Collageen om in te nemen

Ja, het is zover: we hebben het nieuwe merk Sckin Nutrition aan ons assortiment toegevoegd! Na maanden van testen, uitproberen, uitzoeken welke ingrediënten er in zitten en na het zien van de resultaten, zijn wij óm! En dit keer is het geen merk dat je op je huid moet aanbrengen, maar een supplementenlijn voor de huid!

De maker van deze fantastische supplementen volg ik al wat langer. Toen ik zag dat ze bezig was met het ontwikkelen van een eigen supplementenlijn voor de huid wist ik; dit moet ik in de gaten blijven houden. Toen ze een aal op de markt kwamen ben ik ze meteen gaan testen en al vrij snel merkte ik resultaat: mijn huid werd steviger, gladder, ik kreeg meer energie en mijn huid was minder droog.

Collageen om in te nemen

Een van de supplementen is de Collagen+, een collageen supplement in poedervorm om in te nemen. Het bevat maar liefst 6 gram viscollageen! En dat is een super hoge dosering, zodat je snel resultaat ziet. Het is belangrijk dat je viscollageen inneemt, omdat dit identiek is aan je eigen collageen. Het hoeft dan niet omgezet te worden, waarbij belangrijke stoffen teniet gaan.

Er zitten verder allerlei hele fijne stofjes in zoals aminozuren, MSM, hyaluronzuur, antioxidaten, spijsverteringsenzymen (want boven de 40 neemt dit ook af en kan je minder goed voedingsstoffen opnemen) en verschillende ondersteunende vitamines en mineralen.

Omdat collageen werkelijk overal in je lichaam aanwezig is, zoals in de botten, pezen, organen én natuurlijk in je huid is het niet alleen heel goed voor je huid, maar voor je hele lijf!

De collagen+ werkt op alle lagen van de huid, voor volume (onderhuids bindweefsel), stevigheid (lederhuid) en bescherming (opperhuid).

Waarom een collageensupplement?

Naarmate we ouder worden neemt de aanmaak van collageen in onze huid af. Vanaf ongeveer je 25e is dit al zichtbaar in de vorm van de eerste fijne lijntjes, bijvoorbeeld onder de ogen. Je collageen neemt vervolgens 1% per jaar af. Wil je hier wat aan doen, dan zul je een supplement moeten gaan slikken. In je dagelijkse voeding kun je ook wat aanpassingen doen, maar je krijgt gewoonweg niet voldoende binnen voor extra collageenaanmaak voor huidverjonging.

Door het innemen van een collageensupplement kun je het verlies van collageen gedeeltelijk terugdraaien en weer opbouwen naar hoe het was op een jongere leeftijd, om van daaruit het verouderingsproces veel trager te laten verlopen.

Gebruik

We hebben een speciale collageen checklist die je in kunt vullen en hier rolt een duidelijk advies uit over de dosering collageen. Omdat het een poeder is, is het heel gemakkelijk in gebruik. Je hoeft het alleen maar met water te mengen. De smaak is ook aangenaam! Ook mag je het aan een smoothie of sapje toevoegen.

Je neemt het elke dag in voor het mooiste effect. Afhankelijk van de startconditie van je huid zie je vaak al binnen een paar dagen het verschil. Dit wordt nog mooier naarmate je het langer gebruikt! Wij zijn na het testen zó enthousiast dat we het graag inzetten bij huidverjonging en onze behandelingen.

We hebben ook andere fantastisch supplementen voor je huid van Sckin Nutrition. Daar zal ik een volgende blog over schrijven!

Wil jij weten of je collageen nodig hebt en zo ja, hoeveel? Doe dan de collageen check in ons HuidCenter!

Hoe werkt een huidverjongende crème?

Je huid verjongen met een crème. Hoe werkt dat eigenlijk? En wat kun je verwachten als je besluit zo’n huidverjongende crème te gebruiken? In deze blog ga ik het je uitleggen!

Wat is huidverjonging?

Met huidverjonging bedoelen we dat we op cellulair niveau gaan zorgen dat tekorten in de cellen aangevuld gaan worden zodat de cel weer optimaal gaat functioneren. Er is een aantal voorwaarden waar een goed werkende cel aan moet voldoen. Bijvoorbeeld dat een cel voldoende voedingsstoffen krijgt, afvalstoffen goed kwijt moet kunnen en deze moeten ook goed afgevoerd kunnen worden, de cel moet beschermd worden met antioxidanten tegen aanvallen van vrije radicalen en de cel moet geactiveerd worden.

Een goede huidverjongende crème zorgt er dus voor dat op cellulair niveau de huid krijgt wat het nodig heeft aan voedingsstoffen en het zorgt voor stimulatie van de cel. Hoe ouder een cel wordt, hoe trager alles verloopt. De cel heeft dus een positieve schop onder de kont nodig om goed te blijven werken. Rust roest namelijk!

Goede ingrediënten van een huidverjongende crème

Natuurlijk staat of valt de werking van een product met de ingrediënten. Zitten er goede werkstoffen in en belangrijk: in de juiste hoeveelheid! Kan je huid er iets mee, kan het diep je huid intrekken. Zijn het werkstoffen die je huid herkent? Allemaal zeer belangrijke aspecten die van belang zijn bij het wel of niet werken van een huidverjongende crème.


Hoe snel zie je nou het resultaat?

Om een voorbeeld te noemen: onze beste huidverjongende crème is de Nimni cream. Waarom? Hier zit alles in wat je je als huidcel maar kunt wensen: antioxidanten, peptiden en retinol. Deze crème maakt de fibroblasten wakker, zet het collageen-gen aan én zorgt ervoor dat de aanmaak niet alleen gestimuleerd wordt, maar ook dat het proces beter verloopt. Met andere woorden; er wordt beter collageen geproduceerd. Buiten dat zorgt retinol nog eens extra voor een boost in collageenaanmaak en voor een betere celdeling, waardoor niet alleen aan de binnenkant de huid wordt geactiveerd, maar ook de huid aan de buitenkant er gladder, stralender en egaler uitziet.

Dit heeft te maken met de kracht van herhaling! Na een keer smeren heb je geen tien jaar jongere huid. Afhankelijk van de conditie waarin je huid verkeerd bij het starten met de juiste producten, kun je binnen drie maanden verschil zien. Natuurlijk merk je al eerder aan je huid dat deze gladder en steviger wordt, maar met drie maanden – je huid heeft zich dan namelijk drie keer vernieuwd! – moet je toch wel verschil gaan zien. Dit is niet het uiteindelijke resultaat, want sowieso duurt collageen aanmaken lang: 300-500 dagen. En daarbij komt: huidveroudering gaat gewoon door, dus het is een continue proces van de juiste verzorging blijven toepassen. Het leuke, en dat zien wij dagelijks in ons HuidCenter omdat we voor- en na foto’s maken: je kalenderleeftijd neemt toe, je huid ziet er steeds jonger uit! En daar doen we het voor!

Wat is een serum

Je hebt het vast wel eens voorbij horen komen: een serum. Maar wat is een serum precies en hoe en wanneer gebruik je het? Je leest het allemaal inde ze blog.

Wat is een serum?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: een serum is een sterk geconcentreerde vloeistof of olie die de huid een extra boost geeft. Er zitten extra veel werkstoffen in, die bijvoorbeeld niet in een crème kunnen, maar die je huid wel nodig heeft om resultaat te behalen.

Wanneer gebruik je een serum?

In principe gebruik je een serum na het reinigen van je huid en voordat je een crème aanbrengt. Het is dus een extra laagje, een extra stap in je huidverzorgingsroutine. In sommige gevallen gebruik je een serum, bijvoorbeeld op basis van een olie, ná je crème. Bijvoorbeeld als extra voedende stap.

Wat doet een serum?

Afhankelijk van de werkstoffen die erin zitten is een serum echt een krachtpatser voor je huid. Neem bijvoorbeeld het Power Serum. Dit is een serum vol met peptiden die de collageenaanmaak stimuleren. Ik zeg altijd: wat eiwitshakes voor body builders zijn, dat is het Power Serum voor je huid!

Ook kan een serum bijvoorbeeld roodheid verminderen in je huid of de huid extra beschermen met antioxidanten. Dit zijn stofjes die schade in de huidcellen door stressfactoren tegengaan. Denk hierbij aan bescherming tegen luchtvervuiling, zon en stress.

Hoe gebruik je een serum?

Een serum breng je aan op een goed gereinigde huid. Je masseert het in totdat het helemaal is opgenomen. Omdat het sterk geconcentreerd is, heb je er ook niet veel van nodig. Een serum is heel zuinig in gebruik.

Welk serum is voor mijn huid geschikt?

Hoewel bijna iedereen bij ons op het Power Serum gaat om huidveroudering te vertragen, is het afhankelijk van je huidconditie welk serum je nodig hebt. Hierbij adviseren wij je graag!

Wat je moet doen tegen een droge huid

Merk jij ook aan je huid dat het weer kouder is? Je huid is droog en trekkerig. Misschien heb je zelfs hier en daar wat schilfertjes of jeukt je huid van de droogte. Je kan smeren wat je wil, maar beter wordt het niet. In deze blog leg ik uit hoe een droge huid ontstaat én wat nou écht werkt!

Huidcement

Om te weten wat je tegen een droge huid moet doen, is het belangrijk dat je weet hoe deze ontstaat.

Je huid bestaat uit verschillende lagen: de opperhuid aan de buitenkant die voornamelijk uit dode huidcellen bestaat, de lederhuid in het midden als levende huidlaag en het onderhuids bindweefsel. Bij een droge huid gaat het om de lederhuid en de opperhuid. De lederhuid is de levende huidlaag en deze geeft voeding aan de basaalcellenlaag van de opperhuid. Op het moment dat deze voeding aan de huidcellen niet optimaal is, zal de celdeling niet helemaal optimaal verlopen. De levende huidcellen sterven af naarmate ze opschuiven naar boven en vormen een beschermende laag. Uit de dode huidcellen komen vetten die een cementlaagje vormen. Je kunt dit zien als een bakstenen muurtje. Als het cement er goed tussen zit, heb je een stevig muurtje. Mist het hier en daar wat cement, dan is de muur niet afgesloten meer en kun je er doorheen kijken.

Op het moment dat er minder voeding bij de huidcellen komt, wordt ook dit cementlaagje minder goed. Dit cementlaagje zorgt voor een lekker soepele huid en dat het vocht goed inde huid blijft. Ook verschillende factoren van buitenaf hebben invloed op dit cementlaagje, bijvoorbeeld een lage luchtvochtigheid, grote temperatuurverschillen en bijvoorbeeld te heet douchen.

Om je huid dus minder droog te krijgen, moeten we ervoor zorgen dat de lederhuid in optimale conditie komt. Deze zorgt immers voor de voeding aan de opperhuid. Ook wanneer je ouder wordt, wordt de lederhuid dunner, waardoor het minder goed voedingsstoffen door kan geven.

We moeten er dus voor gaan zorgen dat de lederhuid dikker en gezonder wordt. Dit doen we bijvoorbeeld met retinol. Retinol, oftewel vitamine A, zorgt voor meer collageenaanmaak en een betere celdeling. Wanneer de collageenaanmaak wordt geactiveerd, wordt de huid voller en steviger. Precies wat we nodig hebben voor een minder droge huid! Hoe gezonder de lederhuid wordt, hoe minder droog de opperhuid.

Smeren aan de buitenkant

Ook aan de buitenkant kunnen we wat doen om de huid minder droog aan te laten voelen. Dit doen we met speciale serums en crèmes die de huidbarrière versterken. Zo werk je aan zowel de binnen- als de buitenkant van de huid.

Voeding

Ook voeding kan helpen om je huid minder droog te maken. Je hebt immers gelezen dat je huid zijn voedingsstoffen afgeeft aan de opperhuid. Voedingsstoffen die jij eet!

Door goede vetten te eten ondersteun je je huid (en eigenlijk je hele lichaam!) Wist je bijvoorbeeld dat om alle cellen een membraan zit dat opgebouwd is uit vetten. Door dus goede vetten te eten, ondersteun je je huidcellen.

Goede vetten vind je o.a. in noten, avocado’s, (koude!) olijfolie, chiazaad, lijnzaad, vette vis (of lekker makkelijk: visoliecapsules!) Wij kunnen je, naast het adviseren van een goed retinolproduct en een goede crème, ook hierin tips en adviezen geven!

Met welke producten moet ik mijn huid verzorgen?

Doe jij wat het beste is voor je huid? Gebruik je producten die afgestemd zijn op jouw huidconditie en huiddoelen? Of heb je maar wat gekocht bij de drogist of de parfumerie omdat het in de aanbieding was of de reclame op tv er zo mooi uitzag? Wat je elke dag voor je huid doet heeft de meeste impact, dus beter zorg je ervoor dat datgene wat je elke dag doet, ook het beste is voor je huid! Natuurlijk helpen wij vrouwen in ons HuidCenter aan de beste huidverzorgingsroutine, maar in deze blog maken we je alvast wegwijs!

Ritme van je huid

Belangrijk is dat je je verzorging afstemt op het ritme van je huid. Zoals je in de blog van vorige week hebt kunnen lezen, heeft je huid een eigen dag- en nachtritme. Wil je hier meer over lezen, klik dan hier voor de vorige blog over het circadiaans ritme. Overdag heeft je huid andere verzorging nodig dan in de nacht. Ook heeft je huid per seizoen andere behoeften. Zo kan je huid inde zomer wat vetter zijn en in de herfst en winter wat droger.

Ochtend verzorging

In de ochtend reinig je je huid het beste met een cleansing gel of exfoliating cleanser. Hiermee verwijder je alle afvalstoffen die in de loop van de nacht op je huid zijn gekomen en alle restjes crème, zweet, bacteriën etc.

Vervolgens gebruik je een toner. Dit is een lotion, zonder alcohol, waarmee je de huid weer in balans brengt en de pH waarde na het reinigen weer op peil brengt. Na de toner breng je een serum aan. In de ochtend is het beste serum er een met veel antioxidanten, waarmee je je huid beschermt tegen luchtvervuiling en straling (zowel UV-straling als straling van beeldschermen) Hier overheen kan dan bijvoorbeeld de Nimni Day, voor collageenaanmaak, je oogcrème, dagcrème en een SPF. Wij raden aan om elke dag een SPF te gebruiken, omdat het hele jaar door UV-straling in de lucht is en je gezicht het hele jaar door in aanraking met deze straling komt.

Avond verzorging

In de avond ligt de nadruk op intensief herstel en collageenaanmaak. Draag je make-up, dan is de makeup melt perfect als eerste reiniging. Hiermee haal je al het vuil en make-up moeiteloos van je huid. Vervolgens reinig je met de Cashmere cleans of de cleansing gel. Heb je een vettere huid, dan is de Purifying cleanser perfect. Ook in de avond gebruik je een toner om de pH waarde van je huid in balans te brengen. In de avond kun je ook perfect wat extra boenen met de toner op plekjes die wat extra aandacht nodig hebben, zoals een pukkeltjes, pigmentvlekje of rimpeltje. Hoe je dit doet leggen we je graag persoonlijk uit!

Na de toner breng je weer een serum aan. Inde avond is het Power serum het meest geschikt, omdat deze de collageenaanmaak activeert en dit ’s nachts het beste gebeurt. Na het serum breng je een oogcrème aan en vervolgens de Nimni cream voor collageen aanmaak en daaroverheen de moisture reset. Dit is een olie die je huid intensief voedt en herstelt. Perfect voor de nacht! Ook kun je een paar keer per week i.p.v. de olie een slaap masker aanbrengen. Dit zorgt voor een intensieve vochtboost.

In deze blog hebben we een voorbeeld gegeven van hoe een ochtend en een avondroutine eruit kan zien. Natuurlijk kan dit per huidconditie verschillen en daarom werken wij dan ook graag op maat.

Geen tijd, of geen prioriteit?

Soms krijg ik nog wel eens te horen dat iemand ‘geen tijd’ heeft voor een huidverzorgingsroutine. Maar daar geloof ik eerlijk gezegd niet zo in. Prioriteit, daar gaat het om. Wanneer je alle stappen volgt, ben je ongeveer 2-3 minuten bezig met je huid. Dus 4-6 minuten per dag. Dat is heel goed te doen. Persoonlijk vind ik dat je dit echt voor jezelf over moet hebben. Even een me-time momentje en als je druk bent zou je die júist moeten hebben 😉

Wil jij ook een advies op maat? We hebben van bijna alle producten handige travelsizes. Hierdoor is het aanschaffen van een uitgebreid productpakket geen rib uit je lijf. Zo hebben we een uitgebreide set mini’s, voor een uitgebreide (op maat) routine voor 250,- Dit bevat 10 producten en hier doe je ongeveer een maand mee voor de eerste producten op raken. Hierdoor kun je na de startset per keer een product aanschaffen.

Wat is het beste tijdstip om je huid te verzorgen. Circadiaans ritme.

Het circadiaans ritme… heb jij daar wel eens van gehoord? Het lichaam is onderhevig aan een ritme van ongeveer 24 uur. Het bepaalt het slaap en waakritme, maar het speelt ook een rol in de epigenetische processen die bepalen hoe onze huidcellen werken. Zo heeft je huid dus ook een eigen dag- en nachtritme! Hoe dat precies werkt ga ik je in deze blog leren!

Het ritme van je huid

Wist je dat je huid ook een eigen ritme heeft. Overdag doet je huid namelijk andere dingen dan in de nacht. En hier kun je heel goed op inspelen om niet alleen het mooiste uit je huid te halen, maar ook om het beste uit je producten te halen.

Overdag

Overdag heeft je huid de hoogste bescherming, is je huid wat dikker, heeft het de hoogste talgproductie en de hoogste pH waarde en de langzaamste celdeling.

In de nacht heeft je huid de hoogste DNA reparatie, de beste celdeling, een hogere huidtemperatuur, kunnen je producten beter in je huid trekken, heb je de meeste jeuk (bijvoorbeeld bij eczeem) heb je het hoogste vochtverlies, een betere doorbloeding en een slechtere barrière herstel van de huid.

Hier kun je dus met je huidverzorgingsroutine handig op inspelen!

Waar heeft je huid ’s morgens behoefte aan?

In de morgen, dus wanneer je je dagverzorging aanbrengt, heeft je huid het meeste behoefte aan antioxidanten om te beschermen tegen milieuvervuiling en stress, heeft het een lichte hydratatie nodig en een goede bescherming tegen UV-stralen. (Ook in de herfst en winter, omdat UV-A er het hele jaar door is en voor huidveroudering zorgt!)

Het beste tijdstip om je huid te verzorgen in de ochtend is tussen 6.00 uur en 7.30 uur.

En in de avond?

In de avond heeft je huid meer behoefte aan herstellende ingrediënten, diepe hydratatie en herstel van de barrière.

Het beste tijdstip om je huid in de avond te verzorgen is voor 21.00 uur.

Natuurlijk is het geen ramp als je eerder of later dan de beste tijdstippen je huid verzorgt, maar je kunt het meenemen als extra tip!

Welke producten passen er het beste bij?

Fijne producten voor de ochtend zijn het Hydrostem serum, het Luma Pro-C serum, Nimni day cream, de Facelift crème en de Solar Defense.

Herstellende producten in de avond zijn het power serum, nimni cream met retinol, moisture reset voor diepe hydratatie, Hydro-lock sleep mask en Lip lock lippenmasker.

’s Morgens kun je bijvoorbeeld beter je gezicht reinigen met de cleansing gel en ’s avonds met de Make-up melt en de Cashmere cleanse. Hiermee stem je beter af op de behoeften van je huid!

Wil je advies dat is afgestemd op het ritme van jouw huid? We staan graag voor je klaar!

Gerstekorrels verwijderen

Gerstekorrels, je kent ze vast wel; van die kleine, witte balletjes die vaak rondom de ogen zitten. Je krijgt ze zelf bijna niet weg. Maar wat is het en hoe kom je er weer vanaf? En wat kun je eigenlijk doen om ze te voorkomen? Dat lees je in de blog van deze week!

Wat is een gerstekorrel?

Een gerstekorrel is een klein wit balletje dat bestaat uit keratine, oftewel dode huidcellen. Ze bevinden zich in de afvoergangetjes van talg- of zweetklieren en zitten onder de huid. Ze worden ook wel milium of milia genoemd. Ze kunnen lijken op mee-eters, maar dat zijn kleine talgpropjes.

Hoe krijg je ze weg?

Omdat gerstekorreltjes onder de huid zitten is het nodig om ze in te prikken met een klein steriel naaldje. Wanneer je zelf gaat zitten knijpen zul je eindigen met een grote rode plek, terwijl het gerstekorreltje er nog steeds zit. Ga ook niet zelf aan de slag met een naaldje; dit is bij jezelf vrij lastig en een naald door een vlam halen is niet voldoende om te steriliseren!

Wij kunnen heel eenvoudig het gerstekorreltje inprikken en verwijderen. Het kan zijn dat er een klein korstje ontstaat, maar dit is met een paar dagen helemaal verdwenen. Tijdens een gezichtsbehandeling verwijderen we meteen alle gerstekorreltjes.

Hoe voorkom je gerstekorrels?

Hoewel de ene persoon er wat gevoeliger voor lijkt dan de ander, is er wel een overeenkomende factor en dat is een vochtarme huid. Ook op plekken waar de huid wat dunner is, zie je vaker gerstekorrels verschijnen, zoals rondom de ogen. Door je huid dus goed te verzorgen en goed te hydrateren, kun je het ontstaan van gerstekorrels voorkomen. Ook regelmatig een peeling van je huid zorgt voor een effectieve verwijdering van dode huidcellen, waardoor er minder celletjes ‘kunnen blijven hangen’.

Cosmedix: Huidverbetering door producten

Wij zijn blij! Echt ontzettend blij! Want wij hebben er een merk bij! En niet zomaar een merk. Een merk met de beste ingrediënten, zonder toxische stoffen en die voor de beste resultaten zorgt bij huidproblemen. Dit merk is: Cosmedix.

We hebben natuurlijk al een goed merk waar we heel blij mee zijn: Hydropeptide. Dit merk is gericht op huidverjonging op het hoogste niveau, door de huidcellen zo gezond mogelijk te maken. De lat lag dus erg hoog. Cosmedix is een merk dat we in gaan zetten bij verschillende huidproblemen zoals: acne en acnelittekens, pigmentproblemen, onzuivere huiden, extreem gevoelige huiden, couperose, rosacea etc.

Wat Cosmedix zo bijzonder maakt is dat er alleen de allerzuiverste ingrediënten worden gebruikt. De ingrediënten zijn chiraal gecorrigeerd. Dit zal ik je even uitleggen! Chiraal gecorrigeerd wil zeggen: een huidcel heeft verschillende receptoren, bijvoorbeeld voor vitamine A. Wanneer vitamine A op de huid wordt aangebracht en in de huid trekt, past dit op de receptor van je huidcel. Je huidcel herkent dus het ingrediënt en kan het opnemen en verwerken. Echter, niet alle ingrediënten passen op je cellen en blijven dus achter in je huid. Afhankelijk van het ingrediënt kan dit voor irritaties zorgen. Met name bij peelings. Chiraal gecorrigeerd wil zeggen dat deze ingrediënten die niet op de huid passen zijn verwijderd. Alle ingrediënten passen op de huidcellen. Dit zorgt voor beduidend minder irritatie, bijvoorbeeld na een peeling.

Het is ook de kracht van Cosmedix om zeer intensief te werken, zónder dat je last hebt van een rode huid, irritaties of velletjes na de behandeling.

Het merk ben zelf gaan testen en de resultaten liegen er niet om! Ik ben heel erg blij dat we deze kwaliteitsproducten toe mogen voegen aan ons assortiment! Wil jij weten hoe we jouw huidprobleem op kunnen lossen? Boek dan een HuidScan. We bekijken dan jouw huidprobleem en maken een plan van aanpak op maat.

Cupping massage voor het gezicht

Misschien heb je er al eens van gehoord: cupping. Meestal wanneer het over cupping gaat, is het omdat je bij sporters van die paars-rode vlekken op de rug ziet. Dit is zeker ook een vorm van cupping, maar wist dat je cupping massage ook op je gezicht kunt toepassen?

Wat is cupping

Cupping is een eeuwenoude massagetechniek, die veel gezondheidsvoordelen kent. Er zijn verschillende soorten cups, met verschillende toepassingen. Uiteraard gebruiken wij het alleen met cosmetische doeleinden.

Met speciale cups van silliconen kunnen we de huid masseren. Door in de flexibele cups te knijpen en vervolgens op de huid te zetten ontstaat er een vacuüm. Door hiermee over de huid te glijden, krijg je als het ware een bindweefselmassage. De doordloeding wordt gestimuleerd, meer zuurstof kan bij de cellen en afvalstoffen worden beter afgevoerd. Wanneer je regelmatig een cupping massage doet, wordt je huid steviger en gezonder.

Cupping voor thuis

Naast dat we regelmatig de cuppingmassage toepassen tijdens de behandeling, is het nu ook mogelijk om de cupping massage thuis toe te passen. Op veler verzoek hebben we de HydroPeptide cups nu ook om thuis in te zetten!

Wij leggen je graag persoonlijk uit hoe je deze cups gebruikt, hoe vaak je het moet toepassen en met welk product je het beste masseert.

Op dit moment zijn we ook aan het testen wat de resultaten zijn met cupping voor het lichaam en dan met name bij cellulite! Wordt vervolgd dus!

Vochtwallen onder ogen

Je wordt wakker na een onrustige nacht en kijkt in de spiegel: wallen!!! Maar niet alleen na een nacht slecht slapen, ook wanneer je moe of gestrest bent kun je last hebben van vochtwallen. In deze blog deel ik je mijn beste tips tegen wallen!

Hoe kom je aan vochtwallen

Allereerst even wat theorie over hoe vochtwallen ontstaan, want wanneer je weet hoe je hieraan komt, hoe beter je weer hoe je er ook weer vanaf kunt komen!

Naast de bloedbaan heeft het lichaam ook een ander ingenieus systeem om vocht af te voeren en daarmee afvalstoffen kwijt te kunnen: het lymfesysteem. Dit lymfesysteem begint in de huid, in het bindweefsel. Dit wordt ook wel interstitium genoemd en is pas geleden benoemt tot nieuw orgaan.

Via de huid, waar de uitwisseling van allerlei stoffen plaatsvindt op heel klein niveau, worden afvalstoffen via dit lymfesysteem meegenomen en afgevoerd. De bloedbaan heeft een pomp, het hart, waarmee alles rondgepompt wordt. Het lymfe heeft dit niet en werkt door de bewegingen die wij zelf maken.

Op het moment dat dit lymfesysteem dus dichtgedrukt wordt, of wanneer het lymfevocht als het ware te dik wordt, dan kan het niet goed meer afgevoerd worden en kan het vocht ‘blijven staan’. Voila: je vochtwallen!

Hoe kom je er weer vanaf

Zoals je hierboven hebt gelezen ontstaan vochtwallen door een verslechterde circulatie. Bijvoorbeeld omdat je een buikslaper bent en je gezicht de hele nacht platgedrukt in je kussen ligt. Je kunt je voorstellen dat het lymfevocht dan niet goed afgevoerd kan worden. Ook wanneer je veel stress hebt of bijvoorbeeld weinig water drinkt, kan het erger worden. Hier dus wat tips:

Satijnen kussensloop. Ik blijf dit echt de beste investering voor je huid ooit vinden! Het satijnen kussensloop! Wat maakt dit zo bijzonder? Doordat de structuur van het satijn erg glad is, blijft je gezicht kreukvrij na een nachtje slapen. Je wordt wakker met minder slaapvouwen én minder wallen!

Rugslapen. Een van dingen die de conditie van je huid enorm verbeteren is slapen op je rug. Doordat je huid niet platgedrukt wordt, blijf je kreukvrij én kan het lymfevocht goed afgevoerd worden.

Kun je nou niet goed op je rug slapen? Zorg er dan voor dat je de laatste tien minuutjes dat je in bed ligt even op je rug gaat liggen, zodat het lymfe alsnog goed afgevoerd kan worden. Rustig wakker worden is sowieso een goede tip voor een frisse huid.

Oogcrème. Een hele fijne oogcrème om te gebruiken bij vochtwallen is de Eye authority. Hierin zitten niet alleen peptiden die de collageenaanmaak stimuleren, ook zorgt het voor een verbeterde circulatie, waardoor wallen en kringen verminderen.

Rozenkwarts roller. Een fijne manier om vochtwallen weg te werken is het gebruik van een rozenkwarts roller. Doordat de roller lekker fris is krijgt je huid direct een oppepper en trekken vochtwallen sneller weg. Zeker wanneer je dit gebruikt in combinatie met de andere tips, ben je in no time van je vochtwallen af. Deze zijn binnenkort in ons HuidCenter verkrijgbaar.

Water drinken. Deze heb je waarschijnlijk wel vaker gehoord, maar is zo belangrijk! Door voldoende water te drinken blijft het lymfevocht soepel en vloeibaar genoeg en kan het beter afgevoerd worden.

Hopelijk heb je wat aan deze tips!