Welke crème is goed voor je huid?

Een veelgestelde vraag in mijn instituut is: “Welke crème is goed voor mijn huid?” Een crème is een van de belangrijkste cosmetica producten die je gebruikt, en die de hele dag op je huid zit, dus die moet wel goed zijn. Maar hoe kies je de juiste crème, hoe weet je of de crème die je hebt gekocht ook werkelijk goed is voor je huid? Hier wat tips:

Doel

Wat is het doel dat je wilt bereiken met je huid? Wil je een stevigere huid, rimpeltjes aanpakken, pukkeltjes verminderen, een minder droge en trekkerige huid, of misschien wel een combinatie. Wanneer je goed duidelijk hebt waarvoor je een crème wilt aanschaffen, kun je makkelijker een keuze maken.

Huidconditie

Natuurlijk moet je weten wat de conditie van je huid is. Hierbij kijken we niet naar de huidtypes (normale huid, droge huid, vette huid, gecombineerde huid) maar naar vochtgehalte, zuurgraad, verslapping, doorbloeding, rimpeltjes, gevoeligheid, rode adertjes, pukkeltjes. Wil je zeker weten wat de conditie van je huid is, maak dan eens een afspraak voor een huidmeting!

Eisen

Daarnaast mag je best wel strenge eisen stellen aan het product dat je dagelijks gebruikt. Hou je van een volle crème, een luchtige crème, wil je dat bepaalde ingrediënten er wel of juist niet in zitten, spelen misschien nog andere factoren mee zoals allergieën of iets dergelijks.

welke creme is goed voor je huid
welke creme is goed voor je huid

Laat je goed adviseren

Een open deur, maar laat je goed adviseren. Zo geven wij al jaren goede adviezen wat betreft huidverzorging. Hierin zijn wij gespecialiseerd. Heb je vragen over je huid of hoe je bepaalde producten moet gebruiken, dan kunnen wij jou hierin coachen.

Tot slot nog enkele tips:

  • In cosmeticaland bestaat er veel gebakken lucht. Wat te mooi is om waar te zijn is dat vaak ook.
  • Crème voor een gemengde huid; tja, iedereen heeft een gemengde huid. De t-zone (voorhoofd, neus en kin) is bij iederéén vetter dan de wangen. Ga uit van de huid van je wangen en je zit altijd goed.
  • Gevoelige huid. Ja, nog zo’n leuke marketingterm. Iedereen heeft weleens een reactie gehad op een product, waardoor je kunt denken een gevoelige huid te hebben. Maar ook dit is een slimme marketing truc; een gevoelige huid bestaat niet, wel een huid waar niet goed mee omgegaan wordt waardoor een reactie op kan treden.
  • Dag en nachtcrème. Je huid heeft vocht en voeding nodig, Zowel overdag als ’s nachts. Daar zit geen verschil in. Dus een crème voor zowel de dag als de nacht is prima. Er zijn namelijk geen speciale ingrediënten voor overdag of voor ’s nachts. Trap dus ook niet in deze marketingtruc. Het enige ingrediënt dat je alleen voor overdag gebruikt is een beschermingsfactor. (SPF)