Wat te doen bij rimpels

Wanneer we ouder worden krijgen we er vroeg of laat allemaal een keer mee te maken: rimpels. Maar wat zijn rimpels en wat kun je er allemaal tegen doen. je leest het in deze blog.

Wat is een rimpel

Je huid zit niet los om je heen, maar zit met het bindweefsel vast aan de spieren eronder. Wanneer we bewegen dan komen er ‘vouwen’ in je huid. Een jonge huid zal gewoon weer inde oorspronkelijke staat terugspringen, maar naarmate we ouder worden heeft je huid daar steeds meer moeite mee. Op een gegeven moment is je huid zo vaak ‘gevouwen’ op een plek, dat je huid niet in de oorspronkelijke staat terugspringt en er een blijvende vouw ontstaat. Een rimpel. Ook kunnen rimpels ontstaan door de zwaartekracht, vochttekort of het verlies aan elasticiteit in de huid. In het begin kun je als je de huid glad trekt het hele rimpeltje wegtrekken, na verloop van tijd lukt dat niet meer en wordt de rimpel dieper.

Wat kun je er tegen doen

Bij een rimpel, ongeacht de oorzaak ervan, zijn de huidlagen verkleefd. Wanneer de huidlagen verkleefd zitten, vind er geen optimale doorbloeding plaats. Belangrijk is dus ervoor te zorgen dat de doorbloeding optimaal is. Dit doe je bijvoorbeeld met een bindweefselmassage. Verder is het belangrijk tekorten in je huid aan te vullen. Een verouderde huid heeft per definitie tekorten. Deze kun je aanvullen met collageen supplementen. Verder vul je de energielevels in je huidcellen aan met de soft light laser. Dit is een behandeling die werkt op alle lagen van je huid en zorgt voor een optimale werking van je huidcellen. Met een techniek als dermatude meta therapy zorgen we voor plaatselijke collageen aanmaak. Geen inspuitingen dus, maar je huid zelf aan het werk zetten en meer collageen aan laten maken! Dat zorgt ervoor dat de huid onder je rimpeltje opgevuld wordt én je huid gaat er gezonder uitzien.

Wil je op een natuurlijke manier iets aan je rimpeltjes doen? Neem dan contact met ons op!010-2730609