Wat te doen tegen een gevoelige huid

Veel mensen hebben er mee te maken: een gevoelige huid. Maar wat is het precies en het belangrijkste; hoe kom je er van af?!?

Een gevoelige huid bestaat niet!

Om maar meteen met de deur in huid te vallen: een gevoelige huid bestaat niet!

Huh, zul je wellicht denken, hoe zit dat dan? De huid is een van de sterkste organen die we hebben. Het staat dagelijks bloot aan factoren die andere organen beslist niet aan zouden kunnen. Omdat je huid dagelijks bloot staat aan al deze factoren, wordt het buitenste huidlaagje, de opperhuid, elke maand vervangen door een compleet nieuw laagje. Zo houdt je huid zichzelf in conditie. Maar wat nou als dat buitenste laagje voor problemen gaat zorgen. Dat je huid snel geïrriteerd is, droog en schilferig wordt, en kan jeuken of schrijnen? Dan is er iets mis met je huidverzorging!

Wist je dat…

80% van alle huidproblemen wordt veroorzaakt door het verkeerd gebruik van cosmetica? Met andere woorden; de meeste

wat te doen tegen een gevoelige huid
wat te doen tegen een gevoelige huid

huidproblemen worden veroorzaakt door de mens zelf! Dit komt omdat er van alles op de markt is en veel mensen ‘zomaar’ iets gebruiken, zonder dat dit misschien bij de huid past.

Reiningen

Vaak gaat het bij het reinigen al mis. Er wordt dan te intensief gereinigd, met een facewash, of erger nog, met zeep. Je huid heeft een natuurlijk laagje van beschermende vetten en dit laagje was er af met een product dat schuimt. (let op het ingrediënt sodium laureth sulfaat) Je huid maakt dit beschermlaagje wel weer aan, maar dit duurt enkele uren. Ga je vervolgens weer lekker reinigen, dan was je huid nog maar amper hersteld en het begint weer opnieuw.

De beste manier van reinigen is hydrofiel. Dit wil zeggen dat het product met water gemengd wordt, maar je huid niet uitdroogt.

Smeren

Weet wat je smeert! Wat heeft jouw huid nodig? Wat zijn de tekorten? Door je producten af te stemmen op de conditie van je huid, dan zal een product altijd versterkend werken. weet je niet wat jouw huid nodig heeft? Kom dan gerust langs voor een huidmeting!

In dit seizoen merk je wellicht dat je huid meer nodig heeft. Een vollere crème zorgt ervoor dat het beschermlaagje van je huid intact blijft.

Goede vetten

Een huid die gevoelig reageert, heeft meestal een tekort aan goede vetten. Deze vetten zitten in het eten dat je eet. Heb je een huid die gevoelig kan reageren, overweeg dan om dagelijks goede vetten te eten. Deze vind je in vette vis, avocado’s, olijfolie, lijnzaad etc. Door deze vetten te eten krijgt je huid van binnenuit de juiste vetten die de huidcellen mooi bij elkaar houdt. Bovendien gaat je huid er van stralen!