Je huid heeft bouwstoffen en werkstoffen nodig om iedere huidcel goed te laten functioneren. Naast gezonde voeding die de benodigde bouwstoffen van binnenuit aanlevert, kun je van buitenaf je huid werkstoffen toedienen. Hoewel iedere huid natuurlijk uniek is en een eigen aanpak nodig heeft, is er een aantal werkstoffen die voor iedere huidcel belangrijk is. Dus ook voor jouw huid! In dit eerste deel mijn favoriete werkstof:

Zuurstof

 

Zuurstof is de eerste levensbehoefte van de mens. Ook voor je huidcellen. Zuurstof is namelijk bij alle cellulaire processen betrokken. Dit gebeurd overigens gewoon automatisch. Je ademt en via het bloed wordt zuurstof naar alle lichaamscellen getransporteerd.

Ook je huidcellen hebben zuurstof nodig om goed te kunnen functioneren. Daarom heeft je huid een ingenieus vatensysteem om zuurstofrijk bloed aan te voeren en zuurstofarm bloed af te voeren. Dit proces kun je een handje helpen door de doorbloeding in je huid tijdelijk extra te stimuleren. Dit kan op verschillende manieren:

Met een microwave kompres. Je herkent ze misschien wel van de behandelingen en misschien pas je ze thuis al toe. Wil je hannah kompresdoekuitgebreid lezen over het gebruik van een microwave kompres, lees dan mijn E-book “Een mooiere huid in 10 dagen.” Hierin vind je uitgebreide info hierover. Je kunt hem hier gratis aanvragen.

Ook het gebruik van een doorbloedingscrème zorgt voor een tijdelijke toename van zuurstofrijk bloed naar de huid. Dit is echte huidverbetering, want je huid kan extra zuurstof en voedingsstoffen opnemen en tegelijkertijd afvalstoffen afvoeren.

Maar ook in producten kan extra zuurstof verwerkt zitten, zoals in de Oxys Genes crème. Hierin zijn pure zuurstof moleculen gebonden aan de werkstof Perfluordecalin. Vervolgens is deze werkstof ingekapseld in zogenoemde cerasomen. Dit is een soort blaasje van vetten waar de werkstof in zit. Tussen je huidcellen zit een soort huidcement; een vettig laagje van huideigen vetten. Deze cerasomen kunnen heel gemakkelijk opgenomen worden door deze huidvetten en dieper in de huid komen. Want dat is waar we willen dat de werkstoffen komen. Het vettige blaasje lost langzaam op in de huidvetten en in de diepere huidlagen komt de zuurstof vrij. Wanneer je een crème met zuurstof als werkstof gaat gebruiken, zul je merken dat binnen een aantal dagen je huid frisser en stralender wordt! Dit effect merk je ook met de doorbloedingscrème en het gebruik  van het microwave kompres. (Kun je nagaan wat het effect is als je ze alle drie zou hannah Oxys Genesgebruiken 😉 )

Enkele voordelen voor je huid:

 • revitaliserend
 • activerend
 • stimulerend
 • verbeterd de teint
 • liftend
 • geeft en behoud volume
 • beschermend
 • voedend
 • verzachtend
 • verbeterd de structuur
 • verbeterd de doorbloeding

 

 

Beautiful Balance. *Winnaar Beauty Award*

Regio Schiedam, Rotterdam, Vlaardingen, Maassluis, Maasland, Westland, Den Haag, Delft en meer…