Overstappen op natuurlijke cosmetica producten

Het was september 2022 toen ik voor het eerst 100% echt puur natuurlijke producten ging gebruiken. Ik was naar een aroma beleefdag geweest, waar ik later ook de jaaropleiding aromatherapie zou gaan volgen, en de docent maakte de receptuur van de producten van Chi Essential Cosmetics. Een merk dat ik al wel kende vanuit de branche, maar waarvan ik nog nooit iets gebruikt had.

Ik had namelijk de overtuiging dat cosmetica alleen effectief zou kunnen zijn als er bepaalde ingrediënten in zouden zitten. Zoals fruitzuren, hyaluronzuur of retinol. Dat deze producten vol zitten met microplastics en andere verstorende stoffen wist ik toen nog niet. Ik vertrouwde blind op de kennis van het merk dat er alleen de beste ingrediënten in zouden zitten. En de resultaten spraken ook voor zich. Little did I know 😉

Iets triggerde me om toch de 100% natuurlijke producten te gaan gebruiken. Het voelt ook gewoon fijn om iets te gebruiken dat niet alleen goed voor je huid is, maar ook zonder toevoegingen is van stoffen die schade aan je lichaam en aan het milieu kunnen veroorzaken.

Ontgiften

Natuurlijke producten – ik heb het dan over producten op basis van plantoliën, essentiële oliën en bloemen- en kruidenwaters – worden ontzettend goed opgenomen door je huid. Je huid ‘herkent’ de oliën als het ware en kan alles goed opnemen. Het past heel goed bij je eigen natuurlijke huidvetten en je huid kan er wat mee. Omdat je huid zoveel pure werkstoffen krijgt toegediend, kan het zijn dat je huid moet ontgiften van de, soms chemische en synthetische, ingrediënten die het gewend was. Dit uit zich dan in schilfertjes. Hier moet je dan even doorheen en belangrijk is om door te gaan met de natuurlijke producten.

Ook ik kreeg een ontgiftingsproces in m’n huid en moest wat wennen aan de andere texturen van de producten. Zo gebruiken we geen gewone crème, maar een olie en een hydrolaat, dat pas op de huid samen wordt gemengd. Maar als je hier eenmaal aan gewend bent, wil je nooit meer anders! Mijn huid voelt enorm goed aan en straalt. Ik krijg ook standaard van mijn klanten te horen dat hun huid er nog nooit zo goed heeft uitgezien!

Je hoeft trouwens helemaal geen ontgiftingsreactie te krijgen! Dat is voor iedereen anders, maar weet dat het zou kunnen en het snel voorbij is!

Inmiddels is het dus alweer een jaar geleden en inmiddels geef ik ook alleen nog maar 100% natuurlijke behandelingen en hebben heel veel van mijn klanten de overstap gemaakt naar puur natuurlijke producten. De reacties zijn allemaal lovend!

Wil jij nou ook overstappen naar 100% puur natuurlijke huidverzorgingsproducten en heb je advies nodig? Ik help je graag! We hebben ook hele fijne minisets, waarmee je op een makkelijke manier over kunt stappen en de producten kunt proberen.

huidverjongingstraject

We willen allemaal oud worden, maar er niet oud uitzien! Gelukkig heb je voor een heel groot deel zelf in de hand hoe je huid veroudert!

Dit noemen we met een moeilijk woord ook wel epigenetica: het door je leefstijl aan of uit zetten van je genen. Om een voorbeeld te geven: stel je vader en moeder hebben een prachtige huid. Dan is de kans groot dat ook jij genen hebt dat je huid er lang goed uit blijft zien. Maar rook je, lig je drie keer per week onder de zonnebank, eet je alleen maar junkfood en ga je gebukt onder een hoop stress, dan bepaal je met deze levensstijl dat je huid en waarschijnlijk niet zo mooi uitziet. Andersom werkt het ook zo; hebben jouw ouders helemaal niet zo’n mooie huid, maar heb jij wel een gezonde levensstijl en verzorg je je huid en jezelf goed, dan bepaal je hiermee hoe je huid veroudert. In dit geval langzaam. Snap je het principe van epigenetica? Mooi hè?!?

Huidverjongend traject

Wanneer je je huid wil verjongen dan werkt het het mooist wanneer we een traject aangaan. Simpelweg omdat je huid niet in 1 behandeling er weer uitziet als jaren geleden. Het proces van je huidcellen geven wat ze nodig hebben en ze vervolgens te laten doen wat we graag willen, namelijk collageen aanmaken, duurt even. 1-2 Jaar om precies te zijn. Daarom zijn trajecten zo mooi, omdat je op de kalender ouder wordt, maar je huid er steeds jonger uit gaat zien! Tot op zekere hoogte natuurlijk 😉

Een traject bestaat bijvoorbeeld uit maandelijkse behandelingen die afgestemd zijn op je huid en je wensen. De een wil rimpeltjes aanpakken, de ander stoort zich aan haar verslapte oogleden. Maatwerk is dus van belang!

Naast de behandelingen is een dagelijkse huidverzorgingsroutine belangrijk. Immers, wat je elke dag doet heeft ontzettend veel impact. Omdat je het dus elke dag doet, moet je ervoor zorgen dat je het juiste met je huid doet. Weet je nog wat ik schreef over epigenetica? Het is hetgeen dat je doet wat impact heeft. Dus zorgen we voor een superstrakke huidverzorgingsroutine! Daarnaast geven we ook altijd advies op het gebied van huidsupplementen en bijvoorbeeld ook advies voor stressvermindering met aromatherapie.

Wat kan je verwachten van een huidverjongend traject?

Na je eerste afspraak ga je dagelijks elke ochtend en avond aan de slag met je huidverjongende producten. Binnen een paar dagen zul je hiervan het eerste verschil merken: je huid wordt gladder, egaler en stralender. Slik je ook supplementen zoals collageen, dan merk je vaak in de tweede week dat je huid wat gladder en zachter wordt en minder droog is.

Na je eerste gezichtsbehandeling zul je al een verschil merken in versteviging van je huid en een vermindering van lijntjes en rimpeltjes. Dit is het directe effect dat je meteen in de spiegel ziet en wat je dus vasthoudt met je dagelijkse verzorging thuis. Zou je dit niet doen, dan ebt het effect van een behandeling na een aantal dagen weg.

Onze behandelingen zijn altijd aangenaam en zonder hersteltijd. Je huid gaat niet vervellen en je hoeft er niet voor thuis te blijven! Wel raad ik altijd aan om na een behandeling niet in de zon te gaan en niet diezelfde dag nog intensief te gaan sporten of te zwemmen.

Het aanmaken van collageen duurt 1-2 jaar. Daarom zijn de echte resultaten wat later zichtbaar. Omdat we regelmatig in een traject foto’s van je huid maken, zien we precies welke verbeteringen er hebben plaatsgevonden. En het mooie is: we hebben altijd resultaat!!

Wat we vaak te horen krijgen van onze klanten is dat het vriendinnen, collega’s en zelfs hun mannen ( 😉 ) opvalt dat hun huid er beter uitziet!

We blijven realistisch!


We zullen altijd realistisch zijn! Iemand van 60 kunnen we er niet uit laten zien als iemand van 20, maar gelukkig is dat ook niet de wens van onze klanten. Wat wel kan: het eerste jaar op de kalender ouder worden, maar er jonger uitzien dat toen we begonnen, vijf, tien of vijftien jaar jongere huid creëren, afhankelijk van de huidconditie, lichamelijke conditie en in hoeverre je bereid bent thuis aan de slag te gaan.

Wil jij dit nou ook?

Wil jij nou ook weten hoe je je huid op een natuurlijke manier kunt verjongen? Neem dan gerust contact met me op: kantoor@beautiful-balance.nl

nano infusion facial

Afgelopen donderdag was ik weer op een masterclass van Hydropeptide met de maker van de Hydropeptide producten dr. Neil Kitchen. Tijdens zo’n masterclass krijgen we alle ins en outs te horen van het merk, de nieuwe producten die gelanceerd gaan worden en krijgen we enorm veel inspiratie. Althans, ik krijg altijd enorm veel inspiratie van zo’n dag!

Een van de onderwerpen waar over gesproken werd, is het inzetten van de Hydropeptide producten in combinatie met apparatuur. En hier kwam een behandeling voorbij waarbij ik meteen ‘aan’ ging: nano infusion. Hydropeptide is een Amerikaans merk en in Amerika is dit een hele populaire behandeling. Ik ging op onderzoek uit!

In Nederland wordt deze behandeling eigenlijk nog niet zoveel gedaan. Wij kennen wel bijvoorbeeld de microneedling behandelingen waarbij met naaldjes kleine kanaaltjes in de huid worden gemaakt om de collageenaanmaak te activeren. Met de Nano infusion gebruik je wel een pen en een naaldmodule, maar dan een zonder naaldjes. Maar met een soort ‘schuurpapier’. Uiteraard is het dat niet, maar om een beeld te geven. 😉 Deze zorgt ervoor dat de werkstoffen dieper de opperhuid in kunnen.

Ik heb meteen de juiste materialen besteld en ben een eigen behandeling samen gaan stellen. Ik wilde ècht een behandeling maken met alles erop en eraan. Waardoor je niet alleen een spectaculair resultaat kunt verwachten, maar ook een heerlijke, lange behandeling ondergaat om heerlijk bij te komen en te ontspannen. En het resultaat mag er wezen (al zeg ik het zelf!)

De Nano Infusion Facial bestaat uit:

 • dubbele reiniging
 • dubbele peeling
 • collageenlamp met moisture infusion mask
 • nano infusion met hyaluronzuur en peptiden
 • collageen masker
 • dagverzorging

Het resultaat van deze heerlijke behandeling: een gladdere en egale huid, super gehydrateerd. Dit resulteert in een vermindering van fijne lijntjes en rimpels. Het meest opvallende na deze behandeling: de GLOW!!!

Deze behandeling is vanaf nu te boeken en wat zo ontzettend leuk is, is dat heel veel klanten hem al opgemerkt hebben in het behandelaanbod en deze behandeling willen!

Zie ik jou binnenkort ook voor deze glowtreatment?

Couperose, wat kun je er aan doen?

Misschien heb je er zelf last van, misschien ken je wel iemand ermee: roze, blozende wangen. En hoewel sommigen dat schattig vinden, willen de meeste mensen die hier last van hebben vanaf. Gelukkig kan dat!

Wat is couperose?

Couperose betekent letterlijk ‘rood als een roos’. Het zijn kleine adertjes die aan de oppervlakte van de huid zitten en die wat verwijd zijn. Hierdoor valt het meer op. Wanneer er al wat langer last is van couperose kan de huid langdurig rood zijn. Bijvoorbeeld na het sporten, bij warmte of kou, of na het eten van gekruid eten of het drinken van alcohol.

Wat kun je tegen couperose doen?

Gelukkig zijn er meerdere dingen die je kunt doen om couperose te verminderen en erger te voorkomen. Ten eerste is het belangrijk om bovenstaande triggers zoveel mogelijk te vermijden. Gebruik dagelijks een goede SPF (zonnecème) omdat Uv-stralen de roodheid kunnen verergeren.

De zichtbaar vergrote adertjes kan ik heel gemakkelijk verwijderen met de T-away2. Dit is het beste apparaat ter wereld om dit soort huidaandoeningen aan te pakken. Met een applicator tippen we de adertjes aan, waarna ze samensmelten en verdwijnen. Er zijn gemiddeld 1-3 behandelingen nodig, afhankelijk van de hoeveelheid adertjes en de grootte van de adertjes.

Serum

Waar wij ontzettend goede resultaten mee bereiken is het Soothing serum van HydroPeptide. Dit serum is speciaal voor de gevoelige huid en couperose en zit bomvol kalmerende ingrediënten.

Speciale peptiden zorgen voor een afname van de roodheid. Botanische stamcellen zorgen voor een ontgifting van de huid, waardoor afvalstoffen afgevoerd worden en de roodheid kan wegtrekken. Arnica en kamille verzachten en genezen de huid en karitéboter en hyaluronzuur herstellen de beschermlaag van de huid.

Het Soothing serum mag elke ochtend en elke avond gebruikt worden na de reiniging en voor de cr`eme. Bij regelmatig gebruik zie je de roodheid in de huid minder worden, kleine adertjes verdwijnen en de huid wordt gladder en steviger.

We hebben al veel vrouwen blij gemaakt met een rustigere huid!

Wil jij dit ook, of heb je advies nodig? Neem dan contact op: kantoor@beautiful-balance.nl

Beauty groet,

Eva, Beautiful Balance HuidCenter.

Liposage, bindweefselmassage voor de benen

De zomer is in aantocht! En met de mooie dagen die we al hebben gehad, komt het moment van korte rokjes en bikini’s weer dichterbij. Wanneer je niet tevreden bent met de huid van je benen, dan hebben we daar gelukkig ook een behandeling voor: liposage.

Bindweefselmassage

Van een bindweefselmassage heb je vast vaker gehoord. Het is een stevige massage van de diepere huidlagen, waardoor cellen worden geactiveerd en verklevingen worden opgeheven. Zo ook bij de liposage. De liposage is een bindweefselmassage van de benen, billen en buik en heeft als doel de verklevingen (sinaasappelhuid) op te losse/ te verminderen en de huid strakker te maken. Als bijkomend voordeel verlies je ook wat centimeters door het afvoeren van de afvalstoffen.

De liposage pas ik al toe vanaf 2004 en is keer op keer een regelrechte hit!

Hoe gaat een behandeling in zijn werk

We starten eerst met een intake gesprek. Dat klinkt misschien wat heftig, maar omdat het een wat pittigere massage is, wil ik wel weten of er geen contra indicaties zijn. Ook nemen we door wat je van de behandeling en het resultaat kunt verwachten.

De liposage bestaat uit stevige huidknedingen, huidrollen en kloppingen. Dit om de verklevingen die vaak ontstaan op de bovenbenen en op de billen en buik losser te maken. Dit is best pittig!

Uiteraard passen we de intensiteit aan op je pijngrens, want het is absoluut niet de bedoeling dat je pijn lijdt!

We starten aan de achterkant en vervolgens komt de voorkant van de benen en de buik aan bod.

Na de behandeling kan het zijn dat je huid rood is, gloeit en misschien op sommige plekjes wat beurs aanvoelt. Zeker wanneer er veel last is van verklevingen is dit het geval.

Drink dan ook veel water na afloop van de behandeling. Sporten draagt ook bij aan een betere afvoer van afvalstoffen en mag zeker ook na de behandeling.

Kuur

De liposage is voor het beste resultaat in kuurverband te volgen. Een kuur bestaat uit 10 wekelijkse behandelingen. In de vele jaren dat ik deze behandeling geef is gebleken dat 10 behandelingen het mooiste effect geven. Daarna kun je met een onderhoudsbehandeling eens in de 4-6 weken het resultaat vasthouden.

Wil jij ook lekkerder in je vel zitten? Boek dan hier een proefbehandeling!

Wat kan ik doen tegen rimpeltjes onder mijn ogen

Deze week kreeg ik de vraag wat er te doen is tegen de rimpeltjes onder haar ogen. Aangezien ik deze vraag vaker krijg, leek het me leuk hier een blog over te schrijven. Je leest hier dus alle tips om lijntjes onder je ogen tegen te gaan.

Dunne huid

De huid onder je ogen is de dunste huid van heel je lichaam. En waar het bijvoorbeeld op je wangen nog een soort van kussentje eronder heeft, heeft de huid onder je ogen dat niet. Tel daarbij op dat de huid onder je ogen veel in beweging is door je mimiek en je snapt dat hier sneller rimpeltjes ontstaan. Gelukkig zijn er genoeg dingen die je kunt doen om je huid hier in optimale conditie te houden!

Oogproducten

De gemakkelijkste manier om de huid onder je ogen te verzorgen, is met een geschikte oogcrème. Deze crème is speciaal gemaakt voor de ‘problemen’ rondom de ogen. Zoals rimpeltjes, lijntjes, droogte, donkere kringen, wallen en puffy ogen. Fijne ingrediënten zijn bijvoorbeeld peptiden die de collageen aanmaak activeren.

Onder een oogcrème kun je ook een speciaal oogserum gebruiken. Hier zit een alternatief in voor retinol, zodat het zacht genoeg is om elke dag rondom je ogen te kunnen gebruiken. Door de makkelijke roller breng je dit serum gemakkelijk en met een zachte massage aan.

Als extra verzorging kun je een à twee keer per week een oogmasker gebruiken. Deze pads blijven plakken op je huid, zodat het heel gemakkelijk tussendoor te gebruiken is, zonder dat je stil hoeft te zitten. Wanneer je deze pads vaker gebruikt zul je merken dat lijntjes verminderen en dat je huid er frisser en stralender uit gaat zien.

Behandelingen

Er zijn ook verschillende behandelingen voor de huid rondom de ogen. De softlight zorgt voor een verbeterde energie in de huidcellen, waardoor deze beter gaan functioneren en overtollig vocht en afvalstoffen wordt afgevoerd. Dermatude zorgt voor een boost in de aanmaak van collageen en de speciale eye peeling activeert je huid en pakt alle voorkomende ooghuidproblemen aan.

Omdat ik altijd je behandeling op maat maak, kan het zijn dat we technieken combineren of ervoor kiezen om eerst de ene en dan pas de andere behandeling te doen. Geheel afhankelijk van je huidconditie en wensen.

Wil je meer weten over de behandeling van de rimpeltjes onder jouw ogen en wat voor jouw wensen geschikt is? Neem dan contact met me op: kantoor@beautiful-balance.nl

Collageen innemen, waar moet je op letten

We ontkomen er niet aan; vanaf ongeveer je 25e zijn de eerste tekenen van huidveroudering te zien. Gelukkig zijn het dan nog maar fijne lijntjes, maar om te voorkomen dat dit diepere rimpels worden en om huidverslapping te voorkomen, kun je zelf maatregelen nemen. Een van die maatregelen is het innemen van collageen. Maar waar moet je op letten bij het innemen van collageen? Dat lees je in deze blog!

Wat is collageen?

Collageen is een eiwit. Er bestaan verschillende soorten collageen en het bevindt zich overal in het lichaam. In je huid bevinden zich ook verschillende soorten collageen. Dit zorgt voor de stevigheid, volume en goede verbindingen tussen de huidlagen.

Waar we in de huid vooral mee te maken hebben is collageen type I en type III. Naarmate we ouder worden neemt zowel de productie van collageen af, als de kwaliteit van het collageen. Door een collageensupplement in te nemen, kun je het collageen in je huid aanvullen en versterken.

Collageensupplement

Er zijn ontzettend veel collageensupplementen op de markt. Ik vind het heel interessant om ze te onderzoeken en te kijken wat er nou precies inzit en in welke hoeveelheid. Want dáár zit ‘em nou net de kneep. Het gaat niet alleen om het collageen zelf, maar ook om de hoeveelheid per dosering en de verdere stoffen die erin zitten. Daar ga ik je meer over vertellen!

Ten eerste het collageen. Belangrijk is dat dit de juiste soort is. In supplementen wordt gebruik gemaakt van rundercollageen en viscollageen. Rundercollageen herkent je lichaam niet en moet eerst omgezet worden in bruikbare stukjes voor het lichaam. Bij dit omzetten gaat er veel verloren en de werking op de huid is dan ook te verwaarlozen.

Viscollageen is qua moleculaire structuur identiek aan menselijk collageen en is dus beter om in te nemen. Je lichaam herkent het en kan het meteen opnemen en gebruiken. Dit is dan ook de ideale vorm voor huidverjonging.

Hoeveelheid

De hoeveelheid die je in moet nemen om resultaat te krijgen – en daar bedoel ik mee: een huidverjongend resultaat, want omdat collageen overal in je lichaam aanwezig is, zal het ook resultaat geven op je bloedvaten, spieren, pezen, organen etc., maar in deze blog richten we ons op collageeninname voor huidverjonging- is minimaal 4 gr. Ideaal is 6 gr. Dat is best een hoeveelheid en daarmee vallen eigenlijk alle pillen af. Hier zou je er dan zoveel van in moeten nemen per dag, dat het niet leuk meer is!

Een poeder is dan ook prettiger bij deze hoeveelheid collageen. Dit meng je met water of sap en neem je heel gemakkelijk in.

Hulpstoffen

Naast viscollageen is het fijn als er nog wat andere stofjes in je supplement zitten. Dit helpt bijvoorbeeld bij het opnemen in de darmen, bij het daadwerkelijke aanmaken van het collageen in de fibroblasten, bij het immuunsysteem etc.

Zo is het heel fijn als er lactoferrine in zit. Dit is een stofje dat de darmwand herstelt. Dit is namelijk bij veel mensen aangetast (door stress bijvoorbeeld) en zorgt voor een betere opname van voedingsstoffen. Spijsverteringsenzymen zorgen voor een betere passage in de maag, want naarmate je ouder wordt, nemen ook je spijsverteringsenzymen af.

Vitaminen -B, C en D- zijn belangrijk bij het maken van collageen in de huid, evenals antioxidanten die je cellen beschermen. Denk bijvoorbeeld aan astaxantine, curcumine, resveratrol, lycopeen. Daarnaast zijn ook bepaalde mineralen belangrijk: calcium, magnesium, koper, mangaan, selenium en zink bijvoorbeeld.

Wat ook fijn is in je collageensupplement is de toevoeging van hyaluronzuur, dit geeft een vochtboost en ceramiden. Ceramiden zijn lichaamseigen stofjes die de barrière van je huid helpen herstellen. Je huid wordt er gladder van.

Bovenstaande ingrediënten zorgen ook nog eens voor een ontstekingsverlagende werking. Omdat onder invloed van bijvoorbeeld stress, de ontstekingswaarden in het lichaam omhoog gaan en helaas, dit breekt je collageen af.

Compleet

Zo zie je dat er wel wat bij komt kijken! Ik vond het zelf een hele studie om het juiste supplement te vinden. Hoewel er meerdere merken zijn die prima kwaliteit leveren, was er een merk die er voor mij bovenuit sprong. Deze heb ik eerst zelf uitgebreid getest (dit vind ik overigens geen straf hoor 😉 )

Ik wil jullie alleen het allerbeste bieden. Daarom werk ik alleen met het collageen van Sckin nutrition. Dit bevat alles wat je nodig hebt in een goed collageensupplement.

Wat je kunt verwachten

Wanneer merk je nou verschil als je collageen in gaat nemen. Natuurlijk is dit per persoon verschillend. Dit hangt af van de basisconditie/gezondheid van iemand. Heb je een achterstand, dan zal je lichaam eerst die achterstanden gaan aanvullen. Dit omdat dit voor het lichaam belangrijker is dan rimpels opvullen. Dit is ook de reden waarom je een hoge dosering nodig hebt. Anders blijft er niets over voor de huid.

De werking van bijvoorbeeld het hyaluronzuur en de ceramides kun je al binnen een week ervaren; je huid wordt gladder en zachter en bovendien minder droog. Ook kun je merken dat je darmen beter werken. In collageenscans is te zien dat de werking van collageen, dus het dikker en voller worden van de huid, binnen drie maanden zichtbaar is. Collageen opbouwen duurt wel wat langer, dat is helaas niet van de een op de andere dag gebeurd. Daarom is het fijn om langere tijd collageen in te nemen voor een optimaal resultaat.

Hoe neem je collageen in

Het collageensupplement innemen is heel gemakkelijk. Omdat het een poeder is, meng je een afgestreken maatschep poeder met bijvoorbeeld water, sinaasappelsap of in je smoothie. Er zit een lichte sinaasappelsmaak aan. Aanbevolen is om het in de morgen in te nemen, omdat het een beetje energieverhogend werkt. En dat is niet zo handig vlak voor je bed gaat, bijvoorbeeld 🙂

Dagelijks innemen van collageen verbetert je huid, maar ook de effecten van je behandelingen. Doordat je huid alle stofjes ter beschikking heeft, zal een behandeling veel beter aanslaan!

Heb je vragen over je huid, collageen of wil je weten of een collageensupplement ook iets voor jou is, neem dan contact met me op: kantoor@beautiful-balance.nl. Ik help je graag!

Beauty groet, Eva.

Wat kun je doen tegen fijne lijntjes

Opeens zitten ze er: fijne lijntjes. Wil jij weten wat je daaraan kunt doen, lees dan verder. In deze blog vertel ik je er alles over én hoe je ze aanpakt!

Hoe ontstaan fijne lijntjes

Fijne lijntjes en rimpels ontstaan op verschillende manieren. Zo kan het zijn dat je huid te droog is. Dan ontstaan er de zogenaamde droogtelijntjes. Maar ook door mimiek en gewoonten kunnen er lijntjes ontstaan. Denk aan lachen, roken, lenzen in en uit doen, en slapen op de zij of buik. Je huid wordt dan in het kussen gedrukt en dan kunnen er verticale lijnen in het gezicht ontstaan.

Wat kun je doen tegen fijne lijntjes

Gelukkig is er veel aan te doen om ervoor te zorgen dat fijne lijntjes verdwijnen of verminderen.

 • Smeren! Als je huid droog is of vochtarm, dan kunnen van de droogte de zogenaamde craquelé lijntjes ontstaan. Het is dan de kunst om een juiste verzorgingsproduct te vinden die het evenwicht van vet en vocht in je huid weer herstelt. Hierdoor zullen droogtelijntjes als sneeuw voor de zon verdwijnen.
 • Retinol. Retinol is een van mijn favoriete huidverjongende ingrediënten en dat is niet voor niets! Vitamine A is wetenschappelijk bewezen huidverjongend en zorgt voor een betere aanmaak van collageen. Bij regelmatig gebruik van retinol wordt je huid steviger en gladder en zullen fijn lijntjes verminderen. Retinol moet in gebruik altijd opgebouwd worden. Wil je dus beginnen met retinol, dan zal ik een op jouw huid afgestemd opbouw-schema maken!
 • SPF. Ofwel: zonbescherming. Heel belangrijk, want UV-straling is er het hele jaar en zorgt voor de afbraak van collageen in de huid. Smeer de huid van je gezicht dus elke dag in met een passende SPF!
 • Collageen innemen. Door het innemen van een speciaal collageensupplement, zorg je ervoor dat je huid direct nieuw collageen aan kan maken. Collageen is de bouwstof in de huid die voor de stevigheid zorgt. Door een speciaal supplement hiervoor in te nemen, weet je dat je huid precies dát krijgt wat het nodig heeft om optimaal te werken. Van binnenuit wordt je huid dan opgevuld. Wil je hier meer over weten? Volgende week schrijf ik een nieuwe blog over het innemen van collageen.
 • Slaap op een satijnen kussensloop. Dit is van gladder materiaal dan een katoenen kussensloop en zal je huid niet verdrukken. Misschien kun je jezelf aanleren om (zoveel mogelijk) op je rug te slapen.
 • Behandelingen. Als huidverbeteraar mijn favoriet! Want wat kunnen we veel met behandelingen bereiken! Wil je met behandelingen fijne lijntjes verminderen, denk dan aan: dermatude META therapie, rimpel reductie therapie, radio frequentie en verschillende peelings. Een behandeling is altijd maatwerk. Daarom werk ik altijd met een uitgebreide huidanalyse en stem de behandeling helemaal af op jouw huid. Neem gerust contact met me op als je meer wil weten over welke behandelingen jouw fijne lijntjes aan zullen pakken.
 • Power serum. Als er één serum is dat je moét gebruiken bij rimpeltjes en lijntjes, dan is het het Power serum wel. Wat een eiwitshake voor een bodybuilder is, dat is het Power serum voor je huid. Peptides zorgen voor een betere aanmaak van collageen en dit vult de huid van binnenuit op. Power serum mag elke ochtend en elke avond gebruikt worden. Power serum kun je hier bestellen.

Zoals je kunt zien is er gelukkig veel te doen aan fijne lijntjes. Wil je meer info of een persoonlijk advies? Boek dan een huidscan!

Je huid liften

Met de meeste behandelingen leggen we de focus op het verbeteren van de huid en het produceren van collageen. Logisch, want voor een stevigere huid heb je een goede collageenproductie nodig.

Een vaak vergeten onderdeel van het op een natuurlijke manier verjongen van de huid is het verstevigen van de gezichtsspieren. Deze worden namelijk ook slapper naarmate we ouder worden. En het goede nieuws: daar kunnen we wat aan doen!

Train je gezichtsspieren

Je kunt natuurlijk gezichtsgymnastiek doen. Dit werkt fantastisch, maar wat ik vaak te horen krijg is dat mensen dat een keertje doen, maar niet volhouden. Daarom is onze Fourtec behandeling zo fijn; tijdens een ontspannen behandeling trainen we de spiertjes van je gezicht.

Je kunt het een beetje vergelijken met het trainen van je lichaam in de sportschool: door je spieren te trainen worden ze steviger en strakker. Dit geldt ook voor je huid! We kunnen met de Fourtec behandeling de spiertjes in het gezicht trainen, zodat deze steviger en strakker worden. Hierdoor krijgt je gezicht een natuurlijke facelift.

De behandeling

Na een grondige reiniging en een intensieve peeling brengen we een speciaal serum op de huid aan die voor de gewenste werkstoffen zorgt en zorgt voor de geleiding van het handstuk. Je voelt wat tintelingen of prikkeltjes en je voelt, afhankelijk van hoe hoog we het apparaat kunnen instellen, je spiertjes bewegen. We kunnen deze module van spierversteviging combineren met verschillende andere modules. Denk aan bindweefselmassage, radiofrequentie, softlight, collageenlicht. Zo kunnen we een behandeling op maat samenstellen om het beste resultaat voor jouw huid te kunnen bereiken.

Wil je ook weten of de fourtec geschikt is voor jouw huid? Neem dan contact met ons op!

Boek hier je afspraak: online agenda

Een peeling voor het verjongen van de huid

Hoewel we in de zomer best wel peelings kunnen geven, is de herfst natuurlijk het seizoen bij uitstek om weer te beginnen met intensievere peelings! Wat een peeling precies is en wat het kan doen voor het verjongen van je huid ga ik uitleggen in deze blog.

Wat is een peeling?

Een peeling is een zure vloeistof die we op de huid aanbrengen. Doordat de vloeistof zuur is, een stuk zuurder dan de pH waarde van je huid, krijgt je huid als het ware een shock. Deze shock zorgt ervoor dat de celdeling gestimuleerd wordt. Hierdoor komen jonge, nieuwe huidcellen sneller aan de oppervlakte en geeft het een prikkel af in de diepere huidlagen.

Afhankelijk van het soort peeling, hoe zuur de peeling is en hoelang een peeling op de huid blijft, heeft het een milde of een sterke werking.

Wat doet dit dan voor het verjongen van de huid?

Een jonge huid heeft een dikke levende huidlaag en een dunne dode huidlaag. Hoe ouder je wordt, hoe meer dit omdraait. Met een peeling zorgen we ervoor dat de laag aan dode huidcellen wat dunner wordt. Door de prikkel naar de levende huidlaag, wordt de collageenaanmaak geactiveerd. En meer collageen zorgt voor een stevigere huid. Hierdoor werkt een peeling dus verjongend.

Hoe vaak moet ik een peeling doen?

Afhankelijk van de conditie van je huid kijken we hoe vaak je een peeling kan doen. Soms is dit eenmalig, soms kun je een kuur ondergaan. Bijvoorbeeld een kuur van drie keer achter elkaar met een of twee weken ertussen. Dit bekijken we altijd per persoon en stemmen we af op de conditie van je huid.

Wil jij ook weten of een peeling voor jouw huid geschikt is of wil je een behandeling boeken? Neem dan contact met ons op: kantoor@beautiful-balance.nl