Cosmedix: Huidverbetering door producten

Wij zijn blij! Echt ontzettend blij! Want wij hebben er een merk bij! En niet zomaar een merk. Een merk met de beste ingrediënten, zonder toxische stoffen en die voor de beste resultaten zorgt bij huidproblemen. Dit merk is: Cosmedix.

We hebben natuurlijk al een goed merk waar we heel blij mee zijn: Hydropeptide. Dit merk is gericht op huidverjonging op het hoogste niveau, door de huidcellen zo gezond mogelijk te maken. De lat lag dus erg hoog. Cosmedix is een merk dat we in gaan zetten bij verschillende huidproblemen zoals: acne en acnelittekens, pigmentproblemen, onzuivere huiden, extreem gevoelige huiden, couperose, rosacea etc.

Wat Cosmedix zo bijzonder maakt is dat er alleen de allerzuiverste ingrediënten worden gebruikt. De ingrediënten zijn chiraal gecorrigeerd. Dit zal ik je even uitleggen! Chiraal gecorrigeerd wil zeggen: een huidcel heeft verschillende receptoren, bijvoorbeeld voor vitamine A. Wanneer vitamine A op de huid wordt aangebracht en in de huid trekt, past dit op de receptor van je huidcel. Je huidcel herkent dus het ingrediënt en kan het opnemen en verwerken. Echter, niet alle ingrediënten passen op je cellen en blijven dus achter in je huid. Afhankelijk van het ingrediënt kan dit voor irritaties zorgen. Met name bij peelings. Chiraal gecorrigeerd wil zeggen dat deze ingrediënten die niet op de huid passen zijn verwijderd. Alle ingrediënten passen op de huidcellen. Dit zorgt voor beduidend minder irritatie, bijvoorbeeld na een peeling.

Het is ook de kracht van Cosmedix om zeer intensief te werken, zónder dat je last hebt van een rode huid, irritaties of velletjes na de behandeling.

Het merk ben zelf gaan testen en de resultaten liegen er niet om! Ik ben heel erg blij dat we deze kwaliteitsproducten toe mogen voegen aan ons assortiment! Wil jij weten hoe we jouw huidprobleem op kunnen lossen? Boek dan een HuidScan. We bekijken dan jouw huidprobleem en maken een plan van aanpak op maat.

Cupping massage voor het gezicht

Misschien heb je er al eens van gehoord: cupping. Meestal wanneer het over cupping gaat, is het omdat je bij sporters van die paars-rode vlekken op de rug ziet. Dit is zeker ook een vorm van cupping, maar wist dat je cupping massage ook op je gezicht kunt toepassen?

Wat is cupping

Cupping is een eeuwenoude massagetechniek, die veel gezondheidsvoordelen kent. Er zijn verschillende soorten cups, met verschillende toepassingen. Uiteraard gebruiken wij het alleen met cosmetische doeleinden.

Met speciale cups van silliconen kunnen we de huid masseren. Door in de flexibele cups te knijpen en vervolgens op de huid te zetten ontstaat er een vacuüm. Door hiermee over de huid te glijden, krijg je als het ware een bindweefselmassage. De doordloeding wordt gestimuleerd, meer zuurstof kan bij de cellen en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Wanneer je regelmatig een cupping massage doet, wordt je huid steviger en gezonder.

Cupping voor thuis

Naast dat we regelmatig de cuppingmassage toepassen tijdens de behandeling, is het nu ook mogelijk om de cupping massage thuis toe te passen. Op veler verzoek hebben we de HydroPeptide cups nu ook om thuis in te zetten!

Wij leggen je graag persoonlijk uit hoe je deze cups gebruikt, hoe vaak je het moet toepassen en met welk product je het beste masseert.

Op dit moment zijn we ook aan het testen wat de resultaten zijn met cupping voor het lichaam en dan met name bij cellulite! Wordt vervolgd dus!

Vochtwallen onder ogen

Je wordt wakker na een onrustige nacht en kijkt in de spiegel: wallen!!! Maar niet alleen na een nacht slecht slapen, ook wanneer je moe of gestrest bent kun je last hebben van vochtwallen. In deze blog deel ik je mijn beste tips tegen wallen!

Hoe kom je aan vochtwallen

Allereerst even wat theorie over hoe vochtwallen ontstaan, want wanneer je weet hoe je hieraan komt, hoe beter je weer hoe je er ook weer vanaf kunt komen!

Naast de bloedbaan heeft het lichaam ook een ander ingenieus systeem om vocht af te voeren en daarmee afvalstoffen kwijt te kunnen: het lymfesysteem. Dit lymfesysteem begint in de huid, in het bindweefsel. Dit wordt ook wel interstitium genoemd en is pas geleden benoemt tot nieuw orgaan.

Via de huid, waar de uitwisseling van allerlei stoffen plaatsvindt op heel klein niveau, worden afvalstoffen via dit lymfesysteem meegenomen en afgevoerd. De bloedbaan heeft een pomp, het hart, waarmee alles rondgepompt wordt. Het lymfe heeft dit niet en werkt door de bewegingen die wij zelf maken.

Op het moment dat dit lymfesysteem dus dichtgedrukt wordt, of wanneer het lymfevocht als het ware te dik wordt, dan kan het niet goed meer afgevoerd worden en kan het vocht ‘blijven staan’. Voila: je vochtwallen!

Hoe kom je er weer vanaf

Zoals je hierboven hebt gelezen ontstaan vochtwallen door een verslechterde circulatie. Bijvoorbeeld omdat je een buikslaper bent en je gezicht de hele nacht platgedrukt in je kussen ligt. Je kunt je voorstellen dat het lymfevocht dan niet goed afgevoerd kan worden. Ook wanneer je veel stress hebt of bijvoorbeeld weinig water drinkt, kan het erger worden. Hier dus wat tips:

Satijnen kussensloop. Ik blijf dit echt de beste investering voor je huid ooit vinden! Het satijnen kussensloop! Wat maakt dit zo bijzonder? Doordat de structuur van het satijn erg glad is, blijft je gezicht kreukvrij na een nachtje slapen. Je wordt wakker met minder slaapvouwen én minder wallen!

Rugslapen. Een van dingen die de conditie van je huid enorm verbeteren is slapen op je rug. Doordat je huid niet platgedrukt wordt, blijf je kreukvrij én kan het lymfevocht goed afgevoerd worden.

Kun je nou niet goed op je rug slapen? Zorg er dan voor dat je de laatste tien minuutjes dat je in bed ligt even op je rug gaat liggen, zodat het lymfe alsnog goed afgevoerd kan worden. Rustig wakker worden is sowieso een goede tip voor een frisse huid.

Oogcrème. Een hele fijne oogcrème om te gebruiken bij vochtwallen is de Eye authority. Hierin zitten niet alleen peptiden die de collageenaanmaak stimuleren, ook zorgt het voor een verbeterde circulatie, waardoor wallen en kringen verminderen.

Rozenkwarts roller. Een fijne manier om vochtwallen weg te werken is het gebruik van een rozenkwarts roller. Doordat de roller lekker fris is krijgt je huid direct een oppepper en trekken vochtwallen sneller weg. Zeker wanneer je dit gebruikt in combinatie met de andere tips, ben je in no time van je vochtwallen af. Deze zijn binnenkort in ons HuidCenter verkrijgbaar.

Water drinken. Deze heb je waarschijnlijk wel vaker gehoord, maar is zo belangrijk! Door voldoende water te drinken blijft het lymfevocht soepel en vloeibaar genoeg en kan het beter afgevoerd worden.

Hopelijk heb je wat aan deze tips!

Waarom retinol goed is voor je huid

Retinol. Een werkstof in cosmetica waar je vast al eens iets over gehoord hebt. Maar wat is het precies en wat doet het voor je huid? En waarom zijn wij er zo enthousiast over?

Vitamine A

Retinol is een afgeleide van vitamine A. Vitamine A is een wetenschappelijk bewezen huidverjongend ingrediënt, maar is zeer agressief en bovendien alleen op doktersrecept verkrijgbaar. Daarom is er een afgeleide van vitamine A: retinol. Een ingrediënt dat in de huid omgezet wordt naar vitamine A.

Maar wat doet vitamine A, of retinol nou precies? Retinol is een stof dat stimulerend op de cellen werkt. Het zorgt ervoor dat de celdeling versnelt wordt en de collageenaanmaak versnelt en verbetert. Hierdoor wordt de laag aan dode huidcellen dunner en de levende huidlaag dikker. Precies zoals we graag zien wanneer we onze huid willen verbeteren.

Het gebruik van retinol

Doordat retinol een actieve stof is, moet het gebruik ervan wel opgebouwd worden. Zie het als sporten. Een marathon loop je ook niet in een keer, daar moet je voor trainen.

Meestal beginnen we met het gebruik van retinol om de twee dagen, wanneer dat goed gaat om de dag, als dat goed gaat mag je naar elke dag, maar niet iedereen kan dat hebben. Omdat retinol de celdeling stimuleert, zou het kunnen zijn dat je schilfertjes krijgt of misschien wat kleine bultjes. Dit is absoluut geen probleem en geen allergische reactie, maar een teken dat de celdeling wel heel erg versnelt is. Een stapje terug is dan de oplossing. In plaats van elke dag ga je weer even naar om de twee dagen en gaat kijken hoe vaak je het kan hebben zonder de irritatie.

Waarom wij er zo blij van worden

Wij worden ontzettend blij van retinol, omdat het voor heel veel huidverbetering zorgt. Het zorgt voor meer volume en versteviging, vermindering van rimpels en pigmentvlekken, het vermindert acne en acne littekentjes, kortom, het is een echte huidverbeteraar!

Herfstbehandeling voor je huid

Ik weet niet hoe dat bij jullie zit, maar ik word altijd heel vrolijk als er weer een nieuw seizoen begint! De mooie herfstkleuren van de natuur, kastanjes en eikeltjes zoeken met de kinderen, kaarsjes aan in huis, heerlijk, ik hou ervan! Misschien heb je het al aan je huid gemerkt, maar vaak reageert je huid ook op een wisseling van het seizoen. Speciaal hiervoor hebben we de herfstbehandeling samengesteld!

Peelen

Nu de zomer voorbij is kunnen we weer los met intensievere peelings! In de zomer wordt je huid wat dikker, waardoor deze er wat doffer uit kan gaan zien. Dit dikkere laagje aan dode huidcellen maakt ook dat je huid nu wat droger aan kan gaan voelen. Weg ermee dus! Daarom bevat de herfstbehandeling mijn favoriete peeling: de pumpkin peel. Niet alleen past deze peeling goed in de herfstsferen, het zorgt er ook voor dat je huid intensief gereinigd wordt. En hoewel deze peeling best prikkelend aanvoelt, zul je erna echt een prachtige glow hebben! En die willen we zo graag!

Cupping

Cupping is een eeuwenoude methode om de huid te masseren. Het cupje zuigt vacuüm op de huid, waardoor er een bindweefselmassage uitgevoerd kan worden met de cups. Het is echt een heerlijke massage die voor een goede doorbloeding zorgt en je huid laat stralen. Perfect dus voor een heerlijke herfstbehandeling!

Collageen Booster

We sluiten de herfstbehandeling af met een sessie onder de collageen booster; onze collageen lamp. Het rode licht zorgt voor de aanmaak van collageen en stimuleert alle processen in de huid. Zo worden afvalstoffen beter afgevoerd en kan zuurstofrijk bloed goed bij de huidcellen komen. Naast dat het heel erg goed is voor je huid, is het ook heerlijk voor je lichaam om het rode licht op te nemen, omdat het toch al minder lang licht is buiten Zo krijg je toch meer licht binnen en dat merk je aan je lijf: je voelt je energieker!

Al met al is dit dus een heerlijke herfstbehandeling! De producten die we verder gebruiken stemmen we af op de conditie van je huid, zodat je huid er op en top uit gaat zien. De herfstbehandeling duurt 45-60 minuten en kost 84,50. Bij een kuur van 3 behandelingen krijg je er een heerlijk masker voor thuis gratis bij!

Wat is natuurlijke huidverjonging

We hebben het in onze blogs vaak over natuurlijke huidverjonging, maar wat is dat nou precies en wat kun je ervan verwachten? Je leest het in deze blog!

Wat bedoelen we met natuurlijke huidverjonging

Met natuurlijke huidverjonging bedoelen we dat we de huid als het ware gaan aansporen zich op dezelfde manier te gedragen als toen deze jaren jonger was, zónder dat daarbij gebruik gemaakt hoeft te worden van cosmetische ingrepen en/of injectables. De huid moet het zelf gaan doen. Je kunt dit proces vergelijken met sporten. Je gaat trainen om een betere conditie te krijgen en vollere spieren te krijgen. Dit doen we ook met de huid: de behandelingen en producten zorgen voor een betere conditie, dus dat alle processen in de huidcellen beter verlopen en de cellen meer energie hebben en de huid wordt voller, doordat de levende huidlaag waar collageen aangemaakt wordt dikker wordt.

Hoe krijgen we natuurlijke huidverjonging

In ons HuidCenter werken we alleen met technieken die bijdragen aan een gezondere huid, zónder dat daar agressieve technieken aan te pas hoeven komen. Veel behandelingen zijn er namelijk op gebaseerd eerst een beschadiging te creëren, waarna de huid wel moet herstellen. Maar dit is niet onze filosofie.

Wanneer een huid namelijk tekorten heeft, en die heeft een verouderde huid, anders was ‘ie niet verouderd, is het heel lastig voor een huid om te herstellen. Uiteraard doet de huid dat altijd, want daar is een huid voor ‘voorgeprogrammeerd’. Maar de manier waarop is niet hoe het volgens ons het beste kan. Wij geven de huid wat het tekort komt: energie, voedingsstoffen, werkstoffen, de mogelijkheid om afvalstoffen kwijt te kunnen en geven de huid de juiste prikkel tot activatie. Hierdoor zie je niet alleen vrijwel direct een verschil, maar ook op de lange termijn. Denk aan over tien en twintig jaar!

Wat kun je verwachten van natuurlijke huidverjonging

Er zitten aan alle behandeltechnieken grenzen en zo ook aan natuurlijke huidverjonging. We kunnen iemand die een zeer verslapte huid heeft, geen huidje van een twintigjarige teruggeven. Wat we wel kunnen: de huid gladder maken, frisser, egaler, stralender. De contouren wat verstevigen, fijne lijntjes laten verdwijnen en diepere lijnen verminderen. De huid voller en steviger maken, waardoor je er weer net wat frisser en fruitiger uit ziet. Op de kalender word je ouder, maar je huid wordt de eerste tijd allen aar jonger! Het mooiste is dit te zien op onze voor- en na foto’s, want een beeld zegt meer dan duizend woorden!

Waarschijnlijk verzorg je de huid van je gezicht al goed, maar je huid houdt natuurlijk niet op bij je kin! Steeds vaker krijgen wij de vraag of de fijne HydroPeptide producten die ze voor hun gezicht gebruiken, ook body producten heeft. En ja, dat hebben we! Met dezelfde verstevigende werking als dat de HydroPeptide producten op het gezicht heeft!

Body wash

Natuurlijk mag een dagelijkse body wash niet ontbreken in je dagelijkse lichaamsroutine. Net zoals je de huid van je gezicht moet reinigen, zo reinig je ook de huid van je lichaam. Deze body wash is sulfaat vrij. Sulfaten zijn ingrediënten die een product laten schuimen. Dit schuimen voelt natuurlijk heel fijn, maar sulfaten verwijderen het beschermende laagje van je huid. En dat is minder fijn, want daar kun je vervelende huidproblemen van krijgen tot eczeem aan toe.

Wist je dat sulfaten eigenlijk bedacht zijn om olie van de garagevloer te kunnen boenen? Omdat ze zo goed werkten is het ook aan cosmetica toegevoegd en dan vooral aan de reinigende producten.

De Body wash van HydroPeptide schuimt zeker ook, maar dan door een fijne peptide die je huid niet uitdroogt! Ook zit er een licht fruitzuurtje in, zodat de celvernieuwing van je huid geactiveerd kan worden. Zelf vind ik het fijn om de Body wash met zo’n puff te gebruiken. dit is zo’n spons met van die gaatjes erin. Je hebt dan maar echt een heel klein beetje nodig om heel veel lekker schuim te krijgen!

Active body scrub

Een a twee keer in de week je lichaamshuid scrubben zorgt ervoor dat doffe, dode huidcellen verdwijnen en je huid super glad wordt.

Ook de Active body scrub bevat huidverjongende peptiden om je huid al tijdens de voorbereidingsfase van actieve ingrediënten te voorzien. Je kunt de active body scrub zelfs aan je body wash toevoegen, voor als je eens wat minder tijd hebt, maar toch je lichaamshuid goed wil behandelen!

Perfecting body lift

Wat een serum voor je gezichtshuid doet, dat doet de body lift voor je lichaamshuid! Bomvol verstevigende peptiden is dit dan ook echt een product dat onmisbaar is als je je lichaamshuid wil verstevigen. Wij gebruiken de body lift bijvoorbeeld altijd bij onze bindweefselmassage voor de benen! Het resultaat is heel mooi! Is je huid al verslapt, dan zal de body lift je huid steviger maken. Wil je voorkomen dat je huid slapper wordt, of begin je de eerste tekenen van huidverslapping al te zien, gebruik dan zeker de body lift!

Firming moisturizer

Dit is écht de body lotion der body lotions! Afgeladen vol met fijne werkstoffen als: peptiden (off course!) cafeïne, niacinamide, hyaluronzuur, ceramides en shea butter is dit een body lotion die niet alleen heel fijn aanvoelt, maar je huid intensief verstevigt en verbetert. Zeker in combinatie met de body lift: een gouden duo!

De combinatie van producten werkt versterkend op elkaar. Wil je weten wat voor jouw lichaamshuid het beste is? Wij adviseren je graag!

Dat je je huid zowel ’s morgens als ’s avonds goed moet reinigen voordat je je crème aanbrengt, dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je dat een dubbele reiniging nóg beter is voor je huid? Wist ik eerst ook niet, tot ik het ging testen!

Het is een overgewaaide trend uit Zuid Korea. Dit is dé plek tegenwoordig waar alle beauty trends gezet worden en alle noviteiten vandaan komen. De dubbele reiniging van je gezicht dus ook.

Meestal bekijk ik een trend kritisch en alleen als ik er echt iets in zie, neem ik het op in ons assortiment of advies. De meeste trends waaien namelijk wel weer over.

Zo dacht ik in het begin ook over de dubbele reiniging. Dit vond ik in het begin maar onzin. Een goed reinigingsproduct moet je huid in een keer schoonmaken toch?

Totdat ik zelf de proef op de som nam. Ik test namelijk graag dingen uit om zo weer het beste uit je huid te kunnen halen.

Je begint de dubbele reiniging met bijvoorbeeld een reinigingsbalm (make up melt) of de cleansing gel. Hiermee verwijder je alle oppervlakkige vuil van de huid, zoals make-up, zonnefilter en bijvoorbeeld fijnstof (milieuvervuiling).

De tweede reiniging maakt vervolgens veel beter echt je huid schoon. Hierbij kun je bijvoorbeeld een reinigingsproduct gebruiken dat zuiverend werkt, of de structuur van je huid verbetert. Heb je een gevoelige huid, dan kies je bijvoorbeeld voor een milk (cashmere cleans). Hierin adviseren wij je graag!

Zoals ik al schreef, ben ik dit zelf uit gaan testen. Twee maanden ben ik mijn huid zowel ’s morgens als ’s avonds dubbel gaan reinigen. Ik merkte al snel hoe fijn het aanvoelt, zo’n super schone huid.

De structuur van mijn huid verbeterde en mijn huid zag er gezonder uit. Dit komt natuurlijk ook omdat producten veel beter opgenomen worden in een super schone huid!

Ik ben om! In onze behandelingen doen we al een dubbele reiniging. Wil je advies over jouw huid? Wij staan graag voor je klaar!

Wanneer je bij ons in het HuidCenter komt dan hameren we echt op het goed én juist verzorgen van je huid thuis. Maar waarom is dat en wat is ern goede thuisverzorging? Je leest het in deze blog.

730×

Weet je hoe vaak je je huid verzorgt als je elke ochtend en elke avond je huidverzorgingsroutine volgt?

730×!!

Dat is 730× een mini behandeling voor je huid. Dit heeft, zoals je je in kunt denken, een enorme impact op de conditie van je huid.

Dan moet dit natuurlijk wel de juiste verzorging zijn, anders doe je meer kwaad dan goed.

Juiste verzorging

Een minimale huidverzorgingsroutine bestaat uit een reiniging, een serum, een crème en een SPF. Hiermee kun je elke ochtend en elke avond je huid verzorgen. Uiteraard moeten deze producten op je huidconditie worden afgestemd.

Deze routine duurt ongeveer 1,5 minuut om uit te voeren. Korter dan tandenpoetsen. Dit kan echt iedereen vrijmaken.

Wanneer je wat intensiever wil werken aan je huidconditie, dan kun je hier nog een aantal fijne, intensieve producten aan toevoegen. Een oogcrème bijvoorbeeld en een peeling zijn de meest populaire toevoegingen.

Ook een dubbele reiniging is een echte game changer voor je huid! Eerst vond ik dit ook maar overdreven en overbodig, totdat ik het eens ben gaan uittesten. De eerste reiniging is om alle make-up, vuil, restjes crème en luchtvervuiling van je huid te verwijderen. De tweede reiniging, die je hier achteraan doet, reinigt dan heel mooi je poriën en maakt je huid echt schoon. Ik wil nooit meer anders! Wil je weten welke twee reinigingsproducten jouw huid nodig heeft, dan maken we graag een plan op maat voor je.

Dit geldt ook voor je hele huidverzorgingsplan. Wil je hier advies over, eventueel met óf zonder behandelingen, dan kun je altijd contact met ons opnemen: 010-2730609

In de vorige twee blogs heb je kunnen lezen wat epigenetica is en wat je zelf kunt doen om huidveroudering tegen te gaan. Omdat ik in ons HuidCenter vaak vragen krijg over wat ik zelf doe voor mijn huid, lees je in deze blog wat ik er aan doe om huidveroudering tegen te gaan.

Huidverzorging

Uiteraard, zoals het een goede huidspecialist betaamt, verzorg ik mijn huid optimaal. Ik heb een DNA test laten doen hoe mijn huid veroudert op genetisch niveau. En als je de vorige blogs hebt gelezen, dan weet je dat je zelf invloed kunt hebben op je eigen genetische veroudering. (Dit noemen we epigenetica!) Op basis van deze DNA test heb ik wat aanpassingen gedaan voor mijn huidverzorgingsroutine. Ik reinig mijn huid altijd met een dubbele reiniging. Waarom dubbel? Omdat de eerste keer dat je reinigt het oppervlakkige vuil verwijderd, en de tweede keer dieper in de poriën reinigt en de werkstoffen uit een reinigingsproduct beter in en op je huid komt. Omdat ik genetisch gezien meer behoefte heb aan antioxidanten, gebruik ik het HydroStem serum in de ochtend en het Power Serum in de avond. Omdat mijn huid ook een verhoogde behoefte heeft aan Alpha Liponzuur, gebruik ik hier overheen de Nimni day cream, de facelift en natuurlijk een goede SPF.

Ook de make-up die ik gebruik is goed voor de huid. Zodat ik niet aan de ene kant heel goed smeer, en het vervolgens verpest met make-up die mijn huid verstopt of irriteert.

Ook ’s avonds gebruik ik producten die afgestemd zijn op mijn huid. Ook weer een dubbele reiniging en nu de Nimni cream met retinol. Dit is vitamine A dat de collageenaanmaak stimuleert én de productie van collageen optimaliseert.

Naast de dagelijkse verzorging, geef ik mijn huid wekelijks een intensievere peeling en een masker om mijn huid een boost te geven.

Supplementen

Omdat je via je voeding gewoonweg niet voldoende binnenkrijgt om optimaal gezond te zijn, laat staan om je huid in een goede conditie te houden, slik ik speciale huidsupplementen. Hierin zit de juiste hoeveelheid aan collageen, zodat mijn huid direct deze stofjes kan gebruiken o collageen aan te maken. Als ik merk dat mijn huid een oppepper kan gebruiken, slik ik altijd net even iets meer en dat zie je altijd meteen terug in je huid!

Satijnen kussensloop

Ik slaap al een paar jaar op een satijnen kussensloop. Dit is echt de beste en goedkoopste investering voor je huid! Door de speciale weeftechniek van het satijn is het kussen heel glad en kan je huid niet ‘verkreukelen’. Hierdoor sta je ’s ochtends op zonder slaapvouwen.

Genieten

Genieten is belangrijk in het leven! Wanneer je geniet en gelukkig bent, maakt je lichaam gelukshormonen aan die bijdragen aan het verjongen van je lichaam. Zo kan ik intens genieten van mijn huidverzorgingsritueel! Wist je dat het heel belangrijk is dat je een huidverzorgingsroutine hebt waar je blij mee bent? Dit zorgt ervoor dat gelukshormonen aangemaakt worden, zodat je huid nóg meer straalt!

Sporten

De tijd dat ik zelf heel sportief was, ligt helaas achter me… echter is het voor je huid ook echt heel belangrijk om te sporten. Daarom plank ik elke dag, doe aan touwtje springen (heel goed voor een stevige huid!) wandel ik graag, pak ik altijd de trap en doe ik graag een partijtje voetbal mee met de kinderen of klim ik met ze mee in speelparken etc. Naast dat dit je lichamelijk lekker bezig houdt, werkt dit ook op je gelukshormonen. Voor degene die wel heel sportief zijn: krachttraining is dé sport bij uitstek om je huid strak te houden!

Blauw licht

Ik zit veel achter de computer (zoals nu bijvoorbeeld!) Blauw licht dat uit beeldschermen komt veroudert ook je huid. Daarom gebruik ik de Somnifera Root mist dat beschermt tegen veroudering door blauw licht. Ook beschermt het tegen milieuvervuiling.

Behandelingen

Natuurlijk onderga ik ook mijn eigen behandelingen! Mijn favoriet is de dubbele peeling met de vitamine C peeling en de 5× power peel, in combinatie met de softlight laser en het polipeptide collageenmasker!