De 5 stappen voor een gezonde, stralende huid

Om je huid in optimale conditie te krijgen en te houden zijn er vijf stappen essentieel:

  1. reinigen

  2. peelen

  3. stimuleren

  4. herstellen

  5. beschermen

Hoe beter je alle stappen toepast in je huidverzorgingsroutine, hoe beter de conditie van je huid. Dat je je huid dagelijks moet reinigen weet je wellicht al. En het smeren van een crème wordt ook vaak al gedaan. Maar welke stappen kun jij nog toevoegen zodat je jouw huidconditie naar het volgende level krijgt?

Reinigen

Een goede reiniging van je huid is essentieel in het krijgen van een betere huidconditie. Lees in dit eerdere blog van mij waarom reinigen zo belangrijk is en lees in dit blog waarom je reinigingsproduct hydrofiel moet zijn.

Peelen

Peelen is een belangrijke stap. Dit hoef je niet dagelijks te doen, maar een tot twee keer per week. Peelen is belangrijk voor je huid omdat  een peeling alle dode huidcellen die aan de oppervlakte van je huid liggen verwijdert. Waarom is dit dan belangrijk? Zou je kunnen denken. Dode huidcellen horen van nature vanzelf van de huid af te vallen. In sommige gevallen kunnen we de natuur een handje helpen door met een enzymatische peeling dit proces te stimuleren. Dode huidcellen, die een dof laagje kunnen vormen, worden dan op milde wijze verwijderd. Hiermee houd je ook de celdeling van je huid op gang. Het natuurlijke opschuif proces van de huidcellen in de opperhuid houd je hiermee op peil. Wanneer het laagje aan dode huidcellen verwijderd is, kunnen ook de werkstoffen uit je producten beter opgenomen worden. Van een peeling gaat je huid  stralen!

Stimuleren

Een zeer belangrijke stap in je huidverzorging is het stimuleren van je huidcellen. Dit doe je door de doorbloeding in je huid te activeren waardoor je huidcellen echt een boost krijgen. Deze stap kun je vergelijken met een workout voor je huid. Net zoals je naar de sportschool gaat om de conditie van je lichaam et verbeteren, zo verbeter je de conditie van je huid door de doorbloeding te activeren. Dit kun je twee maal per week doen met een doorbloedingscrème zoals Cell Active van hannah. Na het aanbrengen van deze crème wordt je huid rood en warm; de doorbloeding wordt gestimuleerd. Je huidcellen kunnen op deze manier goed voedingsstoffen en zuurstof opnemen en afvalstoffen afvoeren. De belangrijkste dingen voor huidcellen! Ook kun je gebruik maken van een microwave kompres. Hoe je deze gebruikt lees je in mijn gratis te downloaden e-book “Een mooiere huid in 10 dagen.”  Na het stimuleren van de doorbloeding zullen de werkstoffen uit je producten nóg beter opgenomen worden en werk je intensief aan een betere huidconditie.

Volgende week vertel ik je meer over de volgende twee stappen!