Welke behandeling bij welk huidtype

Stel, je kijkt in de spiegel en je bent niet happy met hoe je huid er uitziet, wat doe je dan? Zelf aan de slag? Een professional inschakelen? En voor welke behandeling moet je dan kiezen? Want eerlijk is eerlijk, er is een enorm aanbod aan behandelingen en de ene belofte is nog mooier dan de andere. Om je een beetje wegwijs te maken in ‘behandelland’ volgen hier wat behandelingen.

Peeling

Een peeling is een  intensieve behandeling waarbij met fruitzuren een laagje van de opperhuid verwijderd wordt. Deze behandeling kies je wanneer je een doffe huid hebt, grove poriën, beginnende rimpeltjes of pigmentvlekken. Fruitzuren hebben een hele kleine molecuulstructuur, waardoor het heel diep in de huid kan trekken. Dit zorgt ervoor dat in de diepere huidlagen een prikkel wordt gegeven tot collageenaanmaak en oppervlakkig voor celvernieuwing. Deze behandeling is niet geschikt voor een hele gevoelige huid of in de zomer.

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een peelingbehandeling waarbij met fijne kristallen een laagje van de opperhuid verwijderd wordt. Dit laat de huid ‘denken’ dat het beschadigd is, waardoor het een seintje krijgt sneller te gaan werken. Hierdoor komen de onderliggende, jonge huidcellen sneller boven wat er frisser en stralender uitziet. Geschikt bij een grove huidstructuur, grove poriën, rokershuid, rimpeltjes, slecht doorbloedde huid. Minder geschikt voor mensen met een gevoelige huid en niet in de zomer toe te passen.

Bindweefselmassage

Bindweefselmassage is een stevige massage van de diepere huidlagen om de cellen die daar zitten te activeren. Deze cellen zorgen voor het aanmaken van collageen (stevigheid), elastine (elasticiteit), hyaluronzuur (vocht en volume) en nog wat ander stofjes die je huid in optimale conditie krijgen en houden. De intensiteit wordt aangepast aan de huidconditie en is daardoor voor iedereen geschikt en in alle seizoenen te ondergaan.

Softlight laser (koudlaser)

Een laser is een apparaat met een lichtbundel. In dit geval een lichtbundel met pure energie voor de huidcellen. De softlight laser

Welke behandeling bij welk huidtype
Welke behandeling bij welk huidtype

is een compleet veilige laser die in een zeer aangename behandeling de energiecentrales in je huidcellen (mitochondriën) oplaadt met energie. Hierdoor gaan de huidcellen vele malen beter functioneren. De softlight laser werkt op alle huidlagen, waardoor de behandeling liftend en verstevigend werkt.

Collageen licht

Ook wel bekend als rood licht (niet te verwarren met infrarood licht!) Rood licht wordt door de huid opgenomen en activeert de fibroblasten in de diepere huidlagen tot het aanmaken van collageen. Hierdoor wordt je huid zichtbaar jonger en steviger. Daarnaast is het een echte boost voor álle huidfuncties en bijzonder aangenaam om te ondergaan; het is namelijk heerlijk warm onder de lamp. Collageen licht is een perfecte combinatie met alle  huidverbeterende en huidverjongende technieken, dat ervoor zorgt dat de behandeling intensiever wordt. Het is voor iedereen geschikt om de huid een flinke oppepper te geven.

Mesotherapie

Mesotherapie is een methode om werkstoffen in de diepere huidlagen te krijgen. Normaal gesproken is het heel moelijk om veel werkstoffen in de diepere huidlagen te krijgen, omdat de huid een goed beschermingsmechanisme heeft om zoveel mogelijk buiten de deur te houden. Maar juist goede werkstoffen willen we wél in de huid hebben. Mesotherapie zorgt ervoor dat d.m.v. hele kleine gaatjes in de opperhuid de tijdelijke barrière weg is en de werkstoffen goed opgenomen kunnen worden. Ook wil je huid die kleine gaatjes zo snel mogelijk weer dicht hebben en dat zorgt voor meer collageenaanmaak. Voor  elk huidtype geschikt.