Welke crème is goed voor mijn gezicht?

In de blog van vorige week kon je lezen hoe je je huid het beste kan reinigen. Immers, is je huid niet goed schoon en ligt er nog een laagje vuil op, dan kan een crème niet goed intrekken. Maar, hoe kies je nou een crème voor je huid? Dat lees je deze week!

De belangrijkste vraag

De allerbelangrijkste vraag die je jezelf moet stellen is: wat wil ik dat de crème voor mijn huid doet? Moet de crème gewoon lekker aanvoelen en een beetje ‘pappen en nathouden’, of verwacht je er meer van en wil je je huid echt verbeteren? Dit is namelijk belangrijk, want regelmatig spreek ik vrouwen die heel graag hun huid willen verjongen, maar een simpele crème van de drogisterij gebruiken. Daar is niets mis mee, maar daar kun je geen spectaculaire resultaten van verwachten, simpelweg omdat de crème’s daar niet voor gemaakt zijn. Wil je echt resultaat, dan zul je een crème moeten kiezen met meer werkstoffen. Je kunt er namelijk van uitgaan dat crème’s die vrij verkrijgbaar zijn (in de drogisterij, parfumerie en de apotheek) óp je huid werken en crème’s die niet vrij verkrijgbaar zijn (alleen bij de huidcoach) werken ín de huid. Een erg belangrijk verschil, want wil je echte huidverbetering, dan moeten de werkstoffen in de levende huidlaag komen. Iets dat alleen professionele producten kunnen.

Meten is weten

Nu je weet wat je van een crème wilt, is het ook belangrijk om te weten wat je huid graag wil! Want wat is de conditie van je huid. Heeft je huid behoefte aan vocht, voeding (vet) en is de zuurgraad wel in orde. Allemaal zaken waar je rekening mee moet houden bij de aanschaf van je crème! Hier kom je achter d.m.v een huidmeting. Hierbij meten we deze huidconditie’s en kunnen we het advies afstemmen op waar je huid behoefte aan heeft.

Dagcrème, nachtcrème, oogcrème???

Het is de grootste onzin dat je huid overdag en ’s nachts een verschillende crème nodig zou hebben. Wanneer je je huid gemeten hebt dan weet je waar je huid behoefte aan heeft, en daar zit geen verschil in overdag en ’s nachts! Het enige verschil overdag is dat je een SPF wilt gebruiken om je huid te beschermen tegen UV-stralen. Dit heb je uiteraard ’s nachts niet nodig. Verder heb je dus geen aparte nachtcrème nodig. Vind je het fijner ’s nachts een wat voller product te gebruiken, dan is daar natuurlijk niets mis mee, maar het is niet nodig.

Hetzelfde geldt voor oogcrème. De huid rond je ogen is gewoon huid, net zoals op je wangen, je buik of je benen; huid is namelijk huid. Die verschilt niet opeens omdat het onder je ogen zit! Natuurlijk is de huid hier wat dunner, maar alsnog gewoon huid! Wat je op je wangen smeert, kan dus ook gewoon onder je ogen!

Volgende week lees je alles over het goed doorbloeden van je huid en waarom dit zo goed is!