Opeens zitten ze er: fijne lijntjes. Wil jij weten wat je daaraan kunt doen, lees dan verder. In deze blog vertel ik je er alles over én hoe je ze aanpakt!

Hoe ontstaan fijne lijntjes

Fijne lijntjes en rimpels ontstaan op verschillende manieren. Zo kan het zijn dat je huid te droog is. Dan ontstaan er de zogenaamde droogtelijntjes. Maar ook door mimiek en gewoonten kunnen er lijntjes ontstaan. Denk aan lachen, roken, lenzen in en uit doen, en slapen op de zij of buik. Je huid wordt dan in het kussen gedrukt en dan kunnen er verticale lijnen in het gezicht ontstaan.

Wat kun je doen tegen fijne lijntjes

Gelukkig is er veel aan te doen om ervoor te zorgen dat fijne lijntjes verdwijnen of verminderen.

  • Smeren! Als je huid droog is of vochtarm, dan kunnen van de droogte de zogenaamde craquelé lijntjes ontstaan. Het is dan de kunst om een juiste verzorgingsproduct te vinden die het evenwicht van vet en vocht in je huid weer herstelt. Hierdoor zullen droogtelijntjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.
  • Retinol. Retinol is een van mijn favoriete huidverjongende ingrediënten en dat is niet voor niets! Vitamine A is wetenschappelijk bewezen huidverjongend en zorgt voor een betere aanmaak van collageen. Bij regelmatig gebruik van retinol wordt je huid steviger en gladder en zullen fijn lijntjes verminderen. Retinol moet in gebruik altijd opgebouwd worden. Wil je dus beginnen met retinol, dan zal ik een op jouw huid afgestemd opbouw-schema maken!
  • SPF. Ofwel: zonbescherming. Heel belangrijk, want UV-straling is er het hele jaar en zorgt voor de afbraak van collageen in de huid. Smeer de huid van je gezicht dus elke dag in met een passende SPF!
  • Collageen innemen. Door het innemen van een speciaal collageensupplement, zorg je ervoor dat je huid direct nieuw collageen aan kan maken. Collageen is de bouwstof in de huid die voor de stevigheid zorgt. Door een speciaal supplement hiervoor in te nemen, weet je dat je huid precies dát krijgt wat het nodig heeft om optimaal te werken. Van binnenuit wordt je huid dan opgevuld. Wil je hier meer over weten? Volgende week schrijf ik een nieuwe blog over het innemen van collageen.
  • Slaap op een satijnen kussensloop. Dit is van gladder materiaal dan een katoenen kussensloop en zal je huid niet verdrukken. Misschien kun je jezelf aanleren om (zoveel mogelijk) op je rug te slapen.
  • Behandelingen. Als huidverbeteraar mijn favoriet! Want wat kunnen we veel met behandelingen bereiken! Wil je met behandelingen fijne lijntjes verminderen, denk dan aan: dermatude META therapie, rimpel reductie therapie, radio frequentie en verschillende peelings. Een behandeling is altijd maatwerk. Daarom werk ik altijd met een uitgebreide huidanalyse en stem de behandeling helemaal af op jouw huid. Neem gerust contact met me op als je meer wil weten over welke behandelingen jouw fijne lijntjes aan zullen pakken.
  • Power serum. Als er één serum is dat je moét gebruiken bij rimpeltjes en lijntjes, dan is het het Power serum wel. Wat een eiwitshake voor een bodybuilder is, dat is het Power serum voor je huid. Peptides zorgen voor een betere aanmaak van collageen en dit vult de huid van binnenuit op. Power serum mag elke ochtend en elke avond gebruikt worden. Power serum kun je hier bestellen.

Zoals je kunt zien is er gelukkig veel te doen aan fijne lijntjes. Wil je meer info of een persoonlijk advies? Boek dan een huidscan!