Als je al vijftien jaar in het vak zit, altijd opleidingen en bijscholingen hebt gevolgd, naar beurzen en congressen bent geweest, al van alles voorbij hebt zien komen (en soms ook even snel weer hebt zien verdwijnen) dan ben je niet zo snel meer onder de indruk van nieuwe merken of apparaten die van alles beloven. Ik weet hoe de huid werkt. Dat maakt het gemakkelijk voor mij om te beoordelen wat wel werkt en wat niet. Als een fabrikant of leverancier iets zegt waarvan ik weet: dat kan helemaal niet, want zo werkt de huid niet, dan haak ik af. Maar… er is een nieuw merk dat al een tijdje mijn aandacht had, dat ik gevolgd heb, vervolgens ben gaan testen en nu dus bij Beautiful Balance op de plank staat: HydroPeptide!hydropeptide in kast

Hydropeptide is een merk dat zich geheel richt op huidverjonging. Dit op een manier die ervoor zorgt dat je huidcellen geactiveerd worden beter te functioneren en werkt op zowel de opperhuid als de lederhuid. Het merk is gebaseerd op peptiden en is dan ook wereldwijd marktleider op dit gebied. Maar wat zijn peptiden eigenlijk. Een lesje peptiden:

Wat zijn peptiden?

Peptiden zijn hele kleine eiwitfragmentjes. Naast water, zijn eiwitten de belangrijkste stof in je lichaam. Alle cellen zijn er namelijk uit opgebouwd. Het zijn dan ook bouwstoffen. Denk maar aan bodybuilders die eiwitshakes drinken om meer spieren te kunnen bouwen. Peptiden zijn dus eigenlijk ‘bodybuilders voor je huid’.

Nou zitten er in de producten geen bouwstoffen. Die zouden qua structuur veel te groot zijn om in de huid te kunnen trekken. Peptiden zijn dus hele kleine eiwitdeeltjes die wél opgenomen kunnen worden door je huid. Afhankelijk van het soort peptide, geeft deze een signaal aan cellen. Bijvoorbeeld aan een fibroblast: ga meer collageen aanmaken.

Er is een aantal voorwaarden voor een goede werking van peptiden: het moeten er veel zijn. 1 soort peptide in een product is leuk, maar hoe meer verschillende peptiden, hoe beter de synergie en hoe beter de werking. Sommige peptiden versterken elkaars werking en sommigen dienen als transportmiddel om de andere peptide dieper in de huid te krijgen. Wat vervolgens belangrijk is, is dat de juiste hoeveelheden in een product horen te zitten. HydroPeptide laat allerlei wetenschappelijke onderzoeken doen naar die juiste hoeveelheid. Tot slot is het voor huidverjonging belangrijk om op regelmatige basis de peptiden aan te brengen, zodat je huid de tijd krijgt om te kunnen verjongen.

Peptiden zijn sinds hun ontdekking in 1930 erg veel onderzocht. Uit verschillende toxicologische onderzoeken is gebleken dat peptiden buitengewoon goed door de huid worden verdragen. Volkomen veilig zijn en geen gevoeligheid of irritaties veroorzaken. Ze worden gewonnen uit natuurlijke bronnen, zoals: groenten, granen en gist bijvoorbeeld, en worden in een lab verder ontwikkeld en bewerkt voor cosmetisch gebruik. Verder kunnen peptiden erg goed ‘samenwerken’ met andere ingrediënten, zoals fruitzuren, antioxidanten en vitaminen.

Wat ik verder nog een belangrijk punt vond, is dat de producten van Hydropeptide niet alleen huidverjongend werken, maar ook glycatie tegengaan. Dit is een afbraakproces van collageen door het eten van suiker (hier zal ik eens een blog over schrijven, want dit is ook súper interessant!) de producten bevatten geen schadelijke ingrediënten én alle botanische extracten zijn van biologische herkomst, met ecocert keurmerk.

Need I say more?!? 🙂hydropeptide foto training

Deze foto’s hiernaast heb ikzelf gemaakt tijdens de training van HydroPeptide. Deze dame had een bijzonder gevoelige, rode huid. Ik heb haar een lichte fruitzuurbehandeling gegeven, de Blueberry peel. En op haar voorhoofd de Apple peel (deze is intensiever) Je ziet duidelijk verschil in haar huid.  Deze is veel rustiger na de behandeling. Haar fronsrimpels zijn duidelijk verminderd.           Haar huid ziet er in zijn geheel mooier uit. En dit was nog maar een lichte behandeling! 😉