In de vorige blog kon je lezen wat epigenetica is en wat voor invloed het heeft op de huid. Kort gezegd gaat het er niet zo om welke genen je hebt meegekregen, maar hoe je met je huid omgaat. In deze blog dus tips om zoveel mogelijk in te spelen op je genen, op een positieve manier.

Huidverzorging

We hameren er altijd op en dat is niet voor niets: wat je zelf thuis doet heeft de meeste invloed. Reken maar even mee: als het goed is, en zo leren wij onze klanten dat, verzorg je je huid elke ochtend en elke avond, elke dag, heel het jaar. Dat is dus 730 keer per jaar een mini behandeling voor je huid. Zorg dus wel dat wat je gebruikt het juiste is voor je huid, anders doe 730 keer het verkeerde! (Maar daar helpen wij je bij!)

Een behandeling in ons HuidCenter onderga je zo’n 6 tot 12 keer per jaar en natuurlijk zijn deze intensiever dan datgene wat je thuis doet, ze werken alleen goed als je huid ‘responsive’ is. Dus dat wil zeggen: dat je huid goed voorbereid moet zijn voor optimaal resultaat. Dus de allermeeste invloed op je huidveroudering heb je met een goede thuisverzorging.

Voeding

Je hebt vast weleens de uitdrukking: ‘je bent wat je eet’ gehoord. Ook voor je huid is het belangrijk om de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen. Belangrijk voor je huid zijn eiwitten en antioxidanten.

Wij adviseren eigenlijk altijd om extra supplementen in te nemen. Natuurlijk is een gozo de voeding de basis, maar helaas eten de meeste mensen echt niet gezond en al doe je dat wel, dan hebben o ze groenten en fruit niet meer dezelfde voedingswaarden als bijvoorbeeld 50 jaar geleden. Om echt voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen, zou je de hoeveelheid van 27.000 calorieën per dag binnen moeten krijgen. Dat is een beetje veel 😉

Wij adviseren om dagelijks een collageensupplement in te nemen. Let hierbij op dat je voor viscollageen kiest en minimaal 4000 miligram per dag inneemt, anders zet het geen zoden aan de dijk. Ook extra vitamine C, antioxidanten en vitamine D is een aanrader.

Zonbescherming

Hoe je met de.zon omgaat, bepaalt hoe je huid veroudert. Wij adviseren om altijd, het hele jaar door een goede SPF op het gezicht te gebruiken. Minimaal factor 30. Waarom het hele jaar door? Omdat er altijd UV-straling in de lucht is en je gezicht altijd bloodgesteld wordt. Je gezicht oogt ouder door zonschade zoals pigmentvlekjes, ruwe plekjes en rimpeltjes, dus smeren, smeren, smeren!

Slaap

Wist je dat voldoende slaap echt heel belangrijk is voor het remmen van het verouderingsproces? Dit heeft ermee te maken dat het slaaphormoon een echte hersteller is. Wanneer jij slaapt zorgt dit hormoon ervoor dat weefsels in je lichaam en dus ook je huid hersteld worden. Dit gebeurt het actiefst tussen 23.00 uur en 01.00 uur ’s nachts, dus ja; de uurtjes voor 12 tellen dubbel!!!

Sport

Ook sporten heeft invloed op hoe je veroudert. In zowel positieve zin als in negatieve zin. Wanneer je langer dan ca. 30 min. aan duursport doet, zoals bijvoorbeeld hardlopen, dan komen er stresshormonen vrij in je lichaam. Deze stresshormonen zijn funest voor je collageen. Kijk maar naar marathonlopers, of naar de wielrenners. Die hebben allemaal een ingevallen bekkie. Beter voor je lichaam zijn korte, maar krachtige trainingen met gewichten. De prikkeling die dat geeft aan het lichaam zet het vernieuwingssysteem aan de gang en helpt bij de opbouw van weefsels. Wist je dat ook touwtjespringen bijdraagt aan een stevigere huid? Dit komt door het gebonk van het springen. Dit geeft ook weer de prikkel tot vernieuwing. Niet te lang natuurlijk! 4 minuutjes is al genoeg!

Behandelingen

Wanneer je je huid goed thuis verzorgt met de juiste producten, kun je ook intensieve behandelingen in ons HuidCenter ondergaan. Deze werken als sporten voor je huid. Door een korte, maar intensieve prikkel aan de huid te geven, bijvoorbeeld met een peeling, stimuleren we de huid om te vernieuwen. Dit resulteert in een gladde, stralende huid waarbij rimpels en lijntjes zijn opgevuld en de huid er in z’n totaliteit gezonder uit gaat zien.

In de volgende blog ga ik vertellen wat ik zelf doe om het verouderingsproces zoveel mogelijk te vertragen. Hier krijg ik namelijk heel veel vragen over!