Wel of geen oogcrème?

De huid rondom je ogen is de dunste van heel je lichaam en ook nog eens de meest beweeglijke. Zeker als je veel lacht 😉 Er bestaan duizend en een verschillende oogcrème’s, maar welke kies je nou?

Wat is het nut van een oogcrème?

In principe is huid huid. Daar wil ik mee zeggen dat je huid niet anders is onder je ogen dan op andere plekken. De huid onder je ogen heeft dezelfde opbouw en functies als bijvoorbeeld op je wangen, arm of knie. Hierdoor hóéf je niet per se een aparte oogcrème te gebruiken en kun je, mits je een goede crème gebuikt, je crème ook op je ooghuid smeren. Echter, wanneer je problemen gaat ondervinden, bijvoorbeeld in de vorm van rimpeltjes, donkere kringen, hangende oogleden of wallen, dan kun je ervoor kiezen om een speciale oogcrème te gebruiken.

De reden dat dit product anders is, zit hem in het feit dat het specifiek bedoeld is voor de huidproblemen in dit gebied.

Wel of geen oogcrème?
Wel of geen oogcrème?

Bijvoorbeeld, wanneer je last hebt van donkere kringen, dan is het fijn als je oogcrème parelpoeder bevat. Dit parelpoeder geeft meteen een frissere look.

Of wanneer je last krijgt van hangende oogleden, dan heb je een product nodig met peptiden, omdat dit een direct liftend en verstevigend effect geeft.

Zo gebruik je een oogcrème

Het gebied rondom je ogen is klein. Je hebt dus ook maar heel weinig van je product nodig. Smeer de oogcrème naar buiten toe via je boven oogkas en naar binnen via je onder oogkas. Ook kun je zachtjes deppen/kloppen met je vingertoppen. Met welke vinger, dat maakt niet zoveel uit, maar veel mensen vinden kloppen met de ringvinger het fijnst. (Maar doe vooral wat je zelf prettig vindt!)

Smeren voor het goede doel

Wel of geen oogcrème?
Wel of geen oogcrème?

Ons anti-ageing merk HydroPeptide heeft niet alleen een hele goede oogcrème, maar ook het hart op de juiste plaats. Met hun project “Charity water” investeren ze de winst van hun best verkochte product – eye authority – in het slaan van waterputten in ontwikkelingslanden. Echt fantastisch, want iedereen heeft recht op schoon drinkwater. Je krijgt dan ook bij aankoop van de Eye Authority een hippe waterbottle cadeau!

En, de Eye Authority is niet zomaar hun bestseller product. Het is misschien wel de beste oogcrème die er is. Het pakt álle problemen tegelijkertijd aan. Wil je hem testen? Kom dan eens langs voor een gratis sample!