Vitamine C

Een van de belangrijkste vitamines voor je huid is vitamine C. Het is niet alleen een sterke antioxidant, maar ook een belangrijk component in de aanmaak van collageen.

Vitamine C wordt niet door je lichaam zelf aangemaakt, dus moeten we het via onze voeding binnenkrijgen. Vitamine C vind je Vitamine Cvoornamelijk in boerenkool, kiwi’s, aardbeien en natuurlijk in nog veel meer groenten en fruitsoorten. Per dag heb je er als volwassene minimaal 75 milligram van nodig. Let wel: dit is echt een minimum om net niet ‘rood’ te staan. Voor een optimale gezondheid en huidconditie heb je meer nodig.

Je huid heeft ook vitamine C nodig. Dit wordt gebruikt voor de aanmaak van collageen. Het stofje in je huid dat voor de stevigheid zorgt. De fibroblasten, de cellen in je diepere huidlagen die het collageen maken, gebruiken deze vitamine bij het produceren van collageen. Geen vitamine C, geen collageen. Hieruit kun je natuurlijk ook opmaken dat wanneer er een tekort is, ook de productie van collageen vermindert. Gevolg: huidveroudering.

Wil je je huid op een natuurlijke manier verjongen of zo lang mogelijk in een optimale conditie houden, dan heb je  extra vitamine C nodig. Dit kun je slikken (bijvoorbeeld Xtra C&D3 of de collageen supplementen van LavieSage) én smeren (opulence serum van hannah) Wanneer je met vitamine C gaat smeren, dan zitten er wel wat voorwaarden aan een product, wil dit daadwerkelijk iets doen. Zo is in water oplosbare vitamine C erg onstabiel en zal snel oxideren. Daar heb je dus eigenlijk niets aan. Vitamine C die in olie oplosbaar is, is wel stabiel en kan beter opgenomen worden door je huid. Ook de concentratie moet hoog genoeg zijn om voldoende werkzaam te zijn.

Al met al is vitamine C dus onmisbaar voor een gezonde huid!