In de vorige blog heb ik het gehad over dé vijf stappen voor een huid in topconditie. De eerste drie stappen zijn beschreven.

In deze blog lees je alles over de laatste twee stappen: Herstellen en beschermen.

Stap 4: Herstellen

Onder deze stap valt alles wat we kunnen doen om je huid van alle voedingsstoffen te voorzien om goed te kunnen functioneren. Vocht- en vet tekorten kunnen aangevuld worden en actieve ingrediënten kunnen aangebracht worden om de huid nét dat beetje extra te geven.

Dit is de reden dat je goede producten nodig hebt, die écht iets gaan toevoegen. Dat kan alleen met producten met hoge werkstof doseringen. Buiten dat, moeten de werkstoffen ook op een bepaalde manier verpakt worden, zodat ze de huid ín kunnen. Want dat is de grootste uitdaging voor een crème. Je huid is (bijna) hermetisch afgesloten zodat er niet zomaar iets je lichaam binnen zou kunnen dringen. Goede werkstoffen willen we natuurlijk juist wel in de huid hebben en daar is een aardig stukje technologie voor nodig. hannah producten onderscheiden zich door de hoge concentraties werkstoffen die we ook ín de huid kunnen krijgen.

Herstellen doe je dus met crèmes, maar bijvoorbeeld ook met serums, maskers etc.

 

Stap 5: Beschermen.

Het beschermen van je huid is ontzettend belangrijk. Niet alleen tegen UV-stralen, maar ook tegen andere invloeden, zoals luchtvervuiling en hannah producten totaal.

Beschermen doe je door dagelijks een goede crème met UV-factor te gebruiken. Let wel op: een factor is maar ongeveer 2 uur werkzaam, daarna moet een factor opnieuw aangebracht worden. Wil je dus de hele dag beschermd zijn met  een uv-factor, dan moet je dus regelmatig smeren. Een andere oplossing hiervoor is het gebruik van minerale make-up waar een beschermende factor in zit.

Ook kun je je huid beschermen tegen vochtverlies door het gebruik van  Touch of Silk. Dit is een waanzinnig fijn product op basis van siliconenolie. Dit is een natuurlijk ingrediënt, niet te verwarren met siliconen. Dit legt een beschermend laagje over je huid die egaliseert en matteert. Ook is dit een perfecte primer voor je make-up , (8 op de 10 visagisten in Nederland gebruikt Touch of Silk voordat ze make-up gaan aanbrengen!) of een perfect product voor als je een dagje make-uploos wilt.

Welke stappen ga jij zetten om je huid te verbeteren?

Heb je zelf een huidvraag? Stel deze en je krijgt antwoord. Wie weet schrijf ik er wel een blog over!

 

Beautiful Balance, instituut voor natuurlijke huidverjonging. Winnaar Beauty Award.

Regio: Schiedam, Rotterdam, Vlaardingen, Maassluis, Maasland, Delft, Den Haag,