker, oogcrème etc., maar dit is echt je basis. En dit kost zeker geen uren van je tijd. Deze routine duurt niet langer dan tandenpoetsen of haren kammen. (En dat doe je ook elke dag, toch?!?)

Let er goed op dat je de juiste producten gebruikt! Gebruik je dag in dag uit de verkeerde producten voor je huid, dan kun je je voorstellen dat dat een hele negatieve werking heeft. Het zal je huid gevoelig maken en uit balans brengen.

Collageensupplementen: Het slikken van collageen is een heel goed idee als je rimpels wil voorkomen. Door collageen in te nemen, blijft de aanmaak ervan op peil en zal de afbraak van collageen veel langzamer verlopen. Je geeft je huid als het ware hapklare stukjes collageen die direct gebruikt kunnen worden om het eigen collageen aan te vullen of te repareren. Speciale scans laten zien dat binnen drie maanden al te zien is dat de huid dikker en steviger wordt met de collageensupplementen. Doen dus!

Behandelingen: Speciale behandelingen die de collageenaanmaak activeren en houden zijn een grote aanrader als je rimpels wilt voorkomen. Onze favorieten zijn de softlightlaser, HydroPeptide behandelingen, elastine behandelingen, bindweefselmassage, collageenlicht, dermatude en de collageenlamp. Al deze behandelmethoden zorgen ervoor dat de huid actief gehouden worden, zonder de huid te hoeven beschadigen. Je huid doet het zelf, zeg maar.

Satijnen kussensloop: Dit is mijn nummer 1 tip: zo makkelijk, niet duur en het staat nog mooi ook: het satijnen kussensloop. Door de speciale weeftechniek die bij dit kussensloop is gebruikt, is de structuur heel glad. Hierdoor ontstaan  er geen vouwen in je gezicht wanneer je slaapt en sta je kreukvrij op. Naast dat het rimpels voorkomt (voornamelijk de verticale rimpels) blijft je haar er mooier van en is het aan te raden bij acne, omdat het kussensloop ook antibacterieel werkt.

Slaap: Buiten dat voldoende slaap heel goed is voor je huid, is het slapen op je rug ook een van de makkelijkste tips die rimpels kan voorkomen. Misschien moet je er even aan wennen, maar het is echt de moeite waard om jezelf aan te leren zoveel mogelijk op je rug te slapen. Hiermee voorkom je rimpels doordat je gezicht in de verdrukking ligt. Je voorkomt er niet alleen rimpels in je gezicht mee, maar ook rimpels in je decolleté!

SPF: Gebruik dagelijks een SPF. (beschermingsfactor) Oók als het winter is, regent, sneeuwt etc. Er is áltijd UV-straling in de lucht en dat veroudert je huid. Natuurlijk is het ook belangrijk dat je voldoende zonlicht tot je neemt, maar voor het gezicht adviseren wij altijd een SPF te gebruiken. Hiermee voorkom je huidveroudering door zonschade. Denk hierbij aan rimpels, maar ook pigmentvlekken en verslapping. Make SPF your BFF!